Anastasija Čolović, Helena Vlajić, Helena Korać, Nađa Prodanović, Elena Prodanović, Champions Bowl Serbia 2020, Champions Bowl Srbija 2020, Trofej grada Beograda, dečji teniski turnir 13. teniske nade, TK Haron Beograd

Завршен међународни турнир 13. Тениске Наде до 9, 10, 11, 13 и 15 година – Трофеј града Београда by Champions Bowl

Традиционални међународни турнир „13. Тениске Наде“ за девојчице и дечаке до 9, 10, 11, 13 и 15 година одржан је од 1. до 12. јула 2020. године у ТК Харон у Београду. То је био изборни турнир за светско финале Champions Bowl, које ће се одиграти од 6. до 13. септембра 2020. у Умагу у Хрватској. Турнир у ТК Харон је нивоа Masters Champions Bowl за Србију, Црну Гору, Македонију и Босну и Херцеговину. Тениски савез Београда је подржао овај турнир, тако да је његов назив Трофеј града Београда. Компанија Вилсон обезбедила је спортске награде, а турнир је судио Игор Марјановић.

У ТК Харон је током овогодишњег издања традиционалног турнира своје тениско умеће показало много малих тенисера из Србије, Северне Македоније и Босне и Херцеговине, а свакако да би их било и више да није пандемије вируса корона у Србији и свим околним државама.


Детаљније Завршен међународни турнир 13. Тениске Наде до 9, 10, 11, 13 и 15 година – Трофеј града Београда by Champions Bowl

Филип Ћоровић (Србија) и Хана Илић (Србија) су победници 13. Тениских Нада до 9 година у ТК Харон (изборног турнира за Champions Bowl).

Друго место су освојили Виктор Вишнић (Србија) и Дарја Микриукова (Русија). Треће место су освојили Вељко Предолац (Србија) и Константин Трајковић (Србија), односно код девојчица Лаура Цузе (Босна и Херцеговина; Зеница) и Уна Ракићевић (Србија). Оба финална меча завршена су максималним резултатом 4-0 4-0 за Филипа односно за Хану.


Нађа Продановић (Србија) и Виктор Вишнић (Србија) су победници 13. Тениских Нада до 10 година.

Сара Митевска (Северна Македонија) и Филип Јевтић (Босна и Херцеговина) су финалисти. Нађа је у финалу победила Сару 4-2, док је Виктор савладао Филипа 4-1.

Треће место су освојили Хана Илић (Србија) и Ена Илић (Србија), односно у конкуренцији дечака Матеја Влаисављевић (Србија) и Марко Павловић (Србија).


Слике свих учесника 13. Тениских Нада:


Игор Перић (Србија) и Анастасија Чоловић (Србија) су победници 13. Тениских Нада до 11 година.

Крсто Кривокапић (Србија) и Теа Ковачевић (Босна и Херцеговина) су финалисти. Игор је у финалу победио Крсту 6-1 6-4, освојивши титулу без изгубљеног сета, док је Анастасија у узбудљивом финалном мечу савладала Теу 6-3 3-6 10-4. Оба меча била су квалитетна.

Треће место су освојили Виктор Вишнић (Србија) и Илија Илић (Србија), а код девојчица Катарина Костадиновски (Србија) и Хелена Кораћ (Србија).


Луна Вујовић (Србија) и Ђорђе Димитријев (Србија) су освојили међународни турнир 13. Тениске Наде до 13 година.

Теодора Влајић (Србија) и Крсто Кривокапић (Србија) су финалисти. Луна је у финалу победила Теодору 6-3 6-0, док је Ђорђе савладао Крста 6-0 6-0, не изгубивши тако ниједан сет на турниру!

Треће место су освојили Лана Петковић (Босна и Херцеговина) и Владица Вукић (Србија), а код дечака Тарик Пепић (Србија) и Андреј Петровић (Србија).


Марко Николић (Србија) и Теодора Шљиванчанин (Србија) су победници 13. Тениских Нада до 15 година.

Милош Миковић (Србија) и Гала Ивановић (Србија) су финалисти. Марко је у финалу победио Милоша 6-0 6-1, док је Теодора у изузетно узбудљивом и квалитетном финалном мечу, у којем су се играла 3 тај-брејка, савладала Галу 6-7(0) 7-6(6) 10-7. Милош Миковић због повреде бутине десне ноге у финалу није могао да пружи максимум, али то не умањује Марков успех – Марко је титулу освојио без изгубљеног сета! Треће место су освојили Никола Лулић (Србија) и Алекса Смиљанић (Србија), а код девојчица Даница Недељковић (Србија) и Саша Сакура Штула (Србија).


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *