Teodora Kostović, Dvoransko prvenstvo Srbije za devojčice do 14 godina, Teniski klub Forhend Beograd, Teniski klub Forhend Vinča
Лични Подаци

Теодора Костовић (2007)

Место Рођења: Нови Сад
Место: Нови Сад
Држава: Србија
Клуб: ТК Меридиана
Користи руку: Десну
Tренер: Иван Керлета, Сандра Наћук
Година Отпочињања Каријере: 2012
Хоби / интересовање: Цртање
Турнири:

Теодора Костовић

Портрет Малог Играча


Теодора Костовић (TK Меридиана Нови Сад, 2007. годиште) je победница нашег наградног избора „Баболат узлет 2017“ којег први пут организујемо у сарадњи са компанијом Баболат Србија – изабрана је за играчицу која је највише напредовала у 2017. години. Такође, Теодора је својим сјајним резултатима заслужила место у избору за најбољег малог тенисера Србије за 2017. годину, у конкуренцији до 10 година, и после гласања родитеља и тренера освојила је 3. место у избору „Милаш мали играч 2017“.

Освојила је 3. место на међународном турниру „21. Куп нада 2017“ у Шиду, четвртфиналисткиња је Купа Србије до 10 година у Београду; имала је рејтинг 1 на ранг-листи зеленог нивоа Тениског савеза Србије до 10 година (1. место); освојила је више титула на турнирима зеленог нивоа.

Дугачак увод за овако младу играчицу, па једва чекамо Теодорине одговоре 🙂

 

❓ Теодора, честитамо на избору за „Баболат узлет 2017“, као и на 3. месту у избору „Милаш мали играч 2017“ у конкуренцији до 10 година! Како си се осећала када си видела исход гласања?

Хвала, у почетку нисам била задовољна са трећим местом, али после сам схватила да не могу увек да победим.

 

Mala teniserka Teodora Kostović, TK Meridiana Novi Sad, Smrikva Bowl
Теодора Костовић у Смриквама код Пуле, на чувеном турниру Smrikva Bowl

 

❓ Видели смо да је 2017. година за тебе била више него успешна. Какви су планови за ову годину, и откриј за наше читаоце какви су твоји тениски снови?

За ову годину ћу се потрудити да још више напредујем него у претходној, а моји тениски снови су да освојим све велике турнире… Ролан Гарос, Вимблдон, Аустралиа Опен…

 

 

❓ Када си почела да тренираш тенис? Да ли би нам представила свој клуб, тренера и клупске другарице?

Тенис сам почела да тренирам 2012. године, када сам имала 5 година. Мој клуб је Меридијана из Новог Сада. То је диван клуб, има игралиште и базене. Најбоље од свега је то што има девет терена са шљаком. Моји тренери су Иван Керлета и Сандра Наћук. Сандра је била 4. јуниорка на свету, такође је била и WTA играчица а њен највећи успех је 81 место на WTA листи. Немам баш пуно клупских другарица, али једне од њих које познајем су Леа Рупњак и Јелена Гојковић.

 

 

❓ Шта може да те насмеје, а шта да те стварно наљути током меча?

Стварно може да ме насмеје у току меча на пример када промашим смеч или неке прилике за небитан поен. Обично ме наљути у току меча ситуација када имам меч лопту а промашим чист зицер.

 

Teodora Kostović, Teodora Šljivančanin, Marko Đoković, Otvoreno prvenstvo Beograda za devojčice do 12 godina, Teniski centar Novak Beograd
Финалисткиње Теодора Шљиванчанин и Теодора Костовић са Марком Ђоковићем, директором ТЦ Новак

 

❓ Теодора Костовић 2028. године осваја Вимблдон у пару са …? (у обзир долазе и твоји тениски узори и другарице из Србије)

Па… Теодора Костовић 2028. године осваја Вимблдон у пару са Олгом Даниловић.

 

Mala teniserka Teodora Kostović, TK Meridiana Novi Sad

 

❓ Баш си нас обрадовала цртежом који си нам поклонила! 🙂 Баш лепо црташ, јеси ли учествовала на неким такмичењима из цртања?

Хвала, трудим се у свему што радим. Учествовала сам 2016. године на великом такмичењу свих школа у Новом Саду поводом 8. марта где је мој цртеж (моја мама) добио 3. место.

 

 

❓ Каква си ученица? Успеваш ли да испуниш све школске обавезе, ускладиш тренинге и путовања на турнире, а да ти ипак остане довољно времена за дружење?

Одлична сам ученица. Успевам лако да испуним школске обавезе, ускладим тениске тренинге и путовања на турнире, а ипак ми остане времена за дружење.

 

Mala teniserka Teodora Kostović, TK Meridiana Novi Sad

 

❓ И за крај: ко је твоја омиљена глумица и да ли би препоручила својим вршњацима неки добар филм?

Моја омиљена глумица је Кира Косарин, глуми у серији nickelodeon и номинована је за пуно филмских награда. Препоручила бих филмове Мали вампир или Певајмо. То су убедљиво најбољи филмови које сам гледала.

 

 

 

Теодора Костовић - Повезани Чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *