Tara Dakić

Портрет Таре Дакић

Тара Дакић (Црвена звезда, 2001. годиште) је финалисткиња Мастерса Тениског савеза Београда за девојчице до 14 година. Ове године су овом успеху претходиле две освојене титуле на турнирима III категорије на ОП Шапца у ТК Sunrise и ОП Београда у ТК Spin. Честитамо!

 

Tara Dakić

  Детаљније Портрет Таре Дакић

❓ Таро, када си почела да тренираш тенис и које досадашње резултате би издвојила као најзначајније у својој такмичарској каријери?

Прве тениске кораке сам направила са девет година у ТК SA&NI. После годину дана прешла сам у ТК Црвена Звезда. Посебно ми је драг први пехар који сам освојила у Пожаревцу. Затим првa местa на турнирима у Шапцу и Београду, као и учешће у финалу на завршном Мастерсу ТСБ-а до 14 година.

 

Tara Dakić
Почеци у Звезди

 

❓ Да ли можеш да нам представиш свој тениски клуб, тренера и клупске другаре?

У ТК Црвена Звезда сам у почетку највише тренирала са тренером Срђаном Бенинијем. Од пре две године, на моју срећу, почела сам да тренирам са тренером Слободаном Ранковићем, који је знатно допринео мом тениском знању. Захваљујући њему сам доста поправила своју игру. Другара имам на сваком терену где тренирам, а посебно су ми драги Јована, Милана, Даница, Александра, итд. Понекад одем и у СЕТ НЕТ код Владе и Милоша, где имам добре групе за тренирање.

 

Tara Dakić

 

❓ Колико пажње посвећујеш кондицији и како изгледа један твој кондициони тренинг?

Кондиционе тренинге сам у ТК Црвена Звезда радила са тренером Дамјаном, док са тренером Слобом имам толико интензивне тренинге да су истовремено и кондициони 🙂 .

 

Tara Dakić
Тара у Бару

 

❓ Да ли водиш рачуна о здравој исхрани и шта мислиш колико су важне добре навике у исхрани за успешно бављење спортом? Да ли си прочитала књигу Новака Ђоковића Сервирај за победу?

Имам изузетно добар метаболизам, тако да једем све редом. Сигурно је у професионалном свету врло битан аспект и начин исхране. Новак у својој књизи то најбоље објашњава.

 

Tara Dakić
Први пехар

 

❓ Да ли имаш посебну припрему пред турнир и шта мислиш у чему је тајна постизања добрих резултата: у самопоуздању, доброј физичкој припремљености, тактичкој разноврсности…?

Наравно да је пре свега потребно самопоуздање и добра физичка припрема. Волим да уђем спремна у меч, и загревам се сат времена раније трчањем.

 

❓ Шта је твој најјачи адут у игри?

Стрпљење, а понекад и инат.

 

Tara Dakić
Први ЕТА турнир

 

❓ Како успеваш да ускладиш обавезе у школи са тренинзима и да ли ти остаје довољно времена за фејсбук, добру књигу и дружење?

Времена никад доста. У школи сам одличан ђак са свим петицама. С обзиром да сваки дан тренирам, не остаје ми превише времена за учење, тако да често читам и у колима док ме родитељи возе на тренинге. Волим често да останем са другарима после школе у парку или посластичарници. Књиге читам током распуста и трудим се да их прочитам што више.

 

❓ Шта би поручила најмлађима који први пут узимају тениски рекет у руке?

Потребна је воља и љубав према свему што радиш.

 

Tara Dakić
Будва, 2012. године

 

❓ Коју песму си подесила за звук звона на мобилном телефону?

Музика из моје омиљене серије EMPIRE.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *