ITF World Junior Finals, девојчице до 14 година, Простјејов, Чешка Република, 5-10.8.2019.

Репрезентативке Србије до 14 година су се на финалном турниру European Summer Cups (Европско екипно првенство) одржаном од 5. до 7. јула 2019. године у италијанском Сан Рему, пласирале на ITF World Junior Tennis Finals, светско првенство за јуниоре, што је врло вредан успех, јер осим дечака 2017. године, то годинама није успело ниједној нашој селекцији!

Светско првенство се одржава у чешком месту Простјејову од 7. до 10. августа. Учествује по 16 репрезентација са свих континената, у конкуренцији дечака и девојчица, а такмичење је започело 177 тимова и 97 нација. Из држава бивше Југославије осим девојчица из Србије учествују још само дечаци из Хрватске.

Селекције су подељене у 4 групе, игра се по Round-robin систему, а првопласирана екипа из сваке групе иде у полуфинале. Остале репрезентације играју за пласман од 5. до 16. места.

Подсетимо, боје Србије у Чешкој бране Лола Радивојевић, Тијана Сретеновић и Миа Ристић, предвођене тренером Немањом Ивићем.

 

Детаљније ITF World Junior Finals, девојчице до 14 година, Простјејов, Чешка Република, 5-10.8.2019.

 

Bidi Badu Sportska odeća Bidi Badu, teniska odeća Bidi Badu, Bidi Badu Play Wild, Teniski klub Haron

Биди Баду спортску одећу можете купити у нашем веб-шопу!

Одећу можете испробати у Haron Show Room-у!

 

 

8.8.18.  17.03 h

Репрезентативке Србије изгубиле су у четвртфиналу Светског првенства од Швајцарске 1-2 🙁

У 1. мечу је Тијана Сретеновић победила Каролину Козакову 7-5 6-4, а затим је у меч на 1. табли Лола Радивојевић изгубила од Селин Наеф 4-6 2-6. У одлучујућем дублу су Лола и Тијана у неизвесној завршници изгубиле од пара Козакова/Наеф 3-6 6-7(4).

 

Lola Radivojević, European Summer Cups 2019, Tennis Europe Junior Tour
Лола Радивојевић током меча на Светском првенству
Фотографија: ITF Tennis, Срђан Стевановић

 

 

7.8.18.  18.39 h

У мечу 3. кола групне фазе селекција Србије је победила Италију 3-0 и тако се пласирала у четвртфинале, међу 8 најбољих репрезентација света. Браво за Лолу, Тијану, Мију и тренера Немању Ивића! Иако су у неизвесним мечевима изгубиле прва два меча у групи, оне су веровале у себе и биле најубедљивије када је било најпотребније!

Наше девојчице су заузеле 2. место у групи, иза Канаде а испред Грчке, од које наша репрезентација има бољи сет-количник. Сутра ће у четвртфиналу играти против селекције Швајцарске. Срећно!

У 1. мечу је Тијана Сретеновић победила Федерику Ургеси 7-5 6-4, застим је Лола Радивојевић савладала Ану Парадиси 7-5 1-6 6-4. У дублу су Лола и Тијана победиле пар Парадиси/Ургеси 6-4 6-3.

Браво и за репрезентативце Хрватске, који су се такође пласирали у четвртфинале, где ће играти против селекције Бразила!

Извињавамо се што смо погрешно протумачили правила, и најавили да само првопласирана репрезентација пролази у полуфинале.

 

 

6.8.18.  19.51 h

У мечу 2. кола групне фазе репрезентативке Србије су изгубиле од селекције Канаде 1-2 🙁

У 1. мечу је Тијана Сретеновић победила Кајлу Крос 7-6(4) 2-6 7-6(5), а затим је Лола Радивојевић изгубила од Викторије Мбоко 7-6(4) 4-6 5-7. Затим су у дублу Лола и Тијана изгубиле од пара Крос/Мбоко 5-7 3-6.

Сутра наше девојке играју против Италије.

 

 

5.8.18.  21.50 h

У мечу 1. кола групне фазе репрезентативке Србије су изгубиле од селекције Грчке 1-2 🙁

У 1. мечу је Тијана Сретеновић изгубила од Атине Пите после велике борбе 1-6 6-4 2-6, а затим је Лола Радивојевић изгубила од првакиње Европе Михаеле Лаки 3-6 6-4 2-6 (прекид због кише трајао је 4 сата током овог меча). Затим су у дублу Лола и Тијана победиле грчки пар Пита/Паретзоглу 6-0 6-4.

Репрезентативке Србије сутра ће у 2. мечу групне фазе играти против селекције Канаде. Још увек имају шансе за 1. место, свака победа је важна. Срећно!

Наше девојчице играју у групи Ц, са селекцијама Канаде, Грчке и Италије. Данас ће играти против девојчица из Грчке. Хрвати ће играти у групи Ц, са селекцијама Аргентине, Перуа и Кине. Срећно!

 

 

Rafael Nadal, ITF World Junior Finals 2019
Рафаел Надал је 1999. године учествовао на ITF World Junior Finals
Слика: Stephen Wake

 

 

САСТАВ ГРУПЕ Ц

 

  • Канада
  • Грчка
  • Италија
  • Србија

 

 

Репрезентација Србије:

 

Лола Радивојевић (17. на ранг-листи)

Тијана Сретеновић (17)

Миа Ристић (66)

 

Tренер:

Немања Ивић

 

 

 

Извор:

ITF Tennis

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.