Luna Vujović, 12 & Under Festival, Tennis Europe Junior Tour, Rafa Nadal Academy Majorka
Лични Подаци

Луна Вујовић (2009)

Место Рођења: Херцег Нови
Место: Нови Сад
Држава: Србија
Клуб: TK Sportland, ТК Харон
Користи руку: Десну
Tренер: Иван Петковић
Турнири:

Луна Вујовић

Портрет Малог Играча


Луна Вујовић (TK Sportland Нови Сад; ТК Харон Београд, 2009. годиште) је у последњих десетак дана освојила ОП Београда, турнир 2. категорије до 14 година, одигран у ОТК Београд, кao и Kyп Србије 1. категорије до 12 година y Cyбoтици. Али то није све: иако Луна има само десет година, јесенас је освојила међународни турнир за девојчице до 11 година Ten-Pro BASE 11&under Stars of Tomorrow у Немачкој. Осим тога, прошле године је освојила 2. место до 10 година на Светском финалу Champions Bowl у Умагу, 2. место на 13th Annual „Little Mo“ Internationals на Флориди у Америци као и 3. место на „23. међународном Купу Нада“ у Брчком. Такође је у јануару ове године играла у четвртфиналу Дворанског прванства Србије до 12 година.

Са задовољством вам представљамо ову перспективну малу тенисерку!

 

 

❓ Луна, честитамо! Очигледно је твој прелазак са зеленог нивоа на такмичарски ниво до 12 и 14 година прошао успешно, али нас занима колико си ти труда уложила у тренирање и да ли си очекивала такав успех?

Хвала Вам, с обзиром да сам пуно тренирала и на терену и ван терена кондицију и јачање тела, очекивала сам такав успех.

 

Luna Vujović, Otvoreno prvenstvo Beograda do 14 godina, Teniski klub OTK Beograd
Велики успех за десетогодишњу Новосађанку: победница Луна Вујовић

 

 

 

❓ Ове зиме си учествовала на турниру 13th Annual „Little Mo“ Internationals на Флориди у Америци. Какви су твоји утисци са тог међународног турнира и колико ти значи стечено искуство?

У Америци је било супер, на турниру сам играла јако добро и изгубила сам у финалу. Свидело ми се што смо ми из ТК Харона ишли као група и између турнира се дружили. Након Little Mo турнира стекла сам пуно самопоуздања, па самоуверено играм турнире у Србији.

 

 

❓ Знамо да тренираш у београдском ТК Харон. Можеш ли да нам представиш свог тренера и другарице са којима највише тренираш или спарингујеш?

Мој тренер је Иван Петковић из ТК Харон са којим највише тренирам, а до прошлог лета сам тренирала код тренера Бебе Јанковић из TK Sportland. Тренирам индивидуално са тренером Иваном и такође у групи, са углавном старијим играчицама. У Новом Саду тренирам два пута недељно са тренером Миланом Врбашким (Врбом).

У ТК Харон проводим највише времена и волим да тренирам са: Ањом Петковић, Даницом Недељковић, Леном Карловчан, Леонтином Стојановић, Теодором Врућан, Милицом Добросављевић…

 

 

❓ Твој отац Владo Вујовић је био успешан фудбалер, а сада је твој кондициони тренер. Колико радите на кондицији и да ли је тата строг према теби или хоће да ти „прогледа кроз прсте“?

Да, мој кондициони тренер је мој тата, увек је строг према мени на кондиционим тренинзима јер жели да извуче максимум из мене током тренинга. Никада ми не попушта током вежбања, некада се ја наљутим на њега, али после тренинга се опет шалимо. Често се шалим, како морам да га гледам и кући и на тренинзима 🙂

 

 

❓ Шта је твој најјачи адут у игри?

Нека то играчи сами открију 🙂

 

 

 

 

❓ Шта на турнру може да те насмеје, а шта да те наљути или разочара?

Може да ме насмеје победа и дружење са другарицама после мечева. Другарице са којима волим да се дружим су: Ива Ковачевић, Маша Јанковић, Јефимија Димитријевић, Хана Ђедовић, Ива Костић и још неке девојчице које срећем на турнирима.

Наљутим се када играм лоше или немам добар дан.

 

 

❓ Какви су ти планови за летњу сезону и на којим међународним турнирима ћеш учествовати?

У летњој сезони планирам да почнем да играм Tennis Europe у околини и неке турнире на U14 у Србији, и наравно прве категорије до U12 у Србији.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *