Draginja Vuković

Портрет Драгиње Вуковић

Драгиња Вуковић (ОТК Београд, 2000. годиште) недавно је допутовала из Кеније, где је у Најробију на турнирима ITF East African 18 & Under Junior Circuit 2016 и 8th Kenya International Junior Championships освојила титулу у дублу, а на турниру 5th Nairobi International Junior Championships се овенчала дуплом круном, и у синглу и у дублу. На ITF ранг-листи од 8. фебруара ове године Драгиња се налази на 245. месту, уз напредак од 25 места, а Мали играчи јој желе да истраје у свом путу до врха!

Детаљније Портрет Драгиње Вуковић

 

❓ Драгиња, честитамо! Шта је претходило овом успеху, када си почела да се такмичиш на ITF турнирима и које резултате си тада остварила?

Хвала на честиткама! Прве бодове сам освојила на ITF турниру у Тирани, септембра 2015. Тада сам стигла до осмине финала у синглу и полуфинала у дублу. То је за мене био велики успех и први улазак на ITF ранг-листу.

 

❓ Какви су твоји утисци са путовања по Африци, шта те је највише импресионирало и да ли би поделила са нама неке лепе фотографије?

Африка је прелеп континент. Драго ми је што сам имала прилику да отпутујем у Најроби. То је за мене било још једно дивно искуство. Ишла сам на сафари између турнира. Посетила сам и њихово језеро Lake Naivasha. Људи у Африци су веома гостољубиви и зато сам се осећала пријатно током боравка у тој земљи.

 

Draginja Vuković, Lake Naivasha, Kenija
Lake Naivasha у Кенији

 

 

Draginja Vuković, Kenija
Сафари
(ово изгледа нестварно, прим. ур.)

 

❓ Можеш ли да нам представиш свог тренера са којим си путовала на турнире у Африку? Колико ти је значило његово присуство и могућност свакодневне комуникације са њим?

Мој тренер је Страхиња Јовановић. Са њим сарађујем од јуна прошле године. Захваљујући њему постигла сам овако добре резултате. Драго ми је што може да путује са мном на турнире, јер ми његово присуство много значи. Он ми је велика подршка и на тренинзима и на мечевима. Његови савети су ми корисни у сваком тренутку. Он је изузетно комуникативан и са њим могу да разговарам о свим тениским недоумицама.

 

Draginja Vuković, Strahinja Jovanović, Kenija
Драгиња са својим тренером Страхињом Јовановићем у Кенији

 

❓ По чему се разликују међународни турнири од домаћих и да ли имаш неку посебну припрему пред турнир?

Разлика између домаћих и међународних турнира је огромна. На међународним турнирима имам могућност да се сретнем са најбољим играчима Европе и света и самим тим стичем велико искуство. Одлазак на турнир обично значи и појачан интензитет тренинга и спаринга.

 

❓ Када си почела да тренираш тенис, ко је био твој први тренер, а ко највећи тениски узор?

Тенис сам почела да тренирам са 7 година. Мој први тренер је био Александар Гмитровић из ТК Партизан. Тениски узор ми је наравно Новак Ђоковић!

 

❓ Шта сматраш својом највећом врлином у тенису, а шта би променила или поправила у својој игри?

Тенис је веома тежак и захтеван спорт, па су код играча неретко присутне и врлине и мане. Зато мислим да на ово питање једино може да вам одговори  мој тренер.

 

❓ Одличне резултате постижеш и у дублу! Шта чини дубл специфичним и колико је важно да играчи буду компатиблини?

До сада сам освојила 6 титула у дублу: 2 на ETA и 4 на ITF турнирима. Волим да играм дубл, посебно ако се моја партнерка и ја познајемо од раније. Јако је важно да се разумемо и да у току меча „чујемо“ једна другу. То је једини начин да стигнемо до победе.

 

 

Draginja Vuković, Jonea Bach, Kenija
Jonea Bach, партнерка у дублу

 

 

Draginja Vuković, Adithya-Karunaratne, Kenija
Adithya Karunaratne, дубл-партнерка

 

 

❓ Да ли ти уз тениске обавезе остаје довољно времена за дружење и/или неки хоби?

Искрено, мало имам слободног времена за дружење са пријатељима. Али, волим да читам књиге и слушам музику.

 

❓ Где видиш себе за пет-шест година?

На неком гренд слему турниру. Волела бих да једног дана освојим Ролан Гарос.

 

❓ Да ли слушаш музику пред меч? Наведи нам неколико песама са своје омиљене плејлисте…

Углавном слушам Mix музику пред меч. Једна од песама коју често слушам је:

 

 

(Драгињи желимо да јој се све жеље остваре! 🙂  )

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *