Fatma Idrizović, Victoria Borodulina, Anthony Genov, Kristian Kubik, Dimitrije Rašović, Senad Tafa, Montenegro Open 2019 Ulcinj Crna Gora, TK Bellevue Ulcinj, ITF World Tennis Tour

Фатма Идризовић освојила ITF турнир Montenegro Open 2019 (4. разреда) у Улцињу

Међународни турнир ITF Montenegro Open 2019 за младиће и девојке до 18 година (4. разреда), одржан је од 13. до 18. маја 2019. године у TK Bellevue у Улцињу, Црна Гора, у оквиру ITF World Tennis Toura. Турнир је одигран на шљакастој подлози, на отвореном.

Четрнаестогодишња репрезентативка Србије и вицешампионка Србије до 16 година Фатма Идризовић је освојила своју 2. ITF титулу, победивши у финалу Рускињу Викторију Бородулину 6-4 6-4. Браво Фатма!

Фатма је била 3. носитељка на турниру у Улцињу, а Бородулина четврта. Код младића је победник турнира Бугарин Ентони Генов, док је хрватски репрезентативац Мили Пољичак освојио треће место.

Репрезентативац Србије Стефан Поповић и Хрват Мили Пољичак освојили су друго место у дублу, пошто су без борбе предали финални меч британско-јапанском пару Чен/Иноуе (Стефан се није добро осећао). Невена Коларевић је са првакињом Босне и Херцеговине Суаном Туцаковић играла у полуфиналу дубла. Честитамо!

 

Детаљније Фатма Идризовић освојила ITF турнир Montenegro Open 2019 (4. разреда) у Улцињу

 


 

 

Остали српски тенисери нису имали већег успеха на турниру у Улцињу. Мина Обрадовић, Стефан Поповић и Бранко Ђурић завршили су такмичење у 2. колу.

Тенисери из Црне Горе Дивна Ратковић, Петар Јовановић и Марио Алексић играли су у четвртфиналу турнира, као и Американка Невена Картон, пореклом из Србије.

 

 

Фатма Идризовић је пре неколико недеља освојила своју прву ITF титулу на турниру 4. категорије Messika Open 2019 у Израелу, а раније ове године је била полуфиналисткиња ITF турнира J4 Kramfors (4. разреда) у Шведској. Тренутно заузима 417. место на ITF ранг-листи, а после ове титуле следи нови скок на листи.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *