Лични Подаци

Бранко Ђурић (2005)

Место Рођења: Будва
Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: БТА Олимп
Користи руку: Десну
Tренер: Ненад Ђурић
Година Отпочињања Каријере: 2009
Турнири:

Бранко Ђурић

Портрет Малог Играча


Бранко Ђурић (BTA Олимп, 2005. годиште) је нови првак Србије до 12 година, победник недавно завршеног Дворанског првенства Србије до 12 година у TK Sportissimo у Крушевцу. Бранко је 2015. године освојио Smrikva Bowl, један од најзначајних светских турнира за децу до 10 година. Овај изузетно перспективни тенисер је Будванин, који од недавно наступа под заставом Србије, а у Црној Гори је освојио све што се освојити може. Први је на ранг-листи ТСЦГ до 12 година, 5. до 14 година. Две године заредом био је државни првак до 10 година, и био проглашаван за најбољег играча Црне Горе у том узрасту. Ове године је у дублу освојио ЕТА турнир Tennis Point Open 2016 у Чачку, и био финалиста у синглу на Bellevue Cup 2016 у Улцињу.

Верујемо да због импресивног низа Бранкових успеха једва чекате да боље упознате овог малог тенисера.

 

❓ Бранко, честитамо на титули првака Србије! Које досадашње резултате би ти издвојио као најзначајније у својој такмичарској каријери?

Хвала на честиткама! Па наравно издвојио бих освајање Смрикве, 3 освојена Државна првенства у Црној Гори, освојен ТЕ турнир у Чачку у дубл конкуренцији, финале и два полуфинала у синглу ТЕ и ово недавно Државно првенство у Србији

 

 

 

 

❓ Када си почео да тренираш тенис, и јеси ли тада можда размишљао о још неком спорту?

Тенис сам почео да тренирам са 4 године, упоредо са фудбалом.

 

Branko Đurić
Бранко кад је био мали

 

❓ Да ли би нам представио свој тениски клуб, тренера и тениске другаре?

Ја сам поникао у малом клубу који се зове Будва, као и град одакле долазим. Од првог дана мој тренер је мој тата Ненад који ми је и приближио овај спорт, и ми чинимо нераскидив тим, а тим који добија се не мијења! Споменуо бих и великог тренера Дејана Вукојичића са којим сарађујемо од моје 8 године и који је у великом дијелу заслужан за моје досадашње успјехе! Када сам у Црној Гори тренирам и спарингујем са мојим старијим другаром Данилом Раичевићем, иначе најбољим тенисером до 14 година, који живи у Подгорици.

 

 

❓ Можеш ли да упоредиш квалитет такмичарског тениса у својој конкуренцији у Црној Гори и у Србији? Шта те је мотивисало да заиграш под заставом Србије?

Квалитет тениса у Црној Гори је добар, поготово кад се узме у обзир да је земља мала. Међутим база је у Србији већа.

Када ме је тата питао да ли ћу да играм за Србију, искрено да вам кажем прво сам заплакао, нијесам схватао што то значи! Наравно, касније сам разумио да је то боље за мене, старији другари су ме супер примили и овим путем поздрављам (Николу, Луку, Крсту и Луку) и мог новог другара Лудошког, добар је дјечак! Услови су овдје бољи за тренинг, људи из Савеза се труде да нам обезбиједе квалитетан рад! У Будви нема балона па морамо да идемо у Бар сваки дан на тренинг!

 

 

❓ Шта је твој најјачи адут у игри?

Мој најјачи адут у игри је моја мирноћа, поред тениске вјештине која мора непрестано да се развија.

 

Branko Đurić

 

❓ Има ли неког финала за које можеш да кажеш да ти је било најтеже да одиграш, а да ти је победа била најдража?

Па искрено, финала сам решавао досад без проблема, али сам у ранијим фазама имао тешке мечеве с обзиром да скоро увијек играм са старијим дјечацима.

 

Branko Đurić, Mikhail Neverov
Са другаром из Русије Михаилом Неверовим

 

❓ Да ли успеваш да ускладиш све обавезе: спорт, школу и дружење, и како?

Доста тешко, јер после школе одмах идем на тренинг, после ме чека мајка и са њом учим до касно у ноћ! Љети док се сви купају у мору ја то радим у зноју, јер море и тенис не иду заједно!!!

 

Branko Đurić

 

Branko Đurić, Luka Rupnjak, Luka Jovanović, Nikola Zekić, Krsta Petrović, Renco Furlan
На припремама репрезентације Србије са тренером Ренцом Фурланом: Лука Рупњак, Лука Јовановић, Бранко Ђурић, Никола Зекић и Крста Петровић

 

❓ Каква су твоја досадашња искуства са међународних турнира и какви су ти планови у том погледу за следећу годину?

Као што сам и рекао, рано сам почео да играм ТЕ турнире, мислим да је то одлично искуство за млађе тенисере, које не могу добити на националном нивоу. Следеће сезоне планирам да путујем са репрезентацијом, да играм турнире из календара ТЕ у земљи и окружењу.

 

Branko Đurić, Zoran Ludoški, Nikola Mojsin, Dvoransko prvenstvo Srbije u tenisu do 12 godina, Teniski savez Srbije, Teniski klub Sportissimo Kruševac
Бранко и Зоран са тренерима

 

❓ И за крај: који је твој омиљени филм?

Мој омиљени филм је Роки, сваки наставак волим, доста је стар али ја га обожавам.

 

 

Бранко Ђурић - Повезани Чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.