Klupski turnir narandžastog nivoa u TK White Star, Teniski klub White Star Beograd, Dečiji svet tenisa

Одигран клупски турнир црвеног и наранџастог нивоа ТК White Star и Дечијег света тениса

У TK White Star у Београду је у суботу 22. јуна 2019. године одржан клупски турнир црвеног и наранџастог нивоа, на којем је учествовало 17 деце из овог клуба и из Дечијег света тениса. Том приликом смо на теренима клуба између Бањице и Јајинаца, на којима је почела трећа сезона играња, разговарали са директором ТК White Star Зоран Митићем и са Вилмом Марковском из Дечијег света тениса.

TK White Star и Дечији свет тениса сарађују од почетка зиме, и оба саговорника су истакли да су задовољни сарадњом. Вилма Марковска је рекла да су услови у балону током доста јаке и дуге зиме били одлични, било је топло и чисто, и да је лепо што деца из Дечијег света тениса, која углавном раде у оквиру програма tennis’10s, могу да тренирају окружени старијом децом, већ успешним такмичарима TK White Star, који се успешно такмиче у конкуренији до 12 и до 14 година. Вилма Марковска је рекла да је ово први мали интерни клупски турнир, у чију организацију су укључени и родитељи, и да ће такви турнири вероватно бити организовани једном месечно.

 

 

Детаљније Одигран клупски турнир црвеног и наранџастог нивоа ТК White Star и Дечијег света тениса

 

Зоран Митић је рекао да се деца из Дечијег света тениса и TK White Star лепо допуњују, и да му је драго што клуб има комплетну понуду квалитетног рада на нивоу од 5 па до 15-16 година.

 

После тога је Зоран Митић похвалио такмичаре клуба, чијим резултатима овог пролећа је презадовољан. Теодора Милић је освојила 3. место на Летњем првенству Србије до 14 година, Тара Михаљевић је освојила Тошин меморијал 1. категорије до 14 година и вицешампионка је Србије у дублу до 14 година, Маја Мишчевић је освојила Првенство Београда Б категорије до 14 година, а Кристина Димитријевић се успешно враћа у турнирски ритам, после паузе.

Девојчице до 14 година пласирале су се на финални турнир Екипног првенства Србије који ће бити одигран у септембру, и амбиција клуба је 1. место у Србији! Дечаци су одиграли добро али су изгубили од ТК Црвена звезда.

 

Зоран Митић је истакао да сви ти резултати не би били постигнути да није вредног рада младих тренера: његовог сина Немање Митића, Луке Стакића и Растка Ристића. Уз помоћ младих тренера Зорану Митићу преостаје да организује активности у клубу и да се труди да на свим плановима долази до малих помака, у погледу инфраструктуре и читаве организације.

 

Разговор водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *