Nikola Matović, Ilija Milić, Vuk, Andriana Simović, Andrea Aleksić, Doroteja Petrović, Milica Radunović, Anđela Popović, Sanja Đurđević, Teniski klub Haron Beograd

Планови и програми ТК Харон за 2017. годину

У четвртак 27. априла 2017. године били смо у посети београдском ТК Харон на Сењаку, где смо разговарали са власником клуба Иваном Петковићем и са децом из клуба, о новостима у клубу и о плановима за ову годину.

 

Тениски клуб Харон је тенис бутик академија, па се прво наше питање господину Петковићу односило на то шта заправо тачно значи тај израз, и шта све садржи понуда ТК Харон.

 

 

Он је подробно објаснио о каквом програму је реч, и на који начин су у ТК Харон диференцирали понуду за основни и за PRO програм тренирања. Будући да је ТК Харон такмичарски оријентисан клуб, формирали су тим од 4 Pro тениска тренера, 2 тренера физичке припреме, тим физиотерапеута и спортског психолога, који се брине о максимално 4 играча у PRO програму.

Клуб има целодневни програм за такмичаре, који тренутно не обухвата смештај, али обухвата све остало, укључујући и тренирање на обе подлоге на којима се најчешће играју мечеви – на шљаци и на тврдој подлози. Капацитет клуба је до 20 деце у такмичарском програму, од 12 до 18 година. У клубу успешно ради и школа тениса. Клуб ће учествовати и на предстојећим екипним такмичењима, пријавиће екипу и до 14 и до 18 година.

 

Ilija Milić, Milica Radunović, Sanja Đurđević, Teniski klub Haron Beograd
Тренинг у ТК Харон, 27. април 2017.

 

Детаљније Планови и програми ТК Харон за 2017. годину

Иван Петковић је најавио и два програма клуба која се понављају сваке године: камп на Златибору крајем јула, који није ограничен само на чланове клуба него је отворен као и сваке године за госте из земље и иностранства; смештај је у недавно реновираном хотелу Палисад.

Крајем новембра клуб ће водити децу на Велику америчку турнеју, где ће се она такмичити на 3 турнира: Eddie Herr, American Cup и Junior Orange Bowl, а клуб први пут планира да крајем августа организује Малу америчку турнеју. Она ће трајати краће, око 10 дана, и обухватаће турнир из Little Mo серије за децу до 8, 9, 10, 11 и 12 година. Биће завршена до почетка школске године, а турнир се игра у Њујорку, у комплексу Форест Хилс, у којем се раније играо US Open.

 

Господин Петковић најавио је новине на јубиларном 10. турниру ТЕНИСКЕ НАДЕ, делу Champions Bowl by Wilson серије, који ће се одржати у ТК Харон од 3. до 9. јула 2017. године. Клуб је предвидео да и деца која буду учествовала на Државном првенству до 12 година могу да учествују на Тениским надама до 11 и 13 година, јер ти турнири почињу у четвртак, када су такмичења на државном првенству при крају, а клуб је спреман да да и вајлд-карту финалисти државног првенства који је пријављен и на Тениским надама.

 

 

Термин турнира је измењен и да би деца која долазе из иностранства могла да играју мини серију турнира крајем јуна и почетком јула, која почиње Smrikva Bowl-ом у Пули, наставља се Dubrovnik Dud Bowl-ом у Дубровнику и завршава 10. Тениским надама у Београду.

Осим новог термина, новина је да Тениски савез Београда подржава турнир, тако да ће се он први пут звати Трофеј града Београда, и то ће дати нову, лепу димензију овом угледном и већ традиционалном турниру. У плану је да учесницима турнира буду представљене знаменитости Београда, тако да ће поред тениса и дружења, имати прилике и да се упознају са лепотама и историјом Београда.

Веома повољна новост је да се финални турнир Champions Bowl серије од ове године игра у Умагу, и то у промењеном термину од 17. септембра, када је време још лепо, а још нема толико школских обавеза. Такође, ТК Харон планира да организује и заједнички превоз и боравак деце која се пласирају на финални турнир у Умагу, заједнички одлазак комбијем, да би деца наступила као тим.

Као и прошле године, Мали играчи ће бити медијски партнер турнира.

 

Погледајте део тренинга тог априлског поподнева у ТК Харон:

 

 

Затим смо причали са децом из клуба о њиховим наступима у наредном периоду, као и о томе шта највише воле у тенису.

Милица Радуновић, Сања Ђурђевић и Анђела Поповић:

 

 

Илија Милић, Вук и Никола Матовић:

 

 

Андреа Алексић, Андриана Симовић и Доротеја Петровић:

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *