Услови коришћења

Добродошли на портал Maliigraci.rs

Портал Maliigraci.rs омогућава Вам коришћење услуга и садржаја портала према доле наведеним Условима коришћења. Услови коришћења (у даљем тексту само “Услови”) примењују се на све садржаје и услуге овог портала.

Коришћењем било ког дела Maliigraci.rs портал, као и свих његових делова и подсајтова, сматра се да су корисници упознати са овим условима и свим ризицима који настају коришћењем веб странице, те да прихватају да користе садржај портала искључиво за сопствену употребу и на властиту одговорност.

Ауторска права

Maliigraci.rs полажу ауторска права на све садржаје на сајту (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података). Неовлашћено коришћење било ког дела портала, без дозволе власника ауторских права, сматра се кршењем ауторских права портала и подложно је тужби.

Садржај портала можете прегледати, копирати, штампати или преузимати искључиво за личну, некомерцијалну употребу и у информативне сврхе, под условом да назнаке о ауторским правима или другим власничким информацијама задржите у свим копијама. Кршење услова коришћења подразумева повлачење законских мера.

Линкови на друге веб странице

Портал Maliigraci.rs састоји се од властитих садржаја, садржаја партнера и оглашивача, бесплатних садржаја и садржаја креираних од стране посетилаца. Линкови на друге веб странице обезбеђени су искључиво да би Вама пружили што више информација. Maliigraci.rs portal не контролише и није одговоран за рад, садржај, политику приватности или безбедност ових веб страница. Ако одлучите да приступите некој веб страници на коју воде линкови са овог портала, чините то на сопствену одговорност.

Maliigraci.rs не сноси одговорност ни за какву штету насталу оглашавањем на свом порталу.

Информације

Сви материјали, повратне информације или друге врсте информација које доставите овом сајту неће бити сматрани за поверљиве или власничке. Maliigraci.rs су искључиви власник свих информација прикупљених на порталу или у вези са њим. Maliigraci.rs нема никакве обавезе у односу на такве информације и слободан је да их користи без ограничења (репродукција, модификација, објављивање, (ре)дистрибуција, јавно приказивање итд.) и без навођења извора.

Заштита приватности

Maliigraci.rs портал поштује приватност својих корисника и посетилаца. Податке из процеса регистрације, те остале податке о кориснику, Maliigraci.rs неће давати на увид трећој страни. Портал Maliigraci.rs задржава право да прикупља одређене личне податке да би испунио Ваше захтеве или потребе. Свако прикупљање таквих информација на овим страницама биће спроведено у складу са правилима о приватности, као и важећим прописима о заштити података о личности.

За малолетне кориснике информације могу да достављају искључиво и једино родитељи или старатељи. Малолетним корисницима није дозвољено да нам сами дају личне информације.

Maliigraci.rs се обавезује да ће чувати приватност корисника портала, осим у случају тешког кршења правила портала или незаконитих активности корисника.

Употреба “колачића”

Неке странице портала би могле похрањивати одређене пакете информација познате као “cookies” (колачићи) на Вашем рачунару.

Колачићи нам дају одговор на питање о броју посетилаца. Ова технологија не сакупља информације о Вашем личном идентитету, већ их доставља у збирној форми. Сврха ове технологије и информација које она прикупља је унапређивање портала.

Обавезе корисника

Корисницима портала Maliigraci.rs строго је забрањено:

• објављивање, слање и размена садржаја који крше постојеће српске и/или међународне законе, садржаја који је увредљив, вулгаран, претећи, расистички или шовинистички, као и садржаја који је штетан на било који други начин
• објављивање, слање и размена информација за које посетилац зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло да нанесе штету другим корисницима
• лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица
• објављивање, слање и размена садржаја који су заштићени ауторским правом
• објављивање, слање и размена нежељених садржаја корисницима без њиховог пристанка или тражења, или путем обмане
• свесно објављивање, слање и размена садржаја који садрже вирусе или сличне програме направљене у сврху уништавања или ограничавања рада било којег компјутерског софтвера и/или хардвера и телекомуникационе опреме
• прикупљање, чување и објављивање личних података других посетилаца портала и корисника

Портал Maliigraci.rs не одговара за коментаре посетилаца, који су одраз њиховог мишљења.

Регистровани корисници

Регистровањем на Maliigraci.rs порталу корисник је обавезан да прође поступак регистрације, унесе истините податке и одабере корисничко име и лозинку.

За све објављене садржаје под појединим корисничким именом одговоран је искључиво корисник који га користи. Maliigraci.rs не могу одговарати за неовлашћено коришћење налога, нити евентуалну штету насталу на тај начин.

Maliigraci.rs задржавају право да укину или да ускрате могућност коришћења корисничког налога и/или једне или више услуга за које је корисник регистрован, без претходне најаве или/и објашњења.

Maliigraci.rs не сноси одговорност за штету насталу укидањем корисничког налога или/и једне или више услуга за које је корисник регистрован.

Коментари

Пре слања коментара, молимо Вас да прочитате следећа правила:
Коментари објављени на порталу Maliigraci.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника портала. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Сваки прекршај правила коментарисања може резултирати упозорењем или забраном коришћења. Администратори и редакција једини су овлашћени за интерпретацију правила.

• Кориснички налози власништво су даваоца услуге и свака злоупотреба истих је кажњива
• Кориснику се приступ коментарисању може онемогућити и без претходног упозорења.
• Администратори задржавају право цензурисања постова што ће бити назначено у тим постовима.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст .

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција Maliigraci.rs задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.

Блог

Сваки текст на Блогу је искључиво став аутора и не одражава ставове Maliigraci.rs. Аутор блога може пунити свој блог садржајем који жели, било да се ради о тексту, фото или видео материјалу. Аутор блога може да коментарише текстове других блогера, као и да одговара на коментаре на својим блоговима.

Забрањено је објављивање и размена садржаја који крше постојеће српске и међународне прописе. Такође, строго је забрањено објављивање текстова и коментара који су увредљиви, вулгарни, претећи, расистички или шовинистички, као и садржаја који је штетан на било који други начин.
На Блогу није дозвољено објављивање, слање и размена садржаја који су заштићени ауторским правом; свесно објављивање, слање и размена садржаја који садрже вирусе или сличне штетне компјутерске програме.

Форум

Регистрација и коришћење Форума портал Maliigraci.rs детаљно су регулисани Општим правилима понашања на форуму (линк)

Измене услова коришћења

Maliigraci.rs задржавају право измене ових услова коришћења у било ком тренутку и неће бити одговорне за могуће последице произашле из таквих промена. Наведене промене ступају на снагу објављивањем на овим интернет страницама
Последња ревизија 25.12.2015.