Milan Matović, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 12 godina, Teniski klub Đukić Beograd
Лични Подаци

Милан Матовић (2007)

Место Рођења: Братислава
Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: TK Ђукић
Користи руку: Десну
Tренер: Петар Ђукић
Тениски Узор: Доминик Тим
Марка Рекета: Баболат
Турнири:

Милан Матовић

Портрет Малог Играча


Милан Матовић (TK Top Ten, 2007. годиште) је освојио ОП Београда, турнир 2. категорије до 12 година, одигран у ТК Classics у организацији Тениског савеза Београда. Милан живи у Израелу, првак је Израела до 12 година и наступа за репрезентацију Израела. Са задовољством представљамо овог малог тенисера са значајним међународним резултатима!

 

 

❓  Милане, какви су твоји утисци после овог турнира и ко се највише радовао твојој победи?

Задовољан сам како сам одиграо овај турнир, задовољан сам својом игром као и организацијом турнира. После дужег времена сам играо на турниру у Србији, тако да је ово био леп старт. Мојој победи су се радовале највише моје две тетке које долазе на моје мечеве увек, то су моји најбољи навијачи.

 

Milan Matović, Otvoreno prvenstvo Beograda do 12 godina, Teniski klub Classics Beograd
Милан Матовић са победничким пехаром и дипломом

 

❓  Познато нам је да си ти првак Израела у узрасној категорији до 12 година и члан репрезентације ове земље. Да ли можеш да упоредиш тенис у Израелу и тенис у Србији? Где је овај спорт популарнији?

Освојио сам летње државно првенство Израела крајем маја 2018. Тај турнир ми је у посебно лепом сећању. Са репрезентацијом тренирам још од кад сам имао 9 година, тада сам добио позив од тренера, а сада сам после освојеног државног први пут имао прилику и да играм за њу. Много сам срећан што сам имао ту част да представљам Израел на Лампо трофеју у Италији и на European Summer Cup-у.

Тенис у Израелу и Србији не разликује се много, ниво је сличан. Другари су супер и тамо и овде. Једино што тамо недостаје су шљакасти терени, којих уопште нема (због недостатка воде у Израелу није могуће одржавање), и игра се само на бетону. Увек ми је лепо кад дођем кући и имам прилику да тренирам и играм на шљаци. Тенис је можда мало популарнији овде код нас, али и тамо је популаран.

Моји родитељи и ја смо одлучили да се од ове јесени враћам се у Београд, где ћу кренути у нашу школу и остаћу да играм и тренирам у Србији, а у Израел ћу одлазити на турнире и тренинге понекад.

 

 

❓  Како изгледа твој тренинг: колико времена проводиш на терену, а колико на кондицији, са ким играш и ко је твој главни тренер?

Мој тениски тренинг траје око 2 сата, тренирам 6 пута недељно, кондицију 3, 4 пута недељно, у зависности од тога да ли имам турнир или не, планови се прилагођавају томе.  Пар пута недељно радим на свом сервису по сат времена. У Израелу сам имао групу у којој сам тренирао, овде радим и индивидуално и са другим играчима у групи понекад. Мој главни тренер однедавно је Петар Ђукић, такође тренирам и са Урошем Контићем, а кондициони тренер ми је Љуба Рамадановић.

 

Mali teniser Milan Matović
Милан током тренинга у Израелу

 

❓  Шта је твој најјачи адут у игри?

Мој најјачи адут је моја воља. Једноставно ја волим да победим, било на тренингу, или на спарингу или на турниру. Некад ми неки ударац можда тог дана не иде, али жеља за победом је код мене увек ту.

 

 

❓  Са којим познатим тенисером би волео да „укрстиш“ рекет, а са којим да играш дубл?

Волео бих да играм против Надала некад, да осетим уживо тај његов чувени спин. А волео бих да у дублу играм са Домиником Тимом, који је мој омиљени играч иначе.

 

Milan Matović, Prijedor Open 2018 U12 Prijedor Bosna i Hercegovina, Teniski klub Dr Mladen Stojanović Prijedor, Tennis Europe Junior Tour
Милан Матовић са трофејима са турнира Prijedor Open 2018 U12

 

 

❓  Познато нам је да си члан Баболат тима, па нас занима који рекет користиш и зашто си се определио за тај модел?

Мој избор је Pure Aero Lite. Тај рекет одговара мојој игри, имам са њим контролу и пуно спина. Овом приликом бих се захвалио Баболату Србија и њиховом стручном тиму на свој подршци.

 

Mali teniser Milan Matović

 

❓  Колико ти значе очеви спортски савети и да ли се у вашој породици више прати тенис или фудбал?

Код куће пуно причамо о спорту, ми смо спортска породица. Тата посебно увек има неке занимљиве примере из свог живота и његови савети ми пуно значе. Често се неког сетим кад је тешко у мечу. Иначе више гледамо тенис него фудбал, мада ја волим пуно и бокс да гледам.

 

Mali teniser Milan Matović

 

❓  Последње питање: које особине треба да поседује добар тенисер?

Добар тенисер мора да поштује сваког противника и да верује у себе у сваком тренутку, и онда кад је најтеже. Мора да има „срце“.

Хвала Вам на овом интервјуу, и пуно поздрава свим малим играчима!

 

Milan Matović, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 10 godina zeleni nivo, Teniski klub Privilege Beograd
Милан Матовић, 3. место

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.