Миа Ристић победница у дублу ITF J5 BARROCO CUP U18 2020 у Софији

Међународни турнир ITF J5 BARROCO CUP U18 2020 за младиће и девојке до 18 година (5. разреда), одржан је од 24. до 29. новембра 2020. године у главном граду Бугарске, Софији, у оквиру ITF World Tennis Toura. Турнир је одигран на тврдој подлози, у балону.

Српска тенисерка Миа Ристић освојила је титулу у дублу на јаком ITF турниру у Софији, заједно са Румунком Александром Јордаче. Браво Миа!

Честитамо и Ањи Петковић, која је играла у четвртфиналу сингла, где је изгубила од касније финалисткиње, Бугарке Викторије Велеве 3-6 2-6 (Велева ће у финалу играти против друге Бугарке, Јоане Константинове).

Четрнаестогодишња Миа Ристић, вицешампионка Србије до 16 година, и Румунка Александра Јордаче су у узбудљивом финалном мечу победиле француско-словачки пар Леа Бателје/Ема Тотова 6-3 1-6 12-10. У синглу је Миа Ристић у 1. колу изгубила од Аустријанке српског порекла Тамаре Костић 7-6(5) 4-6 4-6.

У четвртфиналу сингла играла је и Аустријанка српског порекла Тамара Костић. Српска тенисерка Доротеја Петровић завршила је такмичење у 2. колу, а Стефан Скобелев, Наталија Николић, Мирјана Јовановић, Емилија Здравковић, Лара Стојановски и Анђела Петровић (игра под заставом Швајцарске) у првом. Хрват Иван Шодан се пласирао у финале сингла.


Детаљније Миа Ристић победница у дублу ITF J5 BARROCO CUP U18 2020 у Софији

Mia Ristić, Alexandra Iordache, Lea Bathellier, Emma Tothova, ITF J5 BAROCCO CUP U18 2020, Sofija Bugarska
Финалисткиње дубла на ITF J5 BAROCCO CUP U18 2020: Миа Ристић, Александра Јордаче, Леа Бателје и Ема Тотова

Mia Ristić, Alexandra Iordache, ITF J5 BAROCCO CUP U18 2020, Sofija Bugarska

Ово је прва ITF титула у дубл за Мију Ристић, која је ове године освојила и две ITF титуле у синглу – у Бару и у Улцињу.


Резултати, девојке:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *