Mia Ristić, Dvoransko prvenstvo Srbije do 16 godina 2021, Teniski savez Srbije, Teniski klub Đukić Beograd
Лични Подаци

Миа Ристић (2006)

Место: Бор
Држава: Србија
Клуб: ТК Бор
Користи руку: Десну
Tренер: Босиљка Костић
Година Отпочињања Каријере: 2012
Тениски Узор: Новак Ђоковић
Марка Рекета: Wilson
Омиљена Књига/Књиге: Бела грива
Турнири:

Миа Ристић

Портрет Малог Играча


Миа Ристић (Бор, 2006. годиште) је освојила 3. место на престижном Међународном турниру 21. Smrikva Bowl 2016 за дечаке и девојчице млађе од 10 година, одржаном у Смриквама, у Истри. Нашим верним читаоцима је име ове девојчице добро познато јер она не само да је освајала турнире, него је о томе и писала. Тако је настала Моја Баболат тениска прича Мие Ристић о освајању турнира „8. тениске наде“ до 9 година.

 

❓ Миа, Мали играчи ти честитају на сјајним резултатима, а посебно смо уживали у твојој тениској причи! Да ли можеш да нам откријеш које финале ти је било најтеже да одиграш, а победа најдража?

Као  што сам већ написала у причи, најтеже финале је било на турниру „8. тениске наде”, јер сам меч морала да завршим поломљеним рекетом јер резервни рекет нисам имала. Пред одлазак у Пулу  компанија Wilson и Беоспорт ми је послала резервни рекет Wilson blade 101 L, и он постаје главно оружје на турниру у Пули. Хвала им пуно на томе, то је заиста био велики подстрек за мене. Најдража победа је свака победа коју остварим, а највише волим када побеђујем старије девојчице.

 

Mia Ristić

 

❓ Колико пехара имаш и који ти је најдражи?

Имам 17 (седамнаест) пехара и 14 (четрнаест) медаља и најдражи пехари су:

„8. тениске наде” и  овај најновији за треће место на најважнијем турниру на свету SMIRKVA BOWL. Опет сам трећа на свету као и прошле године на светском првенству у Анталији, па ми је то најдража медаља.

Омиљена медаља је такође златна олимпијска медаља, недавно освојена у Врању.

 

 

❓ Када си почела да тренираш тенис и ко је твој тениски узор?

Почела сам да тренирам са шест година, а тениски узор ми је наравно Новак Ђоковић, на кога помало личим и у понашању на терену а и у игри. Једва чекам да се упознамо.

 

 

❓ Да ли би нам представила свој тениски клуб, тренера и клупске другаре?

Тренирам у ТК Бор. Моји спаринг другари су мој брат и сестра Алекса и Јана, и мој друг Никола Перић. Мој тренер је Босиљка Костић, која безусловно искључиво из љубави ради са мном.

Када сам хтела да почнем да  тренирам тенис код ње, она ме није у почетку примила јер је имала изузетно јаку групу у коју ја никако нисам могла да уђем, јер нисам знала ни лоптицу да ударим. Данима сам стајала поред ограде и посматрала њене тренинге и децу која су изгледала као професионалци. Док су деца тренирала на терену ја сам на зидићу поред терена ударала лоптицу у зид данима и сатима. Једног дана ми је пришла и рекла: „Миа ти ниси највећи таленат, има пуно талентованије деце од тебе, али оно што ти имаш нема ни једно друго дете и зато знам да ћеш бити први рекет света“. Тако ме је Боса примила, и тако је све почело.

 

 

❓ Шта је твој најјачи адут у игри?

Најјачи адут у игри су то што сам борбена и што сам, као што рече Миодраг (Божовић) у Смирквама када сам примила пехар за треће место, „прави ратник на терену“.

 

Mia Ristić, Miodrag Božović, Smrikva Bowl 2016
Најдирљивији тренутак на Смирквама – тата предаје пехар својој краљици

 

❓ Каква су твоја досадашња искуства са међународних турнира, сходно томе да си учествовала и на  Светском финалу Champions Bowl 2015. у Анталији у Турској?

То су најлепша искуства која имам. У Анталији је било лепо и много ми је помогло да у Смирквама будем још боља. Тата је веровао у мене да у Пули могу бити прва али у полуфиналу против Францускиње моје ноге које трче као газела и прескачу вијачу као Роки су биле укочене, а моји форхенди и бекхенди стегнути. Сада морам да радим на психи, јер ето десило се да оба пута изгубим полуфинала на тако важним такмичењима.

 

Mia Ristić, Ela Nala Milič, Camilia Samel Druz
Прве 3 на свету: Миа, Камилија Самел Друз и Ела Нала Милич

 

 

❓ И за крај: ко је твоја омиљена глумица и да ли можеш својим вршњакињама да препоручиш неки добар филм?

Омиљена глумица је Анђелина Џоли, а омиљени филм „Сам у кући”. Почела сам управо да читам одличну књигу „Бела Грива“. Омиљена група ми је S.A.R.S. и знам све њихове песме напамет.

 

 

И за крај желим да се захвалим свима који су ми пружали подршку свих ових дана док сам била у Пули, захваљујем се свима на прелепим коментарима и честиткама. Захваљујем се родитељима деце из Србије који су долазили да гледају моје мечеве и да ме бодре, и највећу захвалност дугујем Стоматолошкој ординацији „Dr. Нада“  (бака Нада) у Бору.

 

 

 

 

Миа Ристић - Повезани Чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *