MIŠIN MEMORIJAL, U12 Tennis Europe, ТА Типсаревић, Београд, Србија, 10-18.8.19.

У Тениској академији Типсаревић у Београду се од 10. до 18. августа 2019. године први пут одржава MIŠIN MEMORIJAL, међународни тениски турнир 2. категорије за дечаке и девојчице до 12 година. Турнир се одржава у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-a. Игра се на 5 терена са шљаком Академије Типсаревић у СЦ „Олимп“. Директор турнира је Ненад Илић, а врховни судија је Владимир Каић.

На турниру учествују најбољи тенисери из Србије, укључујући прваке Србије Александру Стевановић и Огњена Милића, који су и први носиоци, као и тенисери из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Израела, Грчке, Русије, Италије, Хрватске, Словеније, Румуније, Јапана, Турске… Желимо много успеха свим српским такмичарима и тенисерима из земаља бивше Југославије!

 

Детаљније MIŠIN MEMORIJAL, U12 Tennis Europe, ТА Типсаревић, Београд, Србија, 10-18.8.19.

 

Bidi Badu Sportska odeća Bidi Badu, teniska odeća Bidi Badu, Bidi Badu Play Wild, Teniski klub Haron

Биди Баду спортску одећу можете купити у нашем веб-шопу!

Одећу можете испробати у Haron Show Room-у!

 

 

Milan Miša Smiljanić, teniski sudija, Mišin memorijal do 12 godina
Милан Миша Смиљанић

Годинама се у ТК Олимп у Београду, а прошле године у ТА Типсаревић, играо турнир 1. категорије за дечаке и девојчице до 12 година „Мишин меморијал“ (у оквиру календара Тениског савеза Србије), а претпостављамо да вам није позната биографија човека по којем је турнир назван.

Прочитајте чланак о Милану Миши Смиљанићу, једном од утемељивача организованог и професионалног тениског суђења у Србији.

 

 

17.8.19.  19.46 h

Прваци Србије Александра Стевановић и Огњен Милић освојили су титулу на 1. издању ETA U12 MIŠINOG MEMORIJALA у ТА Типсаревић, док је Хелена Радман освојила друго место. Свака част за све троје!

Александра је у правом „трилер“ финалу победила Хелену 6-2 2-6 14-12 (у којем је Хелена пропустила две меч-лопте), док је Огњен Милић убедљиво савладао одличног Руса Кузму Гомзиакова 6-3 6-0, и тако дошао до фантастичне 6. титуле у синглу ове сезоне на Tennis Europe турнирима без изгубљеног сета! Александри је ово прва ЕТА титула!

 

 

 

 

16.8.19.  16.26 h

У финале сингла на MIŠINOM MEMORIJALU у ТА Типсаревић пласирали су се првакиња Србије Александра Стевановић, Хелена Радман и првак Србије Огњен Милић, док су Душица Поповски и Александра Стевановић освојиле титулу у дублу. Браво!

У полуфиналу сингла је Александра победила своју другарицу из репрезентације Теодору Костовић 6-0 6-2, у репризи финала Дворанског првенства Србије и Летњег првенства Србије до 12 година. Михаило Никић је без борбе предао полуфинални меч Русу Кузми Гомзјакову, који ће сутра у финалу играти против Огњена Милића. Марко Нешић и Александар Жикић су у неизвесном финалу дубла изгубили од Македонца Амара Хусеиновиќа и Руса Кузме Гомзјакова 5-7 7-6(7) 8-10. Честитамо Теодори, Михаилу, Марку, Александру, Амару и Кузми!

Огњен Милић је у полуфиналу победио црногорског тенисера Скендера Катану 6-1 6-2, а Хелена Радман је савладала Туркињу Ирмак Озтурк 3-6 6-1 10-5. Александра Стевановић и Душица Поповски су у финалу дубла победиле словеначко-француски пар Плошник/Фантала 6-4 6-1.

 

 

 

15.8.19.  19.42 h

У полуфинале MIŠINOG MEMORIJALA у Тениској академији Типсаревић су се пласирали српски тенисери Хелена Радман, Александра Стевановић, Теодора Костовић, Михаило Никић и Огњен Милић, као и Скендер Катана из Црне Горе. Честитамо!

Стела Џимовић, Милан Матовић, Марко Нешић, Црногорка Ива Лакић и Македонац Амар Хусеиновиќ завршили су турнир у четвртфиналу.

Српске тенисерке Душица Поповски и Александра Стевановић и тенисери Марко Нешић и Александар Жикић су се пласирали у финале дубла. Честитамо!

У финале парова су ушли и Македонац Амар Хусеиновиќ са Русом Кузмом Гомзјаковим и Словенка Ела Плошник са Францускињом Маргот Пантала. Амар и Кузма су у полуфиналу победили српске тенисере Милана Матовића и Огњена Милића 6-7(6) 4-6 11-9, а Душица Поповски и Александра Стевановић су победиле Хелену Радман и првакињу Црне Горе Иву Лакић 4-6 6-4 10-4. Александар Жикић и Марко Нешић су победили Француза Луку Николића и Луксембуржанина Николу Рашету 6-1 6-4.

Михаило Никић је у четвртфиналу сингла победио Грка Константиноса Карпузаса 6-2 6-2, првак Србије Огњен Милић савладао је Марка Нешића 6-0 6-1, док је Скендер Катана победио Амара Хусеиновиќа 6-4 0-6 10-6. Хелена Радман је победила Црногорку Иву Лакић 7-6(4) 6-0, Александра Стевановић је победила Стелу Џимовић 6-0 6-0, а Теодора Костовић је у супер тај-брејку победила Бугарку Биљану Милчеву 6-2 0-6 11-9. Туркиња Ирмак Озтурк је победила Гркињу Меропи-Марију Батзи 6-4 6-0. Милан Матовић је после троипочасовне велике борбе изгубио од Руса Кузме Гомзјакова 4-6 7-5 6-10.

 

По завршетку четвртфиналних мечева разговарали смо са српским тенисерима који су имали највише успеха на овом турниру.

Огњен Милић је ове године остварио фантастичне резултате: поред тога што је освојио и Дворанско и Летње првенство Србије до 12 година, освојио је и 5 титула у синглу на 6 Tennis Europe турнира на којима је наступио, као и 2 титуле у дублу, и још једно 2. место у дублу. О његовом учинку у овој сезону и на овом турниру, као и о плановима у наставку сезоне, разговарали смо са Огњеном.

Затим смо о истим темама причали са српским тенисеркама које су се у ТА Типсаревић пласирале у полуфинале, првакињом Србије Александром Стевановић, Хеленом Радман и Теодором Костовић, као и са Миланом Матовићем, који је после троипочасовног четвртфиналног меча изгубио од одличног Руса Кузме Гомзјакова.

Менаџер Тениске академије Типсаревић Дарко Гагић нам је рекао да се турнир MIŠIN MEMORIJAL први пут игра као међународни турнир, а до сада је 5 пута одигран у оквиру календара Тениског савеза Србије, као турнир 1. категорије. На турниру је наступило око 65 играча из 17 земаља: из земаља региона, из Турске, Белгије, Луксембурга, Француске, Русије, Израела, Италије, Аустралије… Дарко Гагић је рекао да је задовољан учинком деце из Србије на турниру, јер се у синглу петоро наших такмичара пласирало у полуфинале.

Господин Гагић је рекао да је Милан Миша Смиљанић, по којем турнир носи име, био генерални секретар Тениског савеза Србије и оснивач судијске организације у Србији, човек који је утемељио све што је у вези са организацијом тениског суђења у Србији.

Дарко Гагић је захвалио Тениском савезу Србије и Тениском савезу Београда на финансијској помоћи у организацији овог турнира, а захвалио је и ТК Бањица што је бесплатно уступио своје терене за реализацију редовних тренинга за чланове ТА Типсаревић.

Дарко Гагић нам је рекао да је током летње сезоне у Академији организовано неколико летњих кампова. Пре неколико дана су свој боравак завршили гости из Израела, а пре тога је организовано два кампа за децу из Кине, док су почетком летње сезоне на теренима Академије Типсаревић тренирала деца из Русије.

Захваљујемо сниматељу Зорану Станићу на помоћи у реализацији снимања.

 

 

 

 

15.8.19.  08.29 h

У главни жреб MIŠINOG MEMORIJALA су се пласирали српски тенисери Хелена Радман, Стела Џимовић, Александра Стевановић, Теодора Костовић, Михаило Никић, Милан Матовић, Марко Нешић и Огњен Милић, као и Ива Лакић и Скендер Катана из Црне Горе и Македонац Амар Хусеиновиќ. Честитамо!

У полуфинале парова пласирали су се српски тенисери Милан Матовић и Огњен Милић, односно Марко Нешић и Александар Жикић, Душица Поповски и Александра Стевановић и Хелена Радман са шампионком Црне Горе Ивом Лакић. Честитамо!

Према новим правилима Tennis Europe, први део турнира игра се по групама, а мечеви главног турнира почеће у четвртак.

Погледајте делове мечева 3. кола групне фазе, између српских тенисера Огњена Јагровића и Марка Нешића, односно између Огњена Милића и Јована Јевтића (мечеви су одиграни данас, 14. августа):

 

 

 

 

Дечаци

 

 

15.8.19.  08.29 h

1. коло:

MIŠIN MEMORIJAL 2019 U12, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarević Tennis Academy, Tennis Europe Junior Tour

 

 

 

MIŠIN MEMORIJAL 2019 U12, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarević Tennis Academy, Tennis Europe Junior Tour

 

 

Девојчице

 

 

14.8.19.  17.19 h

1. коло:

MIŠIN MEMORIJAL 2019 U12, Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarević Tennis Academy, Tennis Europe Junior Tour

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.