Ognjen Milić, Justin Engel, BOŽIĆNI TURNIR 2021 U14, Teniski klub Crvena zvezda Beograd, Tennis Europe Junior Tour

BOŽIĆNI TURNIR, U14 Tennis Europe, ТК Црвена звезда, Београд, 2-9.1.21.

У ТК Црвена звезда у Београду се од 2. до 9. јануара 2021. године одржава BOŽIĆNI TURNIR, међународни тениски турнир 3. категорије за девојчице и дечаке до 14 година, у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-a. Игра се на 6 терена са шљаком, а врховни судија је Стефан Чукић.


Учествује много такмичара из Србије, укључујући 1. носиоца Огњена Милића и 2. носитељку Александру Стевановић, а на списку учесника су и тенисери из Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе, Немачке, Чешке Републике, Аустрије, Турске, Румуније, Бугарске, Пољске, Грчке, Казахстана, Хрватске, Француске, САД, Русије и Велике Британије. Желимо пуно успеха српским тенисерима, као и играчима из земаља окружења!


Детаљније BOŽIĆNI TURNIR, U14 Tennis Europe, ТК Црвена звезда, Београд, 2-9.1.21.


⌛ 9.1.2021. 14.16 h

Првак Србије Огњен Милић освојио је BOŽIĆNJI TURNIR у синглу, док је Немица српског порекла Настасија Нестеровић тријумфовала у конкуренцији девојчица. Свака част!

Огњен Милић је наставио са изванредним резултатима и у 2021. години, освојивши прву ETA титулу, после које ће преузети 1. место на Tennis Europe ранг-листи до 14 година. Браво Огњене!

Огњен је у финалу победио првака Немачке Јустина Енгела 6-2 6-2, а јуче је победио вицешампиона Немачке Ливена Миетуша. Не турниру који је ове године био изузетно јак није изгубио ниједан сет, доказавши врхунску форму и европску класу! Прошле године био је финалиста овог турнира, а ове године је отишао корак даље.

Браво и за Настасију Нестеровић, Немицу српског порекла, која је у финау победила Румунку Анамарију Федерику Оану 6-4 6-2.Погледајте како је изгледала додела пехара:


⌛ 8.1.2021. 17.24 h

Првак Србије Огњен Милић пласирао се јутрос у финале BOŽIĆNJEG TURNIRA, док су Александра Стевановић и Теодора Костовић освојиле титулу у дублу. Честитамо!

Огњен Милић је у полуфиналу победио Немца Ливена Миетуша 6-1 6-4, не изгубивши тако још ниједан сет на турниру! Сутра ће у финалу играти против још једног Немца Јустина Енгела, који је у другом полуфиналу победио Марка Драговића из Црне Горе 7-6(7) 6-1. Срећно!

Српске тенисерке Александра Стевановић и Теодора Костовић су у финалу после преокрета победиле Румунке Анамарију Федерику Оану и Марију Теодореску 4-6 6-4 10-5.

Teoдора и Александра су јуче у полуфиналу савладале немачко-аустријски пар Хејтманек/Рабл 5-7 6-2 10-6, а Румунке су у другом полуфиналу без борбе победиле Хану Ђедовић и шампионку Црне Горе Иву Лакић.

У финалу сингла код девојчица играће Немица српског порекла Настасија Нестеровић и Румунка Анамарија Федерика Оана.

Победници у дублу код дечака су дечаци из Немачке и Чешке републике Јустин Енгел и Јозеф Седлар, који су у финалу победили британско-немачки пар Бондинг/Миетуш 0-6 6-4 10-2.
⌛ 7.1.2021. 15.48 h

Првак Србије Огњен Милић најавио је одличне резултате и ове године данашњим пласманом у полуфинале BOŽIĆNJEG TURNIRA. Честитамо!

Српска тенисерка Александра Стевановић нажалост није успела да се пласира у полуфинале, пошто је у данашњем четвртфиналу изгубила од Немице Амели Јустине Хејтманек 4-6 2-6.

Огњен Милић је у четвртфиналу победио Чеха Јозефа Седлара 6-4 6-3, и сутра ће у полуфиналу играти против Немца Ливена Миетуша. Срећно!

У полуфинале дубла су се пласирале тенисерке из Србије Александра Стевановић и Теодора Костовић, као и Хана Ђедовић са шампионком Црне Горе Ивом Лакић. Честитамо!

Браво и за Марка Драговића из Црне Горе, који је у четвртфиналу победио Словенца Свита Суљића (који је освојио Smrikva Bowl 2019. године) 6-2 1-6 6-4, док је Амар Хусеиновиќ из Северне Македоније изгубио од поменутог Немца Миетуша 6-7(4) 6-1 5-7.


⌛ 6.1.2021. 19.41 h

Српски тенисери Огњен Милић и Александра Стевановић, 1. односно 2. носилац BOŽIĆNJEG TURNIRA, пласирали су се данас у четвртфинале сингла. Честитамо!

Огњен је у 2. колу убедљиво победио Румуна Матеија Тодорана 6-0 6-1, док је Александра савладала Американку Алесандру Сихарулидзе 6-3 6-4. У четвртфиналу ће Огњен сутра играти против Чеха Јозефа Седлара, а Александра против Немице Амели Јустине Хејтманек. Срећно!

Српски тенисери Марко Нешић и Гаја Ђуричковић нажалост нису успели да се пласирају у четвртфинале. Марко је у 2. колу изгубио од Немца Јустина Енгела 3-6 2-6, док је Гаја изгубила од поменуте Немице Хејтманек, 5. носитељке, 1-6 1-6.

Амар Хусеиновиќ из Северне Македоније победио је у 2. колу Турчина Керема Јилмаза 6-4 2-6 6-0, Марко Драговић из Црне Горе победио Грка Андреаса Месиса 6-1 6-2, док је првакиња Црне Горе Ива Лакић победила Румунку Марију Теодореску 6-4 6-2. Честитамо!


⌛ 5.1.2021. 19.41 h

У 2. коло BOŽIĆNOG TURNIRA пласирало се само четворо српских тенисера: првак Србије Огњен Милић, Марко Нешић, Гаја Ђуричковић и Александра Стевановић. Честитамо!

У 2. коло су се пласирали и Лана Петковић (Босна и Херцеговина), Ива Лакић и Марко Драговић из Црне Горе, Амар Хусеиновиќ из Северне Македоније и Немица српског порекла Настасија Нестеровић.


Погледајте детаље мечева 1. кола дечака на BOŽIĆNOM TURNIRU у ТК Црвена звезда:


⌛ 4.1.2021. 20.12 h

У 2. коло BOŽIĆNOG TURNIRA за сада су се пласирали српски тенисери Огњен Милић, првак Србије, и Лана Петковић (игра под заставом Босне и Херцеговине). Честитамо!

У 2. колу се пласирала и Немица српског порекла Настасија Нестеровић, као и Амар Хусеиновиќ из Северне Македоније.


⌛ 3.1.2021. 20.09 h

У главни жреб BOŽIĆNOG TURNIRA од српских тенисера су се пласирали Огњен Јагровић, Гаја Ђуричковић, Хана Ђедовић, Петра Коњикушић, Катарина Милошевић и Маша Танасковић. Честитамо!

Браво и за тенисере из Црне Горе који су преко квалификација ушли у главни жреб: Иву Лакић, Скендера Катану и Марка Драговића!


Српски тенисери Ана Савковић и Тодор Вукомановић су освојили титулу у синглу на прошлогодишњем BOŽIĆNOM TURNIRUМилица Поповски и Огњен Милић су освојили друго место, а Никола Јовић и Никола Лулић су тријумфовали у дублу. Српски тенисери Алекса Писарић и Миа Ристић су били победници BOŽIĆNOG TURNIRA 2019. Победници 2018. године су били Србин Крста Петровић и Македонка Јана Стојанова, a 2017. године су победили Црногорац Алекса Кривокапић и Бугарка Дарија Радулова, док су 2016. године тријумфовали Србин Горан Животић и Бугарка Дарија Радулова, прочитајте извештај са тог турнира. Почетком 2015. године трофеј су освојили Бетина Токач (Турска) и Марио Алексић (Црна Гора), погледајте како је то изгледало.

  • Todor Vukomanović, Ognjen Milić, Nikola Pilić, BOŽIĆNI TURNIR 2020 U14, Teniski klub Crvena zvezda Beograd, Tennis Europe Junior Tour
  • Ana Savković, Milica Popovski, BOŽIĆNI TURNIR 2020 U14, Teniski klub Crvena zvezda Beograd, Tennis Europe Junior Tour
  • Mia Ristić, Constance Levivier, BOŽIĆNI TURNIR 2019 U14, TK Crvena zvezda Beograd Srbija, Tennis Europe Junior Tour
  • Aleksa Pisarić, Matteo Ceradelli, BOŽIĆNI TURNIR 2019 U14, TK Crvena zvezda Beograd Srbija, Tennis Europe Junior Tour
  • Krsta Petrović, Jana Stojanova, Božićni turnir, BOZICNI TURNIR 2018 U14, Teniski klub Crvena zvezda Beograd, Tennis Europe Junior Tour
  • Aleksa Krivokapić, Dariya Radulova, Božićni turnir 2017, Tennis Europe Junior Tour, Teniski klub Crvena zvezda Beograd
  • Goran Životić, Bozicni turnir 2016 U14 Tennis Europe, ТК Црвена звезда Београд

⌛ 8.1.2021. 11.50 h

Главни жреб, резултати полуфинала:

Квалификације, коначни резултати:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *