ЕТА U14 турнир Kids Istarska rivijera у Поречу у знаку доминације српских тенисерки

У Поречу у Хрватској (Истра), у Тениском клубу TOP SPIN, од 4. до 10. октобра 2021. године се одржава Kids Istarska rivijera, међународни тениски турнир 3. категорије за девојчице и дечаке до 14 година. Турнир се одржава у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-a. Игра се на отвореном, на 10 терена са шљаком.


Детаљније ЕТА U14 турнир Kids Istarska rivijera у Поречу у знаку доминације српских тенисерки

⌛ 10.10.2021. 14.24 h

Српска тенисерка Теодора Костовић освојила је титулу на турниру у Поречу, Маша Танасковић је освојила 2. место, док су Луна Вујовић и Елена Милутиновић завршиле турнир у полуфиналу. Браво за све!

Теодора Костовић је у „српском“ финалу победила Машу Танасковић 6-1 6-2.

Победник турнира у конкуренцији дечака је Швајцарац Флин Томас, који је у финалу победио Француза Ленија Петита 3-6 6-0 6-3.

Теодора Костовић и Елена Милутиновић су играле у полуфиналу дубла, где су изгубиле од Словенке Еле Плошник и Чехиње Терезе Сертицове 0-6 4-6.

Теодори Костовић ово је друга Tennis Europe титула ове године, а прва у конкуренцији до 14 година. Теодора је крајем јула тријумфовала у синглу на ETA U16 турниру EMINENT PODGORICA OPEN 2021 у Подгорици, где је играла и у финалу дубла. Теодора Костовић је ове године још трипут играла у финалу дубла – на ETA U14 турниру BOŽIĆNI TURNIR у Београду, на ETA U14 турниру ČAČAK OPEN 2021 у Чачку и на ETA U16 турниру NIŠ OPEN 2021 у Нишу.

Маши Танасковић ово је прво финале у синглу ове године, а двапут је играла у финалу дубла – на ETA U14 турниру ČAČAK OPEN 2021 у Чачку и ETA U16 EMINENT PODGORICA OPEN 2021 у Подгорици.⌛ 9.10.2021. 14.09 h

Српске тенисерке Теодора Костовић и Маша Танасковић пласирале су се данас у финале турнира у Поречу, док су Луна Вујовић и Елена Милутиновић завршиле турнир у полуфиналу. Браво за све!

Теодора Костовић је у првом „српском“ узбудљивом полуфиналу победила Луну Вујовић 6-7(6) 6-3 6-4, док је Маша Танасковић савладала Елену Милутиновић 6-0 6-3.

Теодора Костовић и Елена Милутиновић ће данас у полуфиналу дубла играти против Словенке Еле Плошник и Чехиње Терезе Сертицове.

Скендер Катана из Црне Горе је у полуфиналу изгубио од Француза Ленија Петита 6-4 1-6 0-6. У финалу дечака Француз Петит ће играти против Швајцарца Флина Томаса.

Победници у дублу код дечака су Хрвати Антон Стипетић и Франо Сучић, који су у финалу победили други хрватски пар, Сикирица/Смолчић, 6-1 6-2.


⌛ 8.10.2021. 12.58 h

Српске тенисерке оствариле су изванредан успех на турниру у Поречу: све 4 полуфиналисткиње долазе из Србије – Теодора Костовић, Луна Вујовић, Елена Милутиновић и Маша Танасковић. Браво!

Репрезентативка Србије и 1. носитељка турнира Теодора Костовић победила је у четвртфиналу Мађарицу Виолу Хајну Јек 6-1 6-0, шампионка Србије до 12 година победила је Хрватицу Кају Јерак 6-4 6-2. Елена Милутиновић (4. носитељка) је у четвртфиналу савладала Словакињу Тимеу Грос 6-2 6-1, док је Маша Танасковић (7. носитељка) победила српску тенисерку Валентину Шувирђонкову 7-5 6-4. Сутра ће у Поречу бити одиграна два „српска“ полуфинала: Костовић – Вујовић и Милутиновић – Танасковић, што гарантује да ћемо у финалу имати две представнице Србије. Верујемо да ће то бити одлични мечеви, срећно свима!


Teodora Kostović, Elena Milutinović, Miloš Stevanović, Kids Istarska rivijera U14 2021 Poreč Hrvatska, Tennis Europe Junior Tour
Српске тенисерке Теодора Костовић и Елена Милутиновић са тренером Милошем Стевановићем на турниру у Поречу

Тенисер из Црне Горе Скендер Катана такође се пласирао у полуфинале сингла, победивши Хрвата Франа Сучића 6-4 6-0.

Маша Танасковић и Луна Вујовић играће данас у четвртфиналу дубла, против словеначко-чешког пара Плошник/Сертицова.

Ива Ковачевић је завршила турнир у 2. колу.


Недовољно познати таленти Теодоре Костовић 😉


Резултати у синглу до полуфинала:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *