Ne propuštajte i ne napuštajte ceremoniju dodele trofeja – Bon ton za velike i male

Ceremonija dodele trofeja najboljima je ceremonija kojom se završava jedan teniski turnir ili sportski događaj, bilo da je veliki (najveći) ili dečiji. Ceremoniju organizuje organizator turnira i završnica je svih dešavanja na turniru. Tada se dodeljuju pehari, sportski trofei i nagrade, najboljima i onima koji su po kriterijume organizatora osvojili sve to. Daju se izjave i pozira se fotografima. Takav je jednostavno red.


Детаљније Ne propuštajte i ne napuštajte ceremoniju dodele trofeja – Bon ton za velike i male


ОгласиSvaki igrač i sportista sanja da podigne trofej i time proslavi svoje dostignuće. Ali šta se dešava kada u jednom trenutku izgubite meč za trofej, iako ste možada planirali drugačiji ishod. Ljuti ste, tužni, nesrećni i…. Jednostavno odete i ne sačekate ceremoniju dodele trofeja.

Veliki sportisti nikada to ne rade. Svi su oni u nekom trenutku bili nadigrani i pobeđeni. Ali nisu otišli, nisu napustili teren.

Ne propuštajte ceremoniju, ne napuštajte turnir pre nego što se proglase najbolji (iako možda taj turnir vi niste to, iako ste možda osvojili drugo ili treće mesto). Time pokazujete poštovanje i respekt prema igri pre svega, prema protivniku, prema organizatoru i prema svima koji su taj dan došli da vas podrže da postignetre svoje priželjkivano dostignuće. Budite hrabri, budite dostoinstveni i sportski pružite ruku. Čestitajte i oficijalno igraču koji vas je pobedio, organizatoru i gostima i ne kvarite utisak o celom događaju. Tako je bolje, na taj način pokazujete sebi, a i svima da ste veliki i da kao svaki veliki šampion umete da podnesete poraz i hrabro nastavite dalje. Uvek hrabro, pametno i dostoinstveno ka zacrtanom cilju.


Ponekad se i ovo desi na turnirima o kojima pišemo pa hteli smo da blic potsetimo male igrače i sve oko njih. Vaša redakcija Malih igrača.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *