Mia Ristić, Njihova godina, Uspesi Mije Ristić u 2020. godini

Њихова година: Миа Ристић

Миа Ристић, вишеструка шампионка Србије, 2006. годиште

Четрнаестогодишња Нишлијка (живи у Бору) Миа Ристић заблистала је у 2020. години, освајајући турнире у конкуренцији у којој се такмиче много старије девојке.


Миа је била финалисткиња Летњег првенства Србије до 16 година у Чачку и полуфиналисткиња Дворанског првенства Србије до 16 година у Београду. Чланица репрезентације Србије до 14 година која је освојила 7. место на квалификацијама за Tennis Europe Winter Cups у Чешкој Републици. Освојила две ITF титуле у синглу – на ITF J4 MONTENEGRO OPEN 2020 у Улцињу и ITF J5 BAR OPEN 2020 у Бару, и једну у дублу – на ITF J5 BARROCO CUP U18 2020 у Софији. Почетком 2021. године освојила 3. ITF титулу на ITF J4 BOŽIĆNOM TURNIRU у ТК Црвена звезда у Београду. У Софији је играла и у полуфиналу сингла. Победница TSS TOUR U18 у ТК Агримес у Београду (А кат). Заузима 209. место на ITF јуниорској ранг-листи и 27. место на ранг-листи Tennis Europe до 16 година.

Освојила је 2. место у нашем наградном избору „Типсаревић мали играч 2020“ до 14 година, а пре две године је освојила 1. место до 12 година у избору „Типсаревић мали играч 2018“.


Детаљније Њихова година: Миа Ристић

Са Мијом Ристић смо разговорали у ТК Трим, у бази Тениског савеза Србије, где је тренирала на тврдој подлози.


Прво нас је занимало како је проводила време у првој половини прошле године, током карантина услед епидемије вируса корона. Рекла нам је да јој није тешко пало, јер је време проводила у породичној викендици на Дунаву, у Михајловцу, са баком и деком. Њен дека је професор физичког васпитања и добар гимнастичар, па јој је помогао у кондиционим припремама, а направио јој је и зид о који је могла да удара лоптицу. Доста је трчала, а са деком је ишла на пецање, што јој се много свидело.


Mia Ristić, Tipsarević mali igrač 2020, Dodela nagrada Tipsarević mali igrač, Izbor za najboljeg malog tenisera Srbije u 2020, Teniska akademija Tipsarević Beograd
На додели награда „Типсаревић мали играч 2020“

Миа Ристић је рекла да је после карантина Тениски савез Србије организовао врло јаке TSS TOUR сениорске турнире, где је играла против српских WTA играчица Дејане Радановић и Тамаре Чуровић, што је за њу било прелепо искуство. Најлепши тренутак за Мију у 2020. години је био када је освојила своју прву ITF титулу у Улцињу.

У 2021. години Миа планира да почне да игра професионалне турнире и да што пре добије своје прве WTA турнире. Циљ је и да што више напредује на ITF ранг-листи, а тренутно је на 209. месту. Мијин циљ је да до краја године одигра свој први јуниорски гренд слем. Тениски сан Мије Ристић је да постане 1. рекет света, баш као и њен идол Новак Ђоковић, да освоји сва 4 гренд слема и да постане најбоља српска тенисерка свих времена.


Mia Ristić, Njihova godina, Uspesi Mije Ristić u 2020. godiniMia Ristić, Njihova godina, Uspesi Mije Ristić u 2020. godini

Миа Ристић у Бору тренира са тренером Босиљком Костић, са којом тренира од првог дана, и која ће заувек остати њен тренер. Она јој много помаже. Сваки дан тренира са својом сестром од ујака Јаном Радојковић, а лети тренира и у Зајечару, у ТК Euroclub, са Марком, и поздравила је чика Слобу, који јој је омогућио да тренира на теренима овог клуба и који јој шпанује рекете, и захвалила му је.

Ради тениског напредовања Миа Ристић тренира викендима у Београду, и захвалила је Тениском савезу Србије што јој је обезбедио термине за тренирање на тврдој подлози у ТК Трим. Ту тренира са селектором репрезентације до 14 година Владимиром Јовановићем, од којег је пуно тога научила. Поред тих тренинга, Миа често спарингује у ТК Харон и у ТА Обрадовић.Миа Ристић иде у ОШ „3. октобар“ у Бору и иде у 8. разред. Није јој лако све да постигне, али одлична је ученица и има све петице! Захвалила је свим наставницима и директору школе на разумевању за њене тениске обавезе, као и свог разредног старешину Зорана Децановића, који је професор физичког васпитања.

Последње наше питање за Мију је било која је њена девиза у спорту и у животу, има ли мисао водиљу које се држиш на путу до остварења својих снова? Мијина девиза је „Изађи на терен и победи“, а њена мисао водиља је „Све се може кад се хоће“. Жели да буде добар човек, најбоља ћерка, сестра, унука, и да сваког дана марљиво ради и тренира, до задњег атома енергије.

Желимо Мији да оствари своје планове у 2021. години, као и своје тениске снове!

Разговор водио уредник сајта Ненад БукарицаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *