Featured Video Play Icon

Разговор са Андреом Обрадовић, ТА Типсаревић

Једна од најуспешнијих јуниорки Тениске академије Типсаревић је четрнаестогодишња Андреа Обрадовић. Она се успешно такмичи у својој конкуренцији, али без проблема „излази на црту“ и знатно старијим противницама. Андреа тренира теренима Академије у СЦ „11. април“ на Новом Београду са тренером Радетом Ђумићем.

У петак 22. марта 2019. године смо присуствовали једном Андреином тренингу, и том приликом разговарали смо са њом.

 

Детаљније Разговор са Андреом Обрадовић, ТА Типсаревић

 

Andrea Obradović, Nina Zabrdac, Rade Đumić, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy Belgrade
Нина Забрдац и Андреа Обрадовић са тренером Радетом Ђумићем

 

Андреа Обрадовић је у 2018. години освојила три титуле на ETA турнирима: освојила титулу у синглу и у дублу на Nikšić Open 2018 до 16 година, титулу у синглу на ETA U14 турниру VI Memorijal Jovana Kukarasa у Суботици (2. категорије), а на турниру 8. Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open Under 14-International Junior Tennis Championships у Копру играла је у финалу сингла; осим тога, Андреа је у дублу била финалисткиња на ETA U14 BOŽIĆNOM TURNIRU 3. категорије у Београду, као и на ETA U16 турниру EMINENT PODGORICA OPEN 2018 у Подгорици. Андреа је била врло успешна и на домаћим турнирима: између осталог је освојила Мастерс ТСС до 14 и до 16 година, Првенство Београда до 18 година и многе друге јаке турнире.

 

Андреа Обрадовић је рекла да планира да одигра још један или два Tennis Europe турнира, затим да ради доста на кондицији, да би била спремна за летњу сезону на ITF турнирима, као и за јаке турнире на домаћој сцени. Сазнали смо да Андреа прати Мастерс у Мајамију, на којем је један од најбољих српских играча и оснивач Академије, Јанко Типсаревић, дошао до 2. кола и показао да је спреман да се успешно супротстави најбољим светским играчима.

 

 

Током викенда Тениска академија Типсаревић је у СЦ „11. април“ организовала клупски турнир, на којем су деца могла да опробају форму пред почетак летње сезоне. Највише успеха имали су Алекса Дамјановић и Марко Шавија (Алекса је победио у финалу), док су у полуфиналу играли Вукман Вукадиновић и Никола Досковић.

Aleksa Damjanović, Vukman Vukadinović, Marko Šavija, Nikola Dosković, Klupski turnir u Teniskoj akademiji Tipsarević, Teniska akademija Tipsarević Beograd
Полуфиналисти клупског турнира Алекса Дамјановић, Вукман Вукадиновић, Никола Досковић и Марко Шавија

 

Академија Типсаревић истрајно гради сопствени такмичарски погон, а резултати Андрее Обрадовић и многих других чланова Академије доказују исправност таквог опредељења!

 

Разговор водио уредник сајта Ненад Букарица

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *