Лични Подаци

Лана Петковић (2007)

Место: Теслић
Држава: Босна и Херцеговина
Клуб: ЗТЦ Бања Врућица
Користи руку: Десну
Tренер: Горан Џигумовић, Миралем Авдић
Година Отпочињања Каријере: 2014
Тениски Узор: Андреа Петковић
Турнири:

Лана Петковић

Портрет Малог Играча


Лана Петковић (ЗТЦ Бања Врућица, Теслић, 2007. годиште) је победница 21. међународног Купа Нада до 10 година у Шиду, врло значајног турнира, а у јуну је постала и првакиња Републике Српске до 10 година. Прва је на ранг-листи ТСРС до 10 година, а успешно се такмичи и у конкуренцији до 12 година, где је на 10. месту. Са великим задовољоством вам представљамо девојчицу која представља једну од највећих тениских нада Републике Српске!

 

❓ Лано, какви су утисци после освајања тако значајног међународног турнира? Који меч ти је био најтежи, и уопште како ти се допада турнир у Шиду?

После освајања турнира била сам јако срећна и задовољна. Најтежи меч ми је био финални против Душице, јер ми је то био пети меч тог дана. Турнир у Шиду је супер, занимљив а награде су предобре. Било је пуно другара којих знам са турнира од прије па смо се дружили.

 

 

❓ Које резултате би издвојила као најзначајније у својој такмичарској каријери?

Сем побједе у Шиду важно ми је и друго мјесто у Београду на Champions bowl 2016, освојено првенство  Републике Српске до 10 година

 

 

❓ Живиш у Теслићу, малом граду; занима нас колико деце има у твом клубу и успеваш ли да одиграш довољно спаринга? Представи нам твог тренера, другаре и другарице из клуба? Колико је тенис популаран у том делу Републике Српске?

У мом клубу у Теслићу има веома мало дјеце, око 7, 8 па због тога одлазим на тренинге у Јелах у TK Voley. Понекад спарингујем, углавном у групи тренирам. Ја имам два тренера да бих могла 4 до 5 сати седмично да проведем на тренингу. Горан Џигумовић из Теслића и Миралем Авдић из Јелаха. Моји другари из клуба су Нејла Селимановић, Лана Марковић, Канита Селимановић, Андреј, Борјана, Таида и други. Сви воле Новака Ђоковића и Дамира Џумхура, па многи желе да буду као они, тако да се игра тенис солидно.

 

Lana Petković, Nejla Selimanović, Goran Džigumović
Лана са другарицом из клуба Нејлом Селимановић и са тренером Гораном Џигумовићем

 

❓ Када си почела да тренираш тенис и ко је твоја омиљена тенисерка?

Почела сам да тренирам тенис са 6 година, а моја омиљена тенисерка је Андреа Петковић, а волим и Викторију Азаренку и Гарбиње Мугурузу.

 

Lana Petković, Elena Stjepić, Ena Suljić
Елена Стјепић (мајстор за УНО карте), Ена Суљић и Лана Петковић

 

❓ Како замишљаш себе за 10 година?

Замишљам себе за 10 година као најбоља играчица свијета, а моја мама ме сад зеза што то пишем. 😉

 

Lana Petković, Lana Marković, TK Banjaluka
Лана са другарицом Ланом Марковић на свом првом турниру 2014. године у ТК Бањалука

 

❓ Какав си ђак и који предмет највише волиш?

Одличан сам ђак, омиљени предмет ми је физичко васпитање.

 

Lana Petković, Lana Marković, Goran Džigumović, TK Banjaluka
Лана Петковић са другарицом Ланом Марковић и тренером Гораном Џигумовићем на свом првом турниру 2014. године у ТК Бањалука

 

❓ Волиш ли филмове, и који би препоручила осталим малим тенисерима? Ко ти је омиљена глумица?

Волим серију „Луд, збуњен, нормалан“. Углавном гледам цртане филмове: „Мој мали пони“, „Нинџа корњаче“ и „Развали игру“.

 

Lana Petković, Nejla Selimanović, UNO karte
Играње УНО карата са другарицом Нејлом Селимановић, припрема пред турнир 🙂

 

Lana Petković, Teodora Milić, Jovana Grujić, 19. međunarodni teniski turnir Kup nada 2017 Šid, Teniski klub Sol 022 Šid, Teniski klub Sol Brčko
Са учесницама 19. Купа Нада, првог који се одржавао у Шиду, 2015. године: Лана је сасвим десно, у средини је победница Теодора Милић, трећа слева је Јована Грујић, победница 2016. године, четврта слева је Јелена Гојковић… те девојчице препознајемо…

 

Лана Петковић - Повезани Чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *