Први терен са US OPEN подлогом у Нишу направљен у ТК ТАЖ, испробала га шампионка Србије Емилија Здравковић

Током протекле недеље Тениска академија Живковић из Ниша је привела крају радове на изградњи првог тениског терена са US OPEN подлогом у Нишу. Подлога је стигла из Америке и Ниш је по први пут у дугој тениској историји добио терен овог типа, али и регион, имајући у виду да је ово први терен овог типа по свим тениским правилима јужно од Београда.

„Није било лако да се све коцкице поклопе, већ неко време планирамо овако нешто и ово је само допринос да наши тенисери и тенисерке буду у top форми током целе године за сваки турнир. Они који су у овом спорту знају колико се подлоге разликују и колико ово значи за адекватну припрему“ – истакао је Никола Живковић, председник ТАЖ-а.

Први званични тренинг одрадила је шампионка Србија Емилија Здравковић (ТАЖ) у склопу припрема за предстојећи турнир у Софији. Она је испробала нову подлогу и након тренинга нам пренела своје утиске.


Детаљније Први терен са US OPEN подлогом у Нишу направљен у ТК ТАЖ, испробала га шампионка Србије Емилија Здравковић

„Терен је феноменалан, овим смо као клуб потврдили да смо у врху српског тениса сасвим оправдано. Сада ће бити све лакше, резултати ће бити још бољи јер сви ми сада можемо да се припремамо на терену са адекватном подлогом за предстојеће турнире. Ја сада путујем у Софију на турнир, тамо ће се турнир играти баш на овој подлози и сигурно није исто ако на такав турнир идете са шљаке, а не са подлоге на којој ће се играти.  Заиста велика ствар за нишки тенис“ – истакла је Емилија Здравковић након тренинга.Емилија Здравковић (ТАЖ) на турнир одлази и као шампионка Отвореног првенства Ниша у конкуренцији сениорки. Турнир је завршен почетком протекле недеље на теренима ТАЖ-а. Она је у финалу била боља од клупске другарице Јоване Николић са 2:0 (6/4, 6/3). Треће место су поделиле Ања Станковић (ТАЖ) и Анастасија Стоиљковић (ТАЖ). У конкуренцији сениора на истом турниру титулу је понео Лука Стефановић, такође тенисер нишке академије. Никола Цветановић (ТАЖ) је био трећи.

Желимо члановима Тениске академије Живковић да се на новом терену лепо припремају за турнире који се играју на тврдој подлози у предстојећој зимској сезони!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *