Ognjen Jagrović, Otvoreno prvenstvo Pančeva do 12 godina, Teniski klub Mladost Pančevo
Лични Подаци

Огњен Јагровић (2007)

Место Рођења: Београд
Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: ТА Типсаревић
Користи руку: Десну
Tренер: Немања Плавшић и Горан Цветков
Година Отпочињања Каријере: 2011
Тениски Узор: Роџер Федерер
Турнири:

Огњен Јагровић

Портрет Малог Играча


Огњен Јагровић (TА Типсаревић, 2007. годиште) је освојио ОП Панчева, турнир 1. категорије до 12 година, одигран у ТК Младост. Огњен је до сада био финалиста четири изузетно јака турнира 1. категорије (Првенства Београда, Видовданског турнира, ОП Новог Сада и ОП Шапца), као и једног турнира 2. категорије (ОП Београда у Classics-у), а ово му је први освојени турнир у категорији до 12 година. Са задовољством вам представљамо овог симпатичног и упорног малог тенисера!

Овај портрет објавићемо у видео-форми, пошто смо у четвртак 11. априла 2019. године присуствовали једном Огњеновом тренингу. Тога дана падала је киша, а Огњен је имао индивидуални тренинг са тренером Гораном Цветковим у балону Тениске академије Типсаревић у СЦ „11. април“.

 

Поред Горана Цветкова, Огњенов тренер је Немања Плавшић, који је до пре неколико месеци сам радио са Огњеном, а сада је на WTA турнеји са Иваном Јоровић, такође чланицом ТА Типсаревић и једном од најбољих српских тенисерки, која је ове године ушла међу најбољих 100 тенисерки света. Од пре неколико месеци са Огњеном Јагровићем ради и тренер Горан Цветков.

 

 

Огњен Јагровић нам је рекао да је задовољан како је одиграо турнир у Панчеву, и да је успео са успехом да се врати после повреде колена, која га је мучила прошле године и због које је 4 месеца одсуствовао са терена. Тренер Горан Цветков очекује да је то само одличан увод у важне домаће и међународне турнире који следе у предстојећој летњој сезони.

 

 

Огњен Јагровић у Тениској академији Типсаревић углавном тренира индивидуално, скоро сваки дан, а понекад тренира и групно. Игра наравно и спаринге, а кондицију ради у оквиру индивидуалних тренинга. ТА Типсаревић за свако дете прави прилагођен фитнес-програм, па и за Огњена, имајући у виду да је недавно изашао из повреде. Огњен ће ускоро имати и посебне фитнес-тренинге, а за сада кондицију ради у оквиру тениских тренинга.

Огњен је почео да тренира тенис са 4 и по године у TK Classics, а омиљени тенисер му је Роџер Федерер. Сматра да му је најјачи адут у игри форхенд топ спин, док тренер Горан Цветков сматра да је Огњенов најјачи адут његова комплетност.

 

Mali teniser Ognjen Jagrović, Teniska akademija Tipsarević Beograd

 

Огњен Јагровић је одличан ђак, има све петице. Иде редовно у школу, у 6. разред (напоменуо је да његова школа нема превише разумевања за његове тениске обавезе), и успева да усклади школске обавезе са тениским. Омиљени предмети су му математика и биологија. Огњенов тренер Горан Цветков је врло задовољан што је Огњен добар спортиста и одличан ученик, што показује да може и тако. Он је напоменуо да у Тениској академији Типсаревић усмеравају децу да се посвете и академској причи, да се оформе као целовите личности.

 

„Не можеш да будеш добар спортиста ако ниси комплетна личност“.

 

У слободно време Огњен углавном гледа ТВ, игра игрице, иде напоље са друштвом, вози бициклу, игра кошарку итд.

Желимо Огњену пуно успеха у наставку летње сезоне, и да оствари све своје тениске снове уз помоћ његове Академије Типсаревић!

 

 

Огњен Јагровић - Повезани Чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.