Mia Ristić, Dunja Marić, Jovana Grujić, Branislava Janković, Nations Challenge by HEAD U12 finale, Ajjacio Francuska, Tennis Europe Junior Tour

Tennis Europe Nations Challenge by HEAD U12, финале, девојчице и дечаци, Француска, 9-12.8.18.

Финални турнири Tennis Europe Nations Challenge by HEAD, незванично екипно првенство Европе за тенисере млађе од 12 година, играју се од 9. до 12. августа 2018. године у Француској – девојчице у Ајачу на острву Корзика у Средоземном мору, а дечаци у Биоу, градићу у близини Нице.

На квалификационим турнирима такмичило се укупно 63 репрезентација, а титулу бране Хрватска (дечаци) и Чешка Република (девојчице).

 

Детаљније Tennis Europe Nations Challenge by HEAD U12, финале, девојчице и дечаци, Француска, 9-12.8.18.

 

Финални турнири се играју по двокружном принципу – прво се игра Round-robin турнир – 8 екипа биће подељено у две групе, игра свако са сваким. Две првопласиране екипе проћи ће у полуфинале. Женска репрезентација Србије обезбедила је пласман на финални турнир одличним наступом у квалификацијама у Галацу у Румунији, у зони Д.

 

 

⌚ 13.8.18.  07.52 h

Женска репрезентација Србије до 12 година освојила је 7. место у Европи, савладавши селекцију Холандије 2-1. Честитамо!

Нови екипни прваци Европе су Чехиње и Белгијанци! Чешка Република (девојчице) је у финалу победила Летонију 3-0, док је Белгија (дечаци) победила Хрватску 3-0. Браво за дечаке из Хрватске!

У 1. синглу је Дуња Марић победила Брит Ду Пре 6-0 6-2, а у другом је шампионка Србије Миа Ристић победила Розе Марију Нијкамп 6-0 6-1. У дублу су Миа Ристић и Дуња Марић изгубиле од пара Ду Пре / Нијкамп 0-6 0-6.

 

 

⌚ 11.8.18.  20.16 h

Женска репрезентација Србије у 3. колу групне фазе је изгубила од селекције Чешке Републике 0-3 и тиме је заузела 4. место у групи А. Наше девојчице ће сутра играти против Холандије за 7. место у Европи. Срећно!

У полуфиналу ће играти Чешка Република – Летонија и Велика Британија – Русија.

У 1. синглу је Дуња Марић изгубила од Терезе Валентове 1-6 6-7(5), а у другом је Миа Ристић изгубила од Николе Бартункове 2-6 1-6. У дублу су Миа Ристић и Дуња Марић изгубиле од пара Бејлек / Валентова 2-6 4-6.

Мушка репрезентација Хрватске је у 3. мечу групне фазе у Биоу победила јаку екипу Француске 2-1, и са све 3 победе у групи заузела 1. место. Сутра ће играти против Белгије у полуфиналу. Честитамо, и срећно!

 

 

⌚ 10.8.18.  20.25 h

Женска репрезентација Србије изгубила је у 2. колу групне фазе у групи А од Италије 1-2, а као и јуче одлучујући меч изгубили смо у дублу, и то после велике борбе! Иако су у оба меча имале шансу за победу, нажалост наше девојчице са два пораза у групи имају само теоријске шансе за пласман у полуфинале, и то само ако сутра победе Чехиње, које имају обе победе у групи. 🙁

У 1. синглу је Дуња Марић изгубила од Ноеми Басилети 5-7 4-6, а у другом је Миа Ристић победила Матилде Ерколи 6-1 6-0. У одлучујућем дублу су Миа Ристић и Дуња Марић у врло тесном мечу изгубиле од пара Басилети / Паганети 6-3 3-6 5-10.

Јована Грујић је јуче имала температуру, и због тога није могла да помогне другарицама у прва два кола групне фазе 🙁

На овом линку можете пратити резултате из Ајача уживо

Мушка репрезентација Хрватске је у 2. мечу групне фазе у Биоу победила селекцију Украјине 2-0, и готово да је обезбедила пласман у полуфинале, пошто једина има обе победе у групи. Честитамо!

 

 

⌚ 10.8.18.  08.45 h

Женска репрезентација Србије је у 1. колу групне фазе у групи А изгубила од селекције Велике Британије 1-2. Данас ће у 2. колу играти против Италије.

У 1. синглу је вицешампионка Србије Дуња Марић изгубила од Хепзибах Олувадаре 6-7(2) 1-6, а затим је првакиња Србије Миа Ристић победила Софију Девас 6-1 6-3. У одлучујућем дублу су Миа Ристић и Дуња Марић изгубиле од пара Олувадаре / Рид 3-6 3-6.

Дечаци из Хрватске су у 1. мечу групне фазе у Биоу победили Румунију 3-0, а данас ће играти против селекције Украјине.

За Хрватску наступају Антонио Вољавец, Фран Раконић и Дориан Салопек, а селектор је Данијел Дворник.

 

Nations Challenge by HEAD U12 finale, Ajjacio Francuska, Tennis Europe Junior Tour
Заједничка фотографија свих екипа на Корзици

 

 

Девојчице

 

 

 

⌚ 11.8.18.  20.16 h

Коначни резултати групне фазе:

 

 

ГРУПА А

 

  • Чешка Република
  • Велика Британија
  • Србија
  • Италија

 

ГРУПА Б

 

  • Русија
  • Украјина
  • Холандија
  • Летонија

 

Репрезентација Србије:

 

Тренер:

Бранислава Јанковић

 

 

Извор:

Tennis Europe

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *