Andrea Obradović, Anja Petković, He Ziheng, Jiang Yunhan, Milan Vučković, VI Memorijal Jovana Kukarasa, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior Tour

VI Memorijal Jovana Kukarasa, U14 Tennis Europe, ТК Спартак, Суботица, Србија, 12-20.5.18.

Међународни тениски турнир 2. категорије за девојчице и дечаке до 14 година VI Memorijal Jovana Kukarasa, одржан је у TК Спартак у Суботици од 12. до 19. маја 2018. године, у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-a. Играно је на 8 терена са шљаком. Врховни судија је био Стефан Чукић, а директор турнира Тибор Деметер.

На овом традиционално јаком турниру највише је домаћих тенисера, али има и пуно такмичара из Кине, Босне и Херцеговине, Украјине, Мађарске, Хрватске…

 

Детаљније VI Memorijal Jovana Kukarasa, U14 Tennis Europe, ТК Спартак, Суботица, Србија, 12-20.5.18.

 

Погледајте како је изгледао прошлогодишњи турнир, на којем су тријумфовали Пољакиња Розалија Грушинска и Украјинац Герман Самофалов, док су српски тенисери Анђела Лопичић и Стефан Поповић освојили друго место.

Године 2016. су победили Хрватица Ноа Крзнарић и Мађар Петер Фајта. Тада је Србин Хамад Међедовић је играо у финалу. А ево како је турнир одигран у мају 2015. године, када су победници били наш Немања Субановић и Рускиња Екатерина Репина, а како 2014. године, када су славили такмичари из Србије Марко Миладиновић и Теодора Ристић.

 

 

?  19.5.18.  13.13 h

Српкиња Андреа Обрадовић и Кинез Хе Зихенг су победници VI Memorijala Jovana Kukarasa у ТК Спартак, док је српска тенисерка Ања Петковић освојила друго место. Свака част!

Подсећамо, јуче су Лола Радивојевић и Емилија Здравковић освојиле титулу у дублу, а Леа РупњакКрста Петровић и Лука Јовановић освојили су треће место у синглу.

Андреа је у финалу победила Ању 7-6(5) 6-0, док је Кинез Хе Зихенга победио сународника Јианга Јунхана 6-4 1-6 6-0. Андреи је ово прва ЕТА титула, после финала у дублу на BOŽIĆNOM TURNIRU у јануару 2018. Честитамо Андреа! Ања Петковић је остварила огроман успех, имајући у виду да је она улазно годиште, и ово јој је прво ЕТА финале ове године. Свака част Ања! Кинез Зихенг је победник Cungu & Co Open 2018 у Улцињу и VILAS TENNIS ACADEMY TROPHY на Мајорки у синглу и Montenegro Cup 2018 у Никшићу у дублу.

 

Andrea Obradović, Anja Petković, VI Memorijal Jovana Kukarasa, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior Tour
Сјајне српске тенисерке у финалу VI Memorijala Jovana Kukarasa: Ања Петковић и Андреа Обрадовић

 

 

 

?  18.5.18.  15.01 h

Репрезентативке Србије Ања Петковић и Андреа Обрадовић пласирале су се данас у финале VI Memorijala Jovana Kukarasa, а Лола Радивојевић и Емилија Здравковић су освојиле титулу у дублу. Браво девојке!

Леа РупњакКрста Петровић и Лука Јовановић нажалост нису успели да уђу у финале. Ања Петковић је у полуфиналу победила Леу Рупњак 6-3 6-2, а Андреа Обрадовић је савладала Аустријанку Лару Недељковић такође 6-3 6-2. Сјајни двојац ТК ТАЖ Лола и Емилија су у финалу дубла победиле у финалу мађарски пар Беер / Удварди 6-1 6-2.

Српски тенисер Крста Петровић је у полуфиналу изгубио од Кинеза Јианга Јунхана 4-6 3-6, а Лука Јовановић је изгубио такође од Кинеза Хе Зихенга (победника Cungu & Co Open 2018 у Улцињу и VILAS TENNIS ACADEMY TROPHY на Мајорки у синглу и Montenegro Cup 2018 у Никшићу у дублу) 5-7 3-6.

 

Меч-лопта финала девојчица:

 

 

?  17.5.18.  17.18 h

Чак петоро српских тенисера се данас пласирало у полуфинале VI Memorijala Jovana Kukarasa: Леа Рупњак, Ања Петковић, Андреа ОбрадовићКрста Петровић и Лука Јовановић. Такође, Лола Радивојевић и Емилија Здравковић су ушле у финале дубла. Браво!

Тијана Сретеновић и Матија Тешић нису успели у томе – Тијана је изгубила од Аустријанке Ларе Недељковић 3-6 3-6, а Матија од Луке Јовановића 3-6 4-6.

Крста Петровић је победио Кинеза Јеа Хонгјуа 6-3 2-6 6-3, Леа Рупњак је победила 1. носитељку, првакињу Босне и Херцеговине Суану Туцаковић 6-3 4-6 6-4, Ања Петковић је победила Пољакињу Оливију Берглер 6-3 6-0, а Андреа Обрадовић је савладала 2. носитељку, Бугарку Михаелу Цоневу 6-3 6-1.

Лола и Емилија су у полуфиналу дубла после велике борбе победиле Мирјану Јовановић и Андреу Обрадовић, 6-3 2-6 10-6, и сутра ће у финалу играти против мађарског дубла Беер / Удварди. Мађарице су у полуфиналу победиле Наталију Николић и Македонку Симону Ангелову 6-3 6-1. Нажалост, оба наша мушка дубла су изгубила у полуфиналу – Никола Зекић и Хрват Матеј Додиг су изгубили од кинеског пара Ле/Јунхан 2-6 2-6, док су Лука Јовановић и Лука Рупњак изгубили од Кинеза Лихаоа и Зихенга 4-6 2-6.

 

 

 

?  16.5.18.  17.15 h

У четвртфиналу VI Memorijala Jovana Kukarasa играће седморо српских тенисера: Леа Рупњак, Ања Петковић, Тијана Сретеновић, Андреа ОбрадовићКрста Петровић, Матија Тешић и Лука Јовановић. Честитамо!

Лола Радивојевић,  Емилија ЗдравковићЛара СтојановскиТеодора МилићНикола Зекић, Вања Петров, Зоран Лудошки и Радомир Томић нажалост су данас изгубили у 3. колу.

У полуфинале дубла на турниру у Суботици ушли су Никола Зекић са Хрватом Матејем Додигом, Лука Јовановић и Лука Рупњак, Наталија Николић са Македонком Симоном Ангеловом, Лола Радивојевић и Емилија Здравковић, односно Мирјана Јовановић и Андреа Обрадовић.

Леа Рупњак је победила Чехињу Викторију Хазмукову 6-3 2-6 6-1, Ања Петковић је савладала Израелку Ноу Мајор 6-1 6-3, Тијана Сретеновић је победила Мађарицу Луку Удварди 7-5 6-3, а Андреа Обрадовић је савладала Лару Стојановски 6-3 6-2. Крста Петровић је победио Вању Петрова 6-7(3) 6-1 6-0, Матија Тешић је савладао 5. носиоца, Бугарина Димитра Пенчева 6-4 6-2, док је Лука Јовановић савладао Радомира Томића 6-3 6-3.

Лола Радивојевић је изгубила од 1. носитељке, Суане Туцаковић из Босне и Херцеговине 6-2 1-6 3-6, Емилија Здравковић је изгубила од Аустријанке Ларе Недељковић 3-6 2-6, а Теодора Милић је изгубила од 2. носитељке, Бугарке Михаеле Цоневе 3-6 4-6. Никола Зекић је изгубио од Кинеза Лиу Леа 1-6 4-6 а Зоран Лудошки је изгубио од Кинеза Кинга Лихаоа 3-6 6-3 3-6.

Занимљиво да ће у четвртфиналу сингла код дечака у Суботици играти чак петорица Кинеза!

 

 

 

?  15.5.18.  22.11 h

У 3. коло VI Memorijala Jovana Kukarasa пласирали су се следећи српски тенисери: Никола Зекић, Вања Петров, Крста Петровић, Зоран Лудошки, Матија Тешић, Радомир Томић (игра под заставом Босне и Херцеговине), Лука Јовановић, Лола Радивојевић, Леа Рупњак, Ања Петковић, Емилија Здравковић, Тијана Сретеновић, Андреа Обрадовић, Лара Стојановски и Теодора Милић. Честитамо!

 

 

 

Дечаци

 

Резултати полуфинала:

 

Јианг Јунхан (Кина) – Крста Петровић (Србија)  6-4 6-3

Хе Зихенг (Кина) – Лука Јовановић (Србија)  7-5 6-3

 

 

 

⌚ 19.5.18.  13.13 h

Коначни резултати:

VI Memorijal Jovana Kukarasa, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior Tour

 

Квалификације, коначни резултати:

VI Memorijal Jovana Kukarasa, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior Tour

 

 

Девојчице

 

Резултати полуфинала:

 

Ања Петковић (Србија) – Леа Рупњак (Србија)  6-3 6-2

Андреа Обрадовић (Србија) – Лара Недељковић (Аустрија)  6-3 6-2

 

 

⌚ 19.5.18.  13.13 h

Коначнни резултати:

VI Memorijal Jovana Kukarasa, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior Tour

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *