Mia Ristić, Andrea Obradović, Divna Ratković, Suana Tucaković, Leticija Taroko, Vladimir Kaić, ITF J4 PODGORICA OPEN 2021, TK Eminent Podgorica Crna Gora

Миа Ристић победница, Обрадовић и Ђурић финалисти, Скобелев и Зекић победници у дублу на ITF J4 PODGORICA OPEN 2021

Међународни турнир ITF J4 PODGORICA OPEN 2021 за младиће и девојке до 18 година (4. разреда), одржан је од 24. до 29. маја 2021. године у TK Еминент у Подгорици, Црна Гора, у оквиру ITF World Tennis Toura. Турнир је одигран на шљакастој подлози, на отвореном.

Српски тенисери остварили су завидан успех на овом турниру: Миа Ристић је освојила титулу у синглу и у дублу (са Дивном Ратковић из Црне Горе), Бранко Ђурић и Андреа Обрадовић су играли у финалу сингла, док су Стефан Скобелев и Никола Зекић освојили титулу у дублу, а Ива Шепа је играла у полуфиналу сингла. Честитамо!

Шампионка Србије до 16 година Миа Ристић тек је напунила 15 година, а већ је освојила своју 4. ITF титулу, другу ове године (после тријумфа у Београду). У финалу је Миа победила Андреу 6-2 6-1, а у полуфиналу Македонку Јану Стојанову 6-3 6-4. У другом полуфиналу Андреа Обрадовић је победила Иву Шепу 6-3 3-0. Миа Ристић није изгубила ниједан сет на турниру!


Детаљније Миа Ристић победница, Обрадовић и Ђурић финалисти, Скобелев и Зекић победници у дублу на ITF J4 PODGORICA OPEN 2021


Код младића је тријумфовао Петар Јовановић из Црне Горе, којем такође честитамо! У узбудљивом финалу Петар је победио једног од најперспективнијих јуниора Србије Бранка Ђурића 7-6(8) 7-6(3). Бранко је наставио низ сјајних резултата, после тријумфа на ITF турнирима у Скопљу и у Улцињу. Петар Јовановић је у полуфиналу победио Алексу Кривокапића из Црне Горе 6-4 6-4, док је Бранко Ђурић савладао Матију Самарџића 6-7 6-2 6-3.

Никола Зекић и Стефан Скобелев су у финалу дубла победили Петра Јовановића и Данила Раичевића из Црне Горе, којима такође честитамо!

Миа Ристић и Дивна Ратковић су у финалу дубла победиле хрватско-босански пар Летиција Тароко / Суана Туцаковић 6-4 6-3. У полуфиналу дубла играле су српске тенисерке Мирјана Јовановић и Дуња Марић; од њих су у полуфиналу биле боље управо Миа и Дивна – 6-0 6-1.

Од осталих српских тенисера, такмичење су у четвртфиналу сингла завршиле Мирјана Јовановић и Емилија Здравковић; до 2. кола сингла су дошли Дуња Марић, Ања Станковић и Стефан Скобелев, а у 1. колу Ромео Хаџимехмедовић, Петар Белошевић, Никола Зекић, Вук Рађеновић, Лаура Дукић, Ања Петковић, Доротеја Петровић, Леонтина Стојановић и Миа Шарчев.Коначни резултати:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.