Branislav Kapaš, Dani tenisa u Mercatoru, Teniski savez Beograda, Mercator centar Beograd, Merkator centar Beograd, Beogradski teniski klub

Тениски савез Београда на „Данима тениса у Меркатору“

Као и прошле године у ово време, Меркатор центар Београд је поводом завршних мечева на Аустралијен Опену у суботу и у недељу 26. и 27. јануара 2019. године организовао „Дане тениса у Меркатору“ у сарадњи са Тениским савезoм Београда. У Холу Меркатор центра на Новом Београду, Тениски савез Београда је на ударном месту поставио ограђени мини тениски терен и инфо-пулт. На терену су стручни тренери ТСБ-а радили са београдским малишанима узраста од 4 до 10 година по програму ITF-a Play and Stay. Полазници школе су добили поклончиће ТСБ-а и компаније Меркатор центар Београд.

 

Детаљније Тениски савез Београда на „Данима тениса у Меркатору“

 

Током тениског викенда смо упитали смо Дејана Којића, координатора за програм tennis 10’s у Тениском савезу Београда, да ли примећује позитиван утицај повратка Новака Ђоковића на светски трон, на интересовање деце за тенис у Београду. Одговор је потврдан, Дејан Којић је заиста приметио да се све више клинаца и њихових родитеља интересује за тенис, и да су овакве прилике места где се на најбољи начин пропагира тенис као спорт. Taкође, Дејан Којић је у име Тениског савеза Београда честитао Новаку Ђоковићу на спектакуларној 7. титули на Аустралијен Опену.

 

 

Тренери Тениског савеза Београда на оваквим манифестацијама одговарају на бројна питања родитеља, бака и дека, о тенису и о условима тренирања у београдским клубовима; то су праве мале радионице или сајмови. Са децом су осим господина Којића, овог викенда радили стручни тренери ТСБ Бранислав Капаш, Милан Саровски и Мићо Миладиновић, а од београдских клубова одазвали су се само Београдски тениски клуб и ТК Ђукић.

 

Dani tenisa u Mercatoru, Teniski savez Beograda, Mercator centar Beograd, Merkator centar Beograd
Слика: Меркатор центар Београд

 

На крају разговора тренер Дејан Којић нас је упознао како напредује рад са децом на „Београдском кампу 10“ у TK Classics, на којем ради са тренером Миланом Саровским сваке недеље у 16 часова. Тренинг траје сат времена, и лепа новост је да ће „Београдски камп 10“ трајати до почетка јуна! Дејан Којић је позвао родитеље да пријаве своју децу за камп, слањем мејла на адресу Тениског савеза Београда, а позив се сваког понедељка објављује на сајту ТСБ.

 

Разговор водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *