Dimitrije Gligorov, Konstantin Trajković, Eda Lara Šaćirović, Nađa Knežević, Stefan Bojić, Nemanja Dervišević, Ivan Petković, 14. Teniske Nade, Champions Bowl Serbia 2021, Champions Bowl Srbija 2021, Trofej grada Beograda, dečji teniski turnir 14. teniske nade, Teniski klub Haron Beograd

250 мечева одиграно на међународном турниру 14. Тениске Наде – Трофеј града Београда by Champions Bowl

Традиционални међународни турнир „14. Тениске Наде“ за девојчице и дечаке до 9, 10, 11, 13 и 15 година одржан је од 24. јуна. до 4. јула 2021. године у ТК Харон у Београду. То је био изборни турнир за светско финале Champions Bowl, које ће се одиграти од 5. до 12. септембра 2021. у Умагу у Хрватској. Турнир у ТК Харон је нивоа Masters Champions Bowl за Србију, Црну Гору, Северну Македонију и Босну и Херцеговину. Тениски савез Београда је подржао овај турнир, тако да је његов назив Трофеј града Београда. Компанија Вилсон обезбедила је спортске награде, а победници су добили Биди Баду и Polyfibre ваучере.

У ТК Харон је током овогодишњег издања традиционалног турнира своје тениско умеће показао рекордан број малих тенисера из Србије, Црне Горе, Северне Македоније и Босне и Херцеговине, а на овој великој тениској фешти одиграно је чак 250 мечева током 10 турнирских дана!


Детаљније 250 мечева одиграно на међународном турниру 14. Тениске Наде – Трофеј града Београда by Champions Bowl

Победници 14. Тениских Нада до 9 година су Никола Јотић (Србија) и Нађа Кнежевић (Црна Гора).

Финалисти су Ахмед Карим Шаћировић (Босна и Херцеговина) и Сара Трипић (Босна и Херцеговина). Треће место су освојили Растко Кековић (Србија) и Неша Павловић (Србија), а код девојчица Петра Танасковић (Србија) и Ноа Боар (Словенија). Победници утешног турнира су Неда Милојичић (Србија) и Кан Ахић (Босна и Херцеговина), а финалисти су Наталија Антић (Србија) и Лазар Нешовић (Србија). Београђанин Никола Јотић из ТК Топако је у финалу победио Ахмеда Карима Шаћировића из зеничког ТК Младост 5-3 4-0, док је Подгоричанка Нађа Кнежевић у финалу победила Сару Трипић из Добоја (ТК Добој) 4-1 4-1.


Димитрије Глигоров (Србија) и Еда Лара Шаћировић (Босна и Херцеговина) су победници 14. Тениских Нада до 10 година.

Константин Трајковић (Србија) и Нађа Кнежевић (Црна Гора) су финалисти. Димитрије је у финалу победио свог клупског друга Константина 4-0 4-2, док је девојчицa из Зенице Еда Лара Шаћировић у финалу савладала Подгоричанку Нађу Кнежевић 4-0 4-1.

Треће место су освојили Филип Ћоровић (Србија) и Јован Панић (Србија), а у конкуренцији девојчица Софија Вуковић (Србија) и Лаура Чуже (Босна и Херцеговина). Првопласиранима су пехаре доделили секретар Тениског савеза Београда Немања Дервишевић и Стефан Бојић, најпознатији светски фристајл тенисер.


Виктор Вишнић (Србија) и Теа Ковачевић (Босна и Херцеговина) су победници 14. Тениских Нада до 11 година.

Никола Ноковић (Србија) и Драгица Стевановић (Србија) су финалисти. Виктор је у финалу победио Николу 6-2 6-4, док је Теа савладала Драгицу 6-2 6-0. Треће место су освојиле Хелена Влајић (Србија) и Ања Дрекаловић (Црна Гора), а код дечака Стефан Мојсејев (Србија) и Вукашин Димитријевић (Србија). Победници утешног турнира су Софија Вуковић (Србија) и Милош Емрековић (Србија), а финалисти су Игор Божић (Србија) и Ђурђа Ерић.


Крсто Кривокапић (Србија) и Теодора Влајић (Србија) су победници 14. Тениских Нада до 13 година.

Василеос Перлегкас (Грчка) и Емилија Миљковић (Србија) су финалисти. Крсто је у финалу победио Василеоса 6-4 6-1, док је Теодора савладала Емилију 6-2 6-2. Ни Теодора ни Крсто до титуле нису изгубили ниједан сет! Треће место су освојиле Ирис Кресовић (Србија) и Јелена Ђурић (Србија), а код дечака Илија Илић (Србија) и Виктор Вишнић (Србија). Победници утешног турнира су Ања Остојић (Северна Македонија) и Лука Митровић (Србија), а финалисти су Теодора Арсић и Јаков Илић.


Димитрије Јанковић (Србија) и Емилија Миљковић (Србија) су победници 14. Тениских Нада до 15 година.

Василеос Перлегкас (Грчка) и Јелисавета Спасић (Србија) су финалисти. Димитрије је у финалу победио Василеоса 6-1 6-3, док је Емилија савладала Јелисавету 6-0 6-1. Треће место су освојиле Ања Остојић (Северна Македонија) и Теодора Влајић (Србија), а код дечака Виктор Вишнић (Србија) и Александар Досковић (САД).


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *