Петар Белошевић финалиста сингла, Доротеја Петровић победница дубла на Neotel Open 2018 TE U16 у Скопљу

Међународни турнир Neotel Open 2018 за младиће и девојке до 16 година (3. категорије) се од 6. до 10. августа 2018. године одржава у ТК Југ у Скопљу, Македонија, у оквиру Tennis Europe Junior Toura. Игра се на 7 шљакастих терена.

Српски тенисери Петар Белошевић (члан ТК Црвена звезда Београд) и Доротеја Петровић (чланица ТК Харон Београд) постигли су изванредан успех на турниру у Скопљу: Петар је освојио друго место у синглу, док је Доротеја победница дубла, а у синглу је била полуфиналисткиња. Честитамо!

 

Doroteja Petrović, Viktoria Veleva, Neotel Open 2018 U16, Skoplje Makedonija, Teniski klub Jug Skoplje, Tennis Europe Junior Tour
Победница дубла на Neotel Open 2018 Српкиња Доротеја Петровић и Бугарка Викторија Велева

 

Детаљније Петар Белошевић финалиста сингла, Доротеја Петровић победница дубла на Neotel Open 2018 TE U16 у Скопљу

 

Петар је у финалу сингла данас изгубио од Македонца Берка Бугарика 1-6 2-6. Честитамо и Берку велики успех!

Петар је заиста заблистао на турниру у ТК Југ, савладавши у полуфиналу 2. носиоца, Украјинца Дмитрија Јерохина 6-2 6-2.

Доротеја Петровић и Бугарка Викторија Велева су без борбе добиле финални дуел против Рускиње Морозове и Гркиње Параскевуди, а у полуфиналу су победиле сестре Тару и Теу Живић из Француске (српског порекла) 6-1 7-6(4).

У полуфиналу сингла је Доротеја Петровић (4. носитељка) изгубила од 1. носитељке, Гркиње Анастасије Параскевуди 1-6 3-6.

Од осталих српских тенисера најуспешнији су били Наталија Николић и Лазар Данић, који су дошли до четвртфинала. Сара Милосављевић, Неда Миленковић, Ања Станковић, Јована Николић и Вук Давид Стрампут су такмичење завршили у 2. колу, док су Немања Марјановић и Мина Милосављевић изгубили у 1. колу.

Српски тенисер Немања Марјановић играо је у полуфиналу дубла са Грком Константиносом Терлемесом. Сестре Мина и Сара Милосављевић играле су у четвртфиналу дубла, као и Лазар Данић и Петар Белошевић.

 

Прошле године је Лука Стефановић играо у полуфиналу сингла, Реља Ескић у финалу дубла, a 2016. године је српски репрезентативац Виктор Јовић играо у финалу сингла и био победник дубла на овом турниру.

 

 

Резултати младића у синглу:

Neotel Open 2018 U16, Skoplje Makedonija, Teniski klub Jug Skoplje, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати девојака у синглу:

Neotel Open 2018 U16, Skoplje Makedonija, Teniski klub Jug Skoplje, Tennis Europe Junior Tour

 

Резултати девојака у дублу:

Neotel Open 2018 U16, Skoplje Makedonija, Teniski klub Jug Skoplje, Tennis Europe Junior Tour

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.