Tara Mihaljević, Anastasija Arsić, Jovana Grujić, Mia Ristić, Dunja Marić, Vlada Jovanović, Tennis Europe Winter Cups, reprezentacija Srbije do 14 godina

Tennis Europe Winter Cups by HEAD, квалификације, Чешка и Италија, девојчице и дечаци 14 година, 7-9.2.20.

Незванично дворанско првенство Европе, Tennis Europe Winter Cups by HEAD, ове године се одржава девети пут. Од 7. до 9. фебруара 2020. године укупно 60 репрезентација играће квалификације у више држава, а најбоље две репрезентације из сваке групе учествоваће на финалном турниру од 20. до 22. фебруара у Чешкој Републици – дечаци у Вески а девојчице у Раковнику.

Од 7. до 9. фебруара 2020. године укупно 135 репрезентација (укупно до 14 и до 16 година) играће квалификације, а најбоље две репрезентације из сваке групе учествоваће на финалном турниру од 20. до 22. фебруара.

Прошлогодишњи победници су дечаци из Француске и девојчице из Русије.

 

Детаљније Tennis Europe Winter Cups by HEAD, квалификације, Чешка и Италија, девојчице и дечаци 14 година, 7-9.2.20.

 

 

Кратка ретроспектива наступа наших репрезентација на Winter Cups:

– 2015. године се играло у Чешкој и у Турској

– 2016. године играло се у Чешкој и у Русији, а дечаци су освојили 8. место у Европи, на финалном турниру у Румунији

– 2017. године наши дечаци су играли у Шведској, а девојчице из безбедносних разлога нису отпутовале у Турску

2018. године наше девојчице су играле у Мађарској и успеле да се квалификују за финални турнир, на којем су освојиле 8. место, док су   дечаци су играли у Италији

2019. године наше девојчице су освојиле 5. место у Европи, на финалном турниру у Чешкој, док су дечаци освојили 5. место у квалификацијама.

 

Репрезентативци Србије играће у групи Ц у италијанском граду Барију, са репрезентацијама Кипра, Велике Британије, Мађарске, Италије, Румуније, Словеније и Турске. Репрезентација Хрватске такмичиће се у групи Б у Немачкој.

Наше девојчице играће у групи Б у чешком граду Раковнику, са репрезентацијама Чешке Републике, Данске, Немачке, Израела, Швајцарском и још две репрезентације које ће кроз прелиминарне борбе ући у квалификације. Хрватице ће играти у групи Д у руском Казању, а Словенке у групи А у бугарском Пловдиву.

Турнири се играју по принципу елиминације.

 

 

9.2.20.  20.58 h

Репрезентативци Србије су освојили 7. место на квалификационом турниру, пошто су данас победили екипу Словеније 2-0. Девојчице су такође заузеле 7. место, савладавши селекцију Молдавије 2-0.

На турниру дечака тријумфовала је репрезентација Румуније, савладавши екипу Италије 2-1, док је код девојчица победила селекција Чешке Републике, која је у финалу победила Немачку 2-1.

Девојчице: У мечу на 2. табли је Миа Ристић победила Еву Заболотнају 6-0 6-2. На 1. табли је најбоље рангирана српска тенисерка на TE ранг-листи Јована Грујић победила Ангелину Мокану 0-6 6-3 7-6(4). Меч у дублу није одигран.

Дечаци: У мечу на 2. табли је вицешампион Србије Александар Даскаловић победио Марка Позонца 6-4 6-0. У мечу на 1. табли најбоље рангирани српски тенисер на ТЕ ранг-листи Огњен Милић је после преокрета победио Луку Виденовића 2-6 6-4 6-2. Меч у дублу није одигран.

 

 

8.2.20.  14.56 h

Репрезентативке Србије у мечу за пласман од 5. до 8. места изгубиле од селекције Данске 1-2, док су дечаци изгубили од Велике Британије 0-2 🙁

Девојчице: У мечу на 2. табли првакиња Србије Тара Михаљевић је изгубила од Фредерике Алберте Папе 3-6 1-6. На 1. табли је најбоље рангирана српска тенисерка на TE ранг-листи Јована Грујић победила Миле Мерк 5-7 6-1 6-2,  а затим су у дублу Миа Ристић и Јована Грујић у узбудљивом мечу изгубиле од пара Брункел/Папе 4-6 6-1 7-10.

 

 

8.2.20.  09.58 h

Репрезентативке Србије су данас у 1. колу у Раковнику изгубиле од селекције Швајцарске 0-2, док су дечаци у Барију изгубили од репрезентације Кипра 1-2 🙁

Девојчице ће сутра у борби за пласман од 5. до 8. места играти против селекције Данске, док ће се дечаци састати са тимом Велике Британије. Девојчице су ослабљене тиме што Миа Ристић има температуру, и смогла је снаге да заигра само у дублу 🙁

Девојчице: У мечу на 2. табли првакиња Србије Тара Михаљевић је изгубила од Јозефине Кунц 4-6 3-6, а затим је најбоље рангирана српска тенисерка на TE ранг-листи Јована Грујић изгубила од Кенише Монинг 2-6 3-6. У дублу су Миа Ристић и Јована Грујић победиле пар Андреони/Кунц 6-4 6-2.

Дечаци: У мечу на 2. табли вицешампион Србије Александар Даскаловић је победио Никиту Склеренка 6-2 6-1. У мечу на 1. табли најбоље рангирани српски тенисер на ТЕ ранг-листи Огњен Милић је изгубио од Андреаса Тиминија 7-5 6-7(5) 0-6. У одлучујућем дублу су Огњен и Александар изгубили од пара Склеаренко/Тимини 1-6 2-6.

 

 

 

Девојчице

 

 

9.2.20.  20.58 h

Коначни резултати:

 

 

САСТАВ ГРУПЕ

 

 • Чешка Република
 • Данска
 • Немачка
 • Израел
 • Швајцарска
 • Србија
 • Молдавија
 • Норвешка

 

Репрезентација Србије:

 

Тренер:

Влада Јовановић

 

 

 

 

Дечаци

 

 

 

9.2.20.  20.58 h

Коначни резултати:

 

 

САСТАВ ГРУПЕ

 

 • Кипар
 • Велика Британија
 • Мађарска
 • Италија
 • Румунија
 • Словенија
 • Турска
 • Србија

 

 

Репрезентација Србије:

 

Тренер:

Иван Гажо

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *