Anca Alexia Todoni, Floriana Popovici, Mladen Vuković, PECIN MEMORIJAL ALEXANDER WASKE TENNIS UNIVERSITY 2019 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour

PECIN MEMORIJAL-ALEXANDER WASKE TENNIS-UNIVERSITY 2019, U16 Tennis Europe, TК Динамо Панчево, Србија, 13-21.4.19.

У ТК Динамо у Панчеву од 13. до 21. априла 2019. године се одржава 30. по реду PECIN MEMORIJAL-ALEXANDER WASKE TENNIS-UNIVERSITY 2019, традиционални међународни тениски турнир 2. категорије за девојке и младиће до 16 година. Турнир се одржава у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-a. Игра се на 9 терена са шљаком у спортском центру на Миси и у POP COURT код Хиподрома (ТК Младост). Директор турнира је Младен Вуковић, а врховни судија је Владимир Ерг.

На овогодишњем издању традиционалног турнира учествују тенисери и тенисерке из многих европских држава и из САД, а наравно, највише је такмичара из Србије и из земаља окружења.

 

Петар Петков Пеца је био дугогодишњи спортски радник у Панчеву и спортски новинар. Старије генерације га боље познају. Био је повезан са тениским клубом Динамо који је тада имао седиште у Народној башти (велики парк у Панчеву), и кроз ту сарадњу је овај турнир добио име.

 

Детаљније PECIN MEMORIJAL-ALEXANDER WASKE TENNIS-UNIVERSITY 2019, U16 Tennis Europe, TК Динамо Панчево, Србија, 13-21.4.19.

 

 

 

Прошлогодишњи победници су Хрватица Антониа Ружић и Бугарин Петр Нестеров, а српски тенисери Стефан Поповић и Анђела Лопичић су играли у полуфиналу. Године 2017. су тријумфовали су Мађарица Зита Ковач и Румун Нини Габријел Дика, док је Српкиња Анђела Јоцовић играла у финалу, а Емилија Којчић и Хамад Међедовић у полуфиналу. 2016. године победници су били Мађарица Река Задори и Аустријанац Лукаш Крајнер, а Српкиња Анђела Скробоња играла је у финалу. Године 2015. турнир су освојили најперспективнији српски јуниори Олга Даниловић и Марко Миладиновић.

 

 

21.4.19.  16.16 h

Победници U16 турнира PECIN MEMORIJAL-ALEXANDER WASKE TENNIS-UNIVERSITY 2019 у ТК Динамо су Италијан Николо Деси и Румунка Анка Алексија Тодони. Честитамо!

Веома комплетан тенисер, Италијан Деси, је у финалу победио Хрвата Алена Била 6-3 6-4, да би затим у финалу девојака у којем су играле две Румунке, боља била Анка Алексија Тодони, победница недавно завршеног YASON CUP-a у Новом Саду, која је у финалу победила Флоријану Поповићи 6-3 6-3.

 

Председник TK Dinamo Pancevo Младен Вуковић рекао нам је да је задовољан како је протекло 30. издање традиционалног међународног турнира PECIN MEMORIJAL ALEXANDER WASKE TENNIS UNIVERSITY 2019, и да је задовољан учинком наших тенисера, посебно оних из улазних годишта.
Младен Вуковић нам је рекао да у клубу трају припреме за обележавање стогодишњице клуба, да се припрема монографија о историјату клуба, а за крај септембра и почетак октобра припрема се велика прослава тим поводом. Такође, за ТК Динамо је значајно што је од ове сезоне спонзор клуба Golub Taxi, a клуб је ове године започео сарадњу и са немачком тениском академијом Alexander Waske Tennis-University из Офенбаха. Планирано је да та сарадња траје 4-5 година, и у плану је немачка академија награди победнике ITF турнира у Панчеву тренирањем у Немачкој у трајању од две недеље, као и да најбоља деца из Динама одлазе на усавршавање у ту академију.
Такође, и ове године ће деца из Јапана боравити у Динаму, од 14. јуна. Ове године ће у ТК Динамо бити организовано Државно првенство до 18 година, и још 8 турнира, међу којима и ITF турнир до 18 година крајем августа.

 

Niccolo Dessi, Alen Bill, Mladen Vuković, PECIN MEMORIJAL ALEXANDER WASKE TENNIS UNIVERSITY 2019 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour
Финалисти PECINOG MEMORIJALA ALEXANDER WASKE TENNIS UNIVERSITY 2019, Италијан Николо Деси и Хрват Ален Бил, са председником ТК Динамо Младеном Вуковићем

 

 

 

20.4.19.  18.45 h

Српске тенисерке Јована Грујић и Лола Радивојевић су освојиле треће место на PECINOM MEMORIJALU. Честитамо!

Лола Радивојевић и Рускиња Јарослава Барташевич су освојиле титулу у дублу, савладавши у финалу Неду Миленковић и Хрватицу Ему Бубало 7-5 6-2. Честитамо свима, а посебно Лоли и Неди!

Одличне румунске тенисерке биле су данас успешније од српских: Јована је изгубила од Анке Алексије Тодони, победнице YASON CUP-a, 5-7 2-6, иако је у 1. сету водила 5-3, а Лола је изгубила од Флоријане Поповићи 0-6 4-6. Шампионка Србије до 14 година доста нервозно је ушла у меч, а у другом сету је водила 3-0, али је разноврсна леворука Румунка успела да преокрене резултат.

Неда и Ема Бубало су у узбудљивом полуфиналу победиле Ању Петковић и Анђелу Петровић 4-6 7-5 11-9, док су Лола и Јарослава Барташевич победиле румунске тенисерке Анку Алексију Тодони и Флоријану Поповићи 7-5 6-0.

Код дечака ће у финалу играти Италијан Николо Деси и Хрват Ален Бил. Италијан Деси је у првом полуфиналу победио Словенца Јана Димитријевича 6-2 6-1, а Ален Бил је после велике борбе победио Македонца Берка Бугарика 7-6(3) 7-5.

Победници у дублу код младића су Хрвати Роко Башковић и Ален Бил, који су у финалу без борбе добили меч против Италијана Десија и Менкаље.

 

Погледајте делове полуфиналних мечева:

0:00 Анка Алексија Тодони – Јована Грујић

9:52 Флоријана Поповићи – Лола Радивојевић:

 

 

 

 

⌚ 19.4.19.  21.06 h

Српске тенисерке Лола Радивојевић и Јована Грујић ушле су данас у полуфинале PECINOG MEMORIJALA. Честитамо!

Бранко Ђурић и Емилија Здравковић су нажалост изгубили у четвртфиналу – Бранко од Македонца Берка Бугарика 2-6 1-6, а Емилија од леворуке Румунке Флоријане Поповићи 4-6 3-6.

Лола Радивојевић је у врло квалитетном мечу победила Хрватицу Ему Бубало 6-4 7-6(7), док је Јована Грујић, која је тек напунила 13 година, направила још једно изненађење и победила 2. носитељку, Хрватицу Клару Вукићевић 6-4 7-6(6)!

У полуфиналу ћемо сутра видети два српско-румунска дуела: Лола ће играти против Флоријане Поповићи, а Јована против Анке Алексије Тодони, победнице YASON CUP-a.

Код дечака су познати полуфинални парови: Николо Деси (Италија) – Јан Димитријевич (Словенија) и Ален Бил (Хрватска) – Берк Бугарик (Северна Македонија).

 

Дубл

Ања Петковић и Анђела Петровић, Лола Радивојевић и Рускиња Јарослава Барташевич, као и Неда Миленковић и Хрватица Ема Бубало, пласирале су се у полуфинале дубла. Честитамо!

Ања и Анђела су победиле Јовану Грујић и Леонтину Стојановић 6-4 6-1, а Лола и Јарослава су савладале италијански пар Менкаља/Салваторељи 6-3 6-3. Неда Миленковић и Хрватица Ема Бубало су победиле Сару Микачу из Босне и Херцеговине и Хрватицу Клару Вукичевић 6-4 6-7(3) 10-3.

Лука Куртовић и Дин Карахоџом из Немачке су у четвртфиналу изгубили од италијанског пара Деси/Менкаља 3-6 2-6, Бранко Ђурић и Данило Раичевић из Црне Горе су изгубили од румунског пара Агхион/Фату  3-6 6-7(6), док су Никола Цветановић и Михаило Савић изгубили од аустријског дубла Кобиерски/Милосављевић 1-6 1-6.

 

Погледајте делове четвртфиналних мечева на међународном турниру до 16 година у ТК Динамо у Панчеву:

0:00 Лола Радивојевић – Ема Бубало

9:26 Берк Бугарик – Бранко Ђурић

14:19 Флоријана Поповићи – Емилија Здравковић:

 

 

 

⌚ 18.4.19.  21.36 h

У четвртфинале PECINOG MEMORIJALA у ТК Динамо су се пласирали српски тенисери Бранко Ђурић, Емилија Здравковић, Лола Радивојевић и Јована Грујић. Честитамо!

Бојан Радоман је у 3. колу нажалост изгубио од Италијана Николе Десија 0-6 1-6, док је Андреа Обрадовић изгубила од Јоване Грујић 5-7 5-7. Петар Белошевић (12. носилац) је после велике борбе изгубио од 8. носиоца, Хрвата Алена Била, 2-6 6-4 2-6.

Првак Србије Бранко Ђурић (2. носилац) је у 3. колу победио 13. носиоца, Словенца Луна Обрула, 6-4 6-3. Емилија Здравковић је направила изненађење убедљиво савладавши 1. носитељку, Рускињу Јарославу Барташевич 6-2 6-0, док је шампионка Србије Лола Радивојевић (3. носитељка) победила у 3 сета Италијанку Карлоту Менкаљу (14. носитељка) 6-4 3-6 6-1. Јована Грујић је направила изненађење и у српском дербију победила 7. носитељку Андреу Обрадовић 7-5 7-5.

Бранко Ђурић ће у четвртфиналу сутра играти против Македонца Берка Бугарика, Емилија Здравковић против 12. носитељке, Румунке Флоријане Поповићи, док ће Лола Радивојевић играти против Хрватице Еме Бубало. Јована Грујић ће играти против Хрватице Кларе Вукићевић.

У четвртфинале турнира у ТК Динамо су се из држава бивше Југославије пласирали Јан Димитријевич из Словеније, који је победио Данила Раичевића из Црне Горе 6-2 2-6 6-4, као и Хрвати Ловре Ерцег и Ален Бил и Македонац Берк Бугарик. У четвртфиналу ће наступити и Хрватица Клара Вукићевић.

 

Дубл

У четвртфинале дубла су се без борбе пласирале Јована Грујић и Леонтина Стојановић, односно Ања Петковић и Анђела Петровић, док су Лола Радивојевић и Рускиња Јарослава Барташевич у 2. колу победиле Даницу Недељковић и Наталију Николић 6-1 6-1. Неда Миленковић и Хрватица Ема Бубало су победиле Иву Шепу и Емилију Здравковић 7-5 6-3.

У конкуренцији младића Бранко Ђурић са Данилом Раичевићем из Црне Горе, Никола Цветановић и Михаило Савић, као и Лука Куртовић са Дином Карахоџом из Немачке, 

У четвртфинале дубла су без борбе ушле и Сара Микача из Босне и Херцеговине и Клара Вукичевић из Хрватске.

 

 

⌚ 17.4.19.  21.38 h

Петог дана PECINOG MEMORIJALA одиграни су мечеви 2. кола сингла. У 3. коло су се пласирали српски тенисери Бојан Радоман, Бранко ЂурићПетар БелошевићЕмилија Здравковић, Лола Радивојевић, Андреа Обрадовић и Јована Грујић. Честитамо!

У 2. колу такмичење су нажалост завршили Зоран Лудошки, Михаило Савић, Алекса Мишић, Милица Поповски, Доротеја ПетровићСенка Делетић, Леа Рупњак, Наталија Николић, Леонтина Стојановић, Ања Петковић, Анђела Лазаревић, Миа Ристић, Мирјана Јовановић, Дуња Марић, Доротеа Милосављевић, Јелена Гојковић и Наташа Савић.

Бранко Ђурић (2. носилац) је у 2. колу победио Бугарина Николу Кољачева 6-3 6-3, Емилија Здравковић је савладала Доротеју Петровић 6-2 6-1, док је Андреа Обрадовић победила Дуњу Марић 6-3 6-3. Петар Белошевић је победио Румуна Александруа Рареса Гиуреа 7-6(3) 2-6 6-4, док је Јована Грујић победила Доротеу Милосављевић 6-2 6-2. Бојан Радоман је у неизвесном мечу победио Зорана Лудошког 1-6 7-5 6-4, а Лола Радивојевић је победила Наталију Николић 6-0 6-1.

Из држава бивше Југославије, у 3. коло су се пласирали Данило Раичевић из Црне Горе, Јан Димитријевич из Словеније, Хрвати Ловре Ерцег и Ален Бил, Македонац Берк Бугарик, Словенац Лун Обрул, Хрватице Хана Соколовић, Ема Бубало и Клара Вукићевић, Српкиња Анђела Петровић која игра под заставом Швајцарске, Ена Балтић из Босне и Херцеговине и Македонка Јана Стојанова.

Погледајте делове мечева 2. кола:

0:00 Данило Раичевић – Дарио Александру Циоботару

3:10 Анка Алексија Тодони – Миа Ристић

5:44 Андреа Обрадовић – Дуња Марић

 

 

 

⌚ 16.4.19.  17.22 h

У 2. коло PECINOG MEMORIJALA су се пласирали следећи српски тенисери: Милица Поповски, Доротеја Петровић, Емилија Здравковић, Сенка Делетић, Леа Рупњак, Лола Радивојевић, Наталија Николић, Леонтина Стојановић, Ања Петковић, Анђела Лазаревић, Миа Ристић, Мирјана Јовановић, Андреа Обрадовић, Дуња Марић, Доротеа Милосављевић, Јована Грујић, Јелена Гојковић, Наташа Савић, Бојан Радоман, Зоран Лудошки, Михаило Савић, Петар Белошевић, Алекса Мишић и Бранко Ђурић.

 

 

 

⌚ 14.4.19.  19.44 h

У главни жреб PECINOG MEMORIJALA су се пласирали српски тенисери Анђела Ражнатовић, Данијела Даниловић, Марија Јовшић, Ана Савковић, Анамарија Ковачевић, Алекса Гајић, Никола Цветановић и Михаило Савић. Честитамо!

 

 

 

Младићи

 

 

⌚ 16.4.19.  17.22 h

Главни жреб, резултати 1. кола:

PECIN MEMORIJAL ALEXANDER WASKE TENNIS UNIVERSITY 2019 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour

 

Квалификације, коначни резултати:

PECIN MEMORIJAL ALEXANDER WASKE TENNIS UNIVERSITY 2019 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour

 

 

Девојке

 

 

⌚ 16.4.19.  17.22 h

Главни жреб, резултати 1. кола:

PECIN MEMORIJAL ALEXANDER WASKE TENNIS UNIVERSITY 2019 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour

 

Квалификације, коначни резултати:

PECIN MEMORIJAL ALEXANDER WASKE TENNIS UNIVERSITY 2019 U16, Teniski klub Dinamo Pančevo, Tennis Europe Junior tour

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.