Luka Ćeramilac, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 12 godina, Teniski klub Privilege Beograd

Портрет Луке Ћерамилца

Лука Ћерамилац (ТК Црвена звезда Београд, 2009. годиште) је пре неколико дана освојио ОП Београда 2. категорије до 12 година, одигран у ТK Classics, а ове године је играо још два финала и 4 полуфинала на турнирима 2. категорије до 12 година. На Мастерсу ТСБ-а до 12 година освојио је 3. место, а на Мастерсу ТСС-а до 12 година 5. место. Честитамо!


Детаљније Портрет Луке Ћерамилца

Лука, када си почео да тренираш тенис и ко је твој тениски узор?

Почео сам да тренирам тенис на јесен 2015. године у крају где живим, на теренима СЦ Врачар, а тениски узор ми је Доминик Тим.


Mali teniser Luka Ćeramilac, TK Match n play Beograd
Лука поред терена са млађим братом пре неколико година

Ко је твој тренер у ТК Црвена звезда, и са којим другарима најчешће тренираш? Да ли се само озбиљно тренира или има места и за шалу?

У ТК Црвена звезда сам тренирао од 2016. до краја 2019. Тада прелазим у тадашњи ТК Дрил, а садашњи TK Match n play. У Звезди су ми тренери били Божа Вучковић и Марко Рељић. У TK Match n play моји тренери су Петар Душановић и Владимир Хакач. У клубу тренирамо напорно али тренери увек нађу времена за опуштање уз фудбал, стони тенис или дружење уз топлу чоколаду. За ту сјајну атмосферу заслужни су и Николина, Горан, Бане и Кампи. Ове године најчешћи партнери на тенинзима су ми били Реља Тодоровић, Мики Барјактаровић, Василис Перлегкас, Игор Перић и Елена Душановић.


Mali teniser Luka Ćeramilac, TK Match n play Beograd, Vladimir Hakač, Petar Dušanović
Лука са тренерима Петром Душановићем и Владимиром Хакачем

Опиши нам свог тренера у пет речи….

Мало је пет речи да опишем моје тренере Владимира Хакача и Петра Душановића. Ми се сваки дан виђамо и заједно проводимо доста времена. Влада је млад тренер са пуно знања и играчког искуства. На тренинзима је увек расположен за рад и посвећен играчима. Пеђа је „душа“ клуба и он је моја велика подршка. Увек је ту за мене и много ми помаже. Када су они ту много је лакше играти и побеђивати, али и лакше поднети пораз.Да ли волиш дубл и са којим познатим тенисером би волео да играш дубл?

Волим да играм дубл и то често радимо на тренингу у групи. Волео бих да одиграм дубл са Роџером Федерером.Шта је потребно да се одигра прецизна бекхенд паралела?

Потребно је добро намештање ногу у односу на лопту и правилан замах и измах у ударцу.


Luka Ćeramilac, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 12 godina, Teniski klub Privilege Beograd

Како усклађујеш обавезе у школи, тренинге и турнире? Имаш ли неки хоби?

Времена за хоби немам јер сам стално у покрету и на релацији школа, тренинзи и турнири. Није ми лако, али љубав према тенису је велика.Где видиш себе за десет година?

Видимо се на Ролан Гаросу!!! J


  • Mali teniser Luka Ćeramilac, TK Match n play Beograd
  • Luka Ćeramilac, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 12 godina, Teniski klub OTK Beograd

И за крај: који је твој омиљени филм?

Волим филм „Војна академија“, као и серијале „Ургентни центар“ и наравно „Војна академија“.


Luka Ćeramilac, Vasileos Perlegkas, Vuk Pantić Crnčević, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 12 godina, Teniski klub Loptica Beograd
Лука Ћерамилац, Василеос Перлегкас и Вук Пантић Црнчевић у ТК Лоптица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *