ITF turniri

Елена Мићић, Марко Топо, Немања Малешевић, Тијана Сретеновић и Александра Симева успешни на ITF турнирима

Ове недеље је одиграно више ITF турнира на којима су тенисери из Србије и из околних земаља постигли одличне резултате.

Једна од најперспективнијих аустралијских тенисерки српског порекла Елена Мићић (Мелбурн, 2004. годиште) је освојила своју прву ITF титулу у дублу на турниру Oceania Closed Junior Championships 2. разреда на Фиџију, одржаном од 12. до 16. августа 2019. године. Честитамо!

Елена је играла са Аустралијанком Шарлотом Кемпенарс-Поц, и њих две су у финалу савладале аустралијски пар Баинс/Расел 2-6 6-4 10-5. Елена и њени родитељи не заборављају своје српске корене. Елена у Србији има много рођака и пријатеља, а када је имала 10 година, освојила је Првенство Београда.

 

Детаљније Елена Мићић, Марко Топо, Немања Малешевић, Тијана Сретеновић и Александра Симева успешни на ITF турнирима

 

Bidi Badu Sportska odeća Bidi Badu, teniska odeća Bidi Badu, Bidi Badu Play Wild, Teniski klub Haron

Биди Баду спортску одећу можете купити у нашем веб-шопу!

Одећу можете испробати у Haron Show Room-у!

 

 

Вицешампион Србије до 16 година Марко Топо и Немања Малешевић из Босне и Херцеговине освојили су титулу у дублу на ITF турниру 3. разреда Jugend Cup Rutesheim/Renningen у немачком граду Рутесхајму. Такође, Немања Малешевић је играо у финалу сингла. Браво момци!

Њих двојица су у финалу победили немачко-швајцарски пар Кадонау/Малгиарита 4-6 6-1 10-5. Немања Малешевић је у финалу сингла изгубио од Немца Нина Ехреншнајдера 2-6 0-6. Марко Топо је у четвртфиналу сингла изгубио управо од поменутог Немца, каснијег победника турнира, 2-6 4-6.

 

 

Српска тенисерка Тијана Сретеновић и првакиња Северне Македоније Александра Симева освојиле су титулу у дублу на ITF турниру 5. разреда Neocom Open 2019 у ТК Југ у Скопљу (од 12. до 18. августа 2019), а у синглу је Александра била финалистикиња, а Тијана полуфиналисткиња. У полуфиналу је играо и српски тенисер Лука Каленић. Свака част!

Тијана и Александра су у финалу дубла победиле италијански пар Ферара/Валенте 6-1 4-6 10-7. Александра Симева је у финалу изгубила од Бугарке Лије Каратанчеве 4-6 4-6, од које је и Тијана изгубила у полуфиналу 2-6 1-6.

Од осталих српских тенисера који су наступили на турниру у Скопљу, највише успеха имали су Мина Обрадовић, Лука Стефановић и Бранко Ђурић, који су завршили такмичење у 3. колу. Македонац Калин Ивановски играо је у финалу турнира, где је изгубио од Бугарина Петра Нестерова 6-4 0-6 3-6, а Петар Јовановић из Црне Горе је играо у полуфиналу. Хрвати Марино Јакић и Карло Кроло освојили су титулу у мушком дублу.

 

 

 

Резултати дубла, девојке, Фиџи:

Oceania Closed Junior Championships J2 ITF Fiji

 

Резултати дубла, младићи, Немачка:

Jugend Cup Rutesheim/Renningen ITF

 

Резултати дубла, девојке, Скопље:

Neocom Open 2019 ITF J5 Skopje, Skoplje, Severna Makedonija

 

Резултати сингла, девојке, Скопље:

Neocom Open 2019 ITF J5 Skopje, Skoplje, Severna Makedonija

 

Резултати сингла, младићи, Скопље:

Neocom Open 2019 ITF J5 Skopje, Skoplje, Severna Makedonija

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *