Nikola Cvetanović, Teniska akademija Živković Niš
Лични Подаци

Никола Цветановић (2003)

Место: Лесковац
Држава: Србија
Клуб: ТК ТАЖ
Користи руку: Десну
Tренер: Бојан Црналић, Никола Живковић
Година Отпочињања Каријере: 2009
Тениски Узор: Новак Ђоковић
Омиљена Књига/Књиге: Орлови рано лете
Турнири:

Никола Цветановић

Портрет Малог Играча


Никола Цветановић (ТК ТАЖ Ниш, 2003. годиште) је победник ОП Ниша до 14 година, турнира III категорије, одржаног у ТК ТАЖ. Никола је иначе из Лесковца, а у последњих неколико месеци још три пута је играо у финалима турнира III категорије који су се одржавали у Нишу двапут у новембру 2016. и крајем фебруара 2017. Честитамо на првој титули у овој старосној категорији!

 

❓ Никола, када си почео да тренираш тенис и које досадашње резултате би издвојио као најзначајније у својој такмичарској каријери?

Тенис сам почео да тренирам са 6 година. Неки од најзначајнијих резултата за мене су мој први освојени турнир у Пироту 2012. године и исте године такође прво место у Јагодини.

Драго ми је финале у Панчеву 2015, а радо се сећам и сваког финала које сам играо до сада.

 

 

❓ Да ли би нам представио свој тениски клуб, тренера и клупске другаре? С обзиром да ниси из Ниша, колики проблем ти представљају свакодневна путовања из Лесковца?

Тениски клуб у коме тренирам је ТАЖ (Тениска Академија Живковић), услови за тренирање су одлични,  мене и моје другаре, Илију, Матеју и Немању тренирају тренери Бојан и Никола.

Стална путовања из Лесковца до Ниша јесу мало напорна, рано устајем да бих стигао на тренинг који почиње у 8 и 30, понекад учим у колима на путу према Нишу, али ми то не представља проблем јер имам велику жељу да постанем добар тенисер.

 

 

❓ Које особине по твом мишљењу треба да поседује добар тенисер?

Мислим да је најбитније веровати у себе и свој успех, да буде истрајан, упоран,  стрпљив  и смирен на мечу, и увек фер играч.

 

 

❓ Са киме би од познатих тенисера волео да „укрстиш“ рекет?

Наравно са нашим Нолетом, који ми је узор од малена и чију књигу управо читам.

 

Nikola Cvetanović, Ilija Ivanović
Са другаром Илијом Ивановићем на турниру у ТК Медиана 2014. године

 

❓ Како усклађујеш обавезе у школи са тренинзима и да ли ти остаје довољно времена за дружење, неки добар филм или књигу?

За сада успевам некако, одличан сам ђак, идем у школу енглеског језика, са друговима се дружим углавном петком после школе или суботом и недељом када немам турнире.

За филм се увек нађе времена, омиљени ми је „Тhe maze runner”, а књига “Орлови рано лете“.

 

Nikola Cvetanović, Teniska akademija Živković Niš
Никола на терену 2015. године

 

❓ Какви су ти планови за ову годину?

Кренућу са играњем турнира до 16 година јер ми је ово улазна година, а покушаћу да освојим и неки турнир прве категорије до 14 година и државно првенство.

 

 

Никола Цветановић - Повезани Чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.