Nina Marinković, Martin Vladevski, Izborni turnir u Makedoniji za Trofej Beograda 2018, Skoplje, Dečiji svet Tenisa

Изборни турнир 12&U у Скопљу за 10. Трофеј Београда – када је изборни турнир прави изазов за такмичење и игру

Од 1. до 3. децембра 2018. године у Скопљу је у организацији Дечијег света тениса одржан изборни турнир за 10. Трофеј Београда на теренима ТК МТП. Такмичило се 17 дечака и 7 девојчица из неколико македонских клубова. Победници турнира су постали део тима који ће бити гости Тениског савеза Београда од 14. до 16. децембра и такмичити се са осталих 6 тимова по принципу Хопман Купа, што је лепа традиција која се ове године одржава 10. пут.

Победници турнира су Нина Маринковиќ и Мартин Владевски. Они путују у Београд и ми Дечији свет тениса им је пожелео да на најбољи могући начин представе себе и свој тим на 10. Трофеју Београда.

 

Детаљније Изборни турнир 12&U у Скопљу за 10. Трофеј Београда – када је изборни турнир прави изазов за такмичење и игру

 

Преносимо изјаву организаторке изборног турнира, Вилме Марковске из Дечијег свет тениса:

„Искористили смо позив ТСБ да организујемо несвакидашњи такмичарски догађај у Скопљу. Нисмо хтели да тим саставимо на папиру, вођени личним мотивима и интересима, већ да дамо шансу свима да се на тениском терену изборе за своје место у тиму. Сматрамо да спорт само и једино може да фунционише на такав начин и да је то једино фер и у интересу деце, њиховог развоја и генерално у интересу сатављања што боље и квалитетније атмосфере и амбијент за спорт, такмичење и одрастање“.

 

Izborni turnir u Makedoniji za Trofej Beograda 2018, Skoplje, Dečiji svet Tenisa

 

У склопу овог турнира Дечији свет тениса је позвао све родитеље, тренере и тениске раднике на разговор. Тема је била „Да размишљамо и разговарамо о тенису заједно…“

 

 

„Надамо се да је опште стање мало боље него што је био одзив на овај позив. Тренера није било, тениских радника није било, али су били родитељи које искрено занима све, како би могли да на што квалитетнији и конструктивнији начин помогну својој деци. Радује нас највише да су се ту на састанку (иако непозвани ?) највише окупили играчи, деца које пажљиво и стрпљиво одслушали све. Радује нас то јер имамо отворену и свесну децу око себе, које су жељна нових сазнања, спремна да саслушају и размишљају, жељна су игре и тениса. И искрено то нам даје наде да може боље и да нисмо узалуд потрошили своје време и енергију и да смо овај пут у Скопљу бар за милиметар померили границе целикупне македонске тениске приче.“

Атмосферу са турнира можете видети на сликама испод.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *