Ognjen Milić, Melinda Biro, Milan Vučković, Amar Huseinovik Dejan Vuković, IX MEMORIJAL JOVANA KUKARASA 2021 U14, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior Tour

IX Memorijal Jovana Kukarasa, U14 Tennis Europe, ТК Спартак, Суботица, Србија, 8-16.5.21.

Међународни тениски турнир 2. категорије за девојчице и дечаке до 14 година IX Memorijal Jovana Kukarasa, одржава се у TК Спартак у Суботици од 8. до 16. маја 2021. године, у организацији и у оквиру Tennis Europe Junior Tour-a. Игра се на 8 терена са шљаком. Врховни судија је Стефан Чукић, а директор турнира Тибор Деметер.

На овом традиционално јаком турниру учествују најбољи српски тенисери у овој узрасној категорији, укључујући првака Србије и 3. тенисера на европској ранг-листи Огњена Милића, а поред њих на турниру учествују такмичари из Русије, Северне Македоније, Украјине, Мађарске, Немачке, Француске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Португала, Чешке Републике, Румуније, Велике Британије, Словачке и Казахстана.


Детаљније IX Memorijal Jovana Kukarasa, U14 Tennis Europe, ТК Спартак, Суботица, Србија, 8-16.5.21.


⌛ 14.5.2021. 13.49 h

Првак Србије Огњен Милић освојио је IX Memorijal Jovana Kukarasa у Суботици. Свака част Огњене!

Огњен Милић је у финалу убедљиво победио Амара Хусеиновиќа из Северне Македоније 6-0 6-1, тако да на читавом турниру није изгубио ниједан гем!

У конкуренцији девојчица тријумфовала је Мађарица Мелинда Биро, која је у финалу победила Рускињу Киру Батајкину 3-6 6-3 6-3.

Огњен Милић је другопласирани на европској ранг-листи до 14 година, а ово му је друга титула у синглу ове године, после тријумфа на BOŽIĆNOM TURNIRU у ТК Црвена звезда. Огњен је играо и у финалу дубла и полуфиналу сингла на турниру Super категорије Christmas Cup 2021 presented bу ONE SGM у Москви.⌛ 13.5.2021. 15.32 h

Првак Србије Огњен Милић ушао је данас у финале турнира IX Memorijal Jovana Kukarasa у Суботици, док је Хана Ђедовић са Ивом Лакић из Црне Горе освојила титулу у дублу. Браво!

Српска тенисерка Лана Вирц нажалост је у полуфиналу изгубила Мађарице Мелинде Биро 4-6 6-2.

Огњен Милић је наставио са врло убедљивим играма, победивши у полуфиналу Француза Тимотија Лустига 6-2 6-3, и сутра ће у финалу играти против Амара Хусеиновиќа из Северне Македоније, који је у другом полуфиналу победио Немца Макса Падеа 6-4 6-3.

Шампионка Црне Горе Иве Лакић је у полуфиналу изгубила од Рускиње Кире Батајкине 4-6 1-6, тако да ће у финалу сингла сутра играти Рускиња Батајкина и Мађарица Биро.

Хана Ђедовић и Ива Лакић су у финалу дубла победиле Мађарице Мелинду Биро и Флору Фаркаслаки Хинтс 4-6 7-6(5) 10-8.

Код дечака су у дублу тријумфовали Амар Хусеиновиќ из Северне Македоније и Скендер Катана из Црне Горе, победивши у финалу француско-украјински пар Ливе Новкиричка/Назаров 6-4 6-2. Честитамо!


Iva Lakić, Hana Đedović, Melinda Biro, Flora Farkaslaki Hints, Amar Huseinovik, Skender Katana, IX MEMORIJAL JOVANA KUKARASA 2021 U14, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior Tour
Финалисти дубла на турниру IX MEMORIJAL JOVANA KUKARASA у Суботици


⌛ 12.5.2021. 17.59 h

Првак Србије Огњен Милић и српска тенисерка Лана Вирц пласирали су се данас у полуфинале турнира IX Memorijal Jovana Kukarasa у Суботици, док је Хана Ђедовић са Ивом Лакић из Црне Горе ушла у финале дубла. Честитамо!

Српски тенисери Теодора Костовић, Михаило Никић и Александра Стевановић су заустављени у четвртфиналу.

Огњен Милић је у четвртфиналу победио Француза Фердинанда Ливеа Новкиричку максималним резултатом 6-0 6-0, и у полуфиналу ће сутра играти против Француза Тимотија Лустига, који је у четвртфиналу после велике борбе победио Михаила Никића 2-6 6-4 6-4. Шампионка Србије Теодора Костовић је у узбудљивом дербију четвртфинала изгубила од шампионке Црне Горе Иве Лакић 5-7 6-2 6-7(4). У неизвесном српском четвртфиналном дербију, Лана Вирц је победила Александру Стевановић 4-6 6-4 6-4.

Хана Ђедовић и Ива Лакић су у полуфиналу дубла победиле руски пар Антропова/Новикова 6-1 4-6 10-7, и у финалу ће сутра играти против Мађарица Мелинде Биро и Флоре Фаркаслаки Хинтс, које су у другом полуфиналу савладале српске тенисерке Стелу Џимовић и Петру Коњикушић 7-5 6-1.

У полуфинале сингла је ушао и Амар Хусеиновиќ из Северне Македоније, а Амар се заједно са Скенердером Катаном пласирао и у финале дубла. Честитамо обојици, као и Иви Лакић!


⌛ 11.5.2021. 20.37 h

У четвртфинале сингла на турниру IX Memorijal Jovana Kukarasa у Суботици су се пласирали српски тенисери Огњен Милић, Михаило Никић, Теодора Костовић, Лана Вирц и Александра Стевановић. Честитамо!

У четвртфинале су ушли и Ива Лакић из Црне Горе и Амар Хусеиновиќ из Северне Македоније, којима такође честитамо!

У полуфинале дубла пласирале су се српске тенисерке Стела Џимовић и Петра Коњикушић, као и Хана Ђедовић са Ивом Лакић из Црне Горе.


Погледајте како је изгледао прошлогодишњи турнир, када су победили српски тенисери Ива Јанковић и Марко Максимовић (Босна и Херцеговина), а Ана Савковић и Никола Лулић су освојили друго место. Године 2019. су тријумфовали српска тенисерка Анђела Лазаревић и Британац Николас Филиберт, док су Ања Петковић и Емилија Здравковић освојиле титулу у дублу. Ево извештаја са турнира 2018. године, на којем су победили Српкиња Андреа Обрадовић и Кинез Хе Зихенг су победници VI Memorijala Jovana Kukarasa у ТК Спартак, док је српска тенисерка Ања Петковић освојила друго место. Године 2017. су тријумфовали Пољакиња Розалија Грушинска и Украјинац Герман Самофалов, док су српски тенисери Анђела Лопичић и Стефан Поповић освојили друго место. Године 2016. су победили Хрватица Ноа Крзнарић и Мађар Петер Фајта. Тада је Србин Хамад Међедовић је играо у финалу. А ево како је турнир одигран у мају 2015. године, када су победници били наш Немања Субановић и Рускиња Екатерина Репина, а како 2014. године, када су славили такмичари из Србије Марко Миладиновић и Теодора Ристић.

  • Marko Maksimović, Iva Janković, Nikola Lulić, Ana Savković, Milan Vučković, VIII MEMORIJAL JOVANA KUKARASA 2020 U14, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior Tour
  • Anđela Lazarević, Nicolas Philibert, VII MEMORIJAL JOVANA KUKARASA 2019 U14, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior tour
  • Anja Petković, Emilija Zdravković, Milan Vučković, VII MEMORIJAL JOVANA KUKARASA 2019 U14, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior tour
  • Andrea Obradović, Anja Petković, He Ziheng, Jiang Yunhan, Milan Vučković, VI Memorijal Jovana Kukarasa, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior Tour
  • Anđela Lopičić, Rozalia Gruszczynska, German Samofalov, Stefan Popović, Milan Vučković, V Memorijal Jovana Kukarasa, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior Tour
  • Noa Krznarić, Frančeska Curmi, Peter Fajta, Hamad Međedović, Bogdan Obradović, IV Memorijal Jovana Kukarasa U14 Subotica, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior Tour
  • Mateja Janićijević, Hamad Međedović, IV Memorijal Jovana Kukarasa U14 Subotica, Teniski klub Spartak Subotica, Tennis Europe Junior Tour
  • Nemanja Subanović, Jovana Babić, Ekaterina Repina, Admir Kalender, finalisti, III Memorijal Jovana Kukarasa Subotica

⌛ 11.5.2021. 17.59 h

Главни жреб, резултати четвртфинала:


⌛ 10.5.2021. 14.02 h

Квалификације, коначни резултати:


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *