Anja Milošević

Портрет Ање Милошевић

Ања Милошевић (Динамо Панчево, 2002. годиште) је победница Меморијала Ивана Балажа, турнира III категорије до 14 година, одржаног пре десетак дана у ТК Галеб 1890 у Зрењанину. Честитамо!

 

 

Anja Milošević 


Детаљније Портрет Ање Милошевић

Znak pitanjaАња, какви су твоји утисци после освајања првог трофеја у конкуренцији до 14 година и да ли си задовољна почетком летње сезоне, сходно томе да си већ играла једно финале III категорије ОП Ковачице?

Пре свега хвала на честиткама. Утисци после првог освојеног турнира су фантастични и презадовољна сам својом игром током турнира, као и почетком летње сезоне.

 

 

 

Znak pitanjaКада си почела да тренираш тенис и зашто си се определила за индивидуални спорт?

Тенис сам почела да тренирам са осам година. Определила сам се за овај спорт јер ту све зависи од мене. Такође сам често гледала како многи тенисери дижу шампионске трофеје, па је просто и мене нешто повукло ка том циљу.

 

Anja Milošević

 

Znak pitanjaДа ли можеш да нам представиш свој тениски клуб, тренера и другарице са којима најчешће спарингујеш?

Тренирам у Панчеву, у тениском клубу Динамо. Мој тренер је Младен Вуковић и тренира ме већ доста времена. Младен је веома строг али и веома пожртвован у раду са нама. Најчешће спарингујем са Наталијом Ђукић, Миланом Вулин и Емилијом Којчић.

 

Natalija Đukić, Mladen Vuković, Anja Milošević, Memorijal Ivana Balaža do 14 godina, Teniski klub Galeb 1890 Zrenjanin
Финалисткиње Наталија Ђукић и Ања Милошевић са својим тренером Младеном Вуковић (он је тренер обе финалисткиње 🙂 )

 

 

Znak pitanjaКо је твој кондициони тренер и колико је добра кондиција важна за напредовање у тенису?

Мој кондициони тренер је Марко Мркић. Мислим да је у тенису добра кондиција веома важна, јер без ње не можемо добро да се крећемо као ни да издржимо неке тешке мечеве.

 

 

 

Znak pitanjaКаква су твоја искуства са међународних турнира и да ли имаш неку посебну припрему пред турнир?

Играла сам два међународна турнира, један од њих је био у мом граду а други у Тузли, што говори да немам баш пуно искуства са међународним турнирима. Свакако да имам посебну припрему пред важне турнире. Већ на почетку летње сезоне одредила сам на које ћу турнире ићи и то захтева доста одрицања, као и менталне и физичке припреме, за које је потребно доста рада и времена.

 

 

Znak pitanjaШта сматраш својом највећом врлином у тенису, а шта би променила или поправила у својој игри?

Моје највеће врлине су: упорност, брзина и ментална снага. У својој игри не бих поправљала ништа, само морам да наставим да радим на својим ударцима да буду све бољи, јачи и прецизнији. Једино што бих поправила код себе је причање, али на томе радим и полако исправљам то. ( 🙂 )

 

Anja Milošević

 

Znak pitanjaДа ли водиш рачуна о здравој исхрани и шта мислиш колико су важне добре навике у исхрани за успешно бављење спортом?

Водим рачуна о здравој исхрани и мислим да је то јако битно, јер без добре исхране не можемо да постижемо резултате као ни да тренирамо и издржавамо тренинге. Из личног искуства знам како је хранити се нездраво а тренирати, јер ми се дешавало да сам малаксала и да не могу да издржим ни пола сата на терену. Зато сам почела да се храним здраво, било је тешко да стекнем добре навике око хране, али сам се некако изборила са тим.

Такође сам слушала много прича о исхрани као и причу светског броја један Новака Ђоковића, који је због своје исхране сада најбољи тенисер света.

 

 

Znak pitanjaКо је твоја омиљена тенисерка и зашто?

Моја омиљена тенисерка је Серена Вилијамс. Она ми је омиљена тенисерка јер је ментално јака као и физички. Уме да се врати у меч, никада се не предаје и увек верује у себе, што је најбитније од свега.

 

Anja Milošević

 

Znak pitanjaИ за крај: какву музику слушаш? Наведи нам неке песме са твоје омиљене плејлисте!

Слушам страну музику. Тренутно не могу да издвојим која ми је омиљена песма али мислим да слушам квалитетну музику пошто идем у музичку школу Јован Бандур, на соло певање.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *