Marija Lopičić, Mićo Miladinović, Teniski klub Haron Beograd, Haron kids

Михољско лето у ТК Харон

У београдском ТК Харон увек је живо и има новости – тако је ових дана, док Београд ужива у михољском лету! Иако је у клубу у Звечанској улици још 1. октобра постављен балон изнад шљакастих терена, деца из клуба осим под балоном могу да тренирају и на сунцу, на теренима са тврдом подлогом који се налазе код Ветеринарског факултета, на 3-4 минута хода од терена са шљаком.

 

У суботу 14. октобра 2017. године снимили смо тренинг Haron Kids, најмлађих „хароноваца“, као и тренинг старијих такмичара овог клуба. Чим смо дошли у брвнару која се налази поред терена, приметили смо нове столице и столове, који иначе топлу атмосферу у клубу чине још пријатнијом!

Детаљније Михољско лето у ТК Харон

 

Mićo Miladinović, Teniski klub Haron Beograd, Haron kids

 

Малишани из школице тениса Haron Kids тренирали су тог суботњег јутра на теренима са тврдом подлогом са својим тренерима Маријом Лопичић и Мићом Миладиновићем. Сакупљали су поене и уписивали их сами на таблу помоћу креде, а најбољи су добили школски прибор, капе и посуде за ужину у оквиру кампање „Смазалице“ компаније Карнекс.

Било је весело и шарено, што из слика и видео-записа можете и видети, а поред тога што се лепо друже и дивно забављају, знамо да малишани који похађају школу тениса ТК Харон постижу завидне резултате на турнирима црвеног, наранџастог и зеленог нивоа, у оквиру програма Tennis10’s.

 

Mićo Miladinović, Teniski klub Haron Beograd, Haron kids

 

Лука, Страхиња, Анђелија, Андреј, други Андреј и Лена су нам испричали зашто воле баш тенис, шта им се највише допада да раде на тренингу, и колико су поена сакупили тог дана:

 

 

Teniski klub Haron Beograd, Haron kids, Carnex Smazalice
Малишани који су освојили највише поена на поклон су добили школски прибор, капе и посуде за ужину компаније Карнекс – у оквиру кампање Смазалице

 

Тениски тренер Дарко Милошевић је ново тренерско појачање ТК Харон. Дарко се са породицом преселио из Ниша у Београд, а у Нишу је са великим успехом радио у Тениској академији Живковић. Господин Милошевић нам је рекао да се 15 година бави тренерским послом; радио је у иностранству, дуго година у Крушевцу, а затим у ТК ТАЖ, где је радио са девојчицама до 12 и до 14 година, између осталих и са финалисткињама Летњег првенства Србије до 12 година Емилијом Здравковић и Лолом Радивојевић. Лето такмичарки из ТАЖ-а са којима је радио било је веома успешно. Када смо га замолили да упореди рад у Нишу и у Београду, Дарко Милошевић је рекао да је концепт рада у оба клуба сличан – групни рад, а индивидуално се ради зависно од тога којем играчу шта треба. Он у ТК Харон углавном ради са девојкама до 14 и 16 година, и каже да се брзо уклопио у постојећи концепт рада и да се нада да ће допринети да се резултати подигну на још виши ниво.

 

 

Затим смо разговарали са Теодором Врућан и Флер Марис (Fleur Maris). Теодора је из Бијељине, а уписала је Спортску гимназију у Београду, у којем и живи, и сада у пуном режиму тренира у ТК Харон (раније је овде долазила на кампове). Теодора нам је рекла да јој се допада тренирање у клубу, и да тренира са више тренера – Иваном, Луком, Дарком и Маријом. Навикла се и на нови град и на нову школу.

 

 

Флер Марис долази из Белгије, има 11 година (у новембру пуни 12), и допада јој се овде, сви су пријатељски настројени, а тренери су одлични. Замолили смо је да упореди начин рада овде и у Белгији, а тада нам је појаснила да заправо никад није ни живела у Белгији, него је тамо дошла из Румуније, Џакарте и Аустралије; у Аустралији је увек лепо, вруће, овде сам у балону. Флер никада раније није играла на шљаци, увек је тренирала на тврдој подлози. Каже да јој овде тренери више помажу, да желе да брже напредује; Флер сваког дана има и кондициони тренинг са још 3-4 тенисера; понекад је напорно, понекад трче у шуми.

 

 

Андријана Бркић се такмичи углавном у конкуренцији до 16 година, а тренутно се припрема за турнире у Америци, који је очекују крајем новембра и почетком децембра, у организацији ТК Харон. Зато сада око половину тренинга изводи на тврдој подлози. Андријана нам је рекла да ће одиграти три турнира у САД: Casely Open, American Cup и Junior Orange Bowl. Носи лепа сећања од претходних година јер је то велико искуство видети како функционише другачији режим, играти и сингл и дубл са децом из читавог света… Андријана планира да следеће године почне да игра фјучерсе.

 

 

Милан Мацура нам је рекао да је веома задовољан овом сезоном, уз све успоне и падове. Освојио је ОП Београда до 16 година у ТК Баланс, освојио је 5. место на Мастерсу ТСБ до 16 година у ТК Бањица, што је успех с обзиром да је претходне недеље био болестан. Јован Ћирковић није најзадовољнији овом сезоном, а током зимске сезоне прво га очекује одлазак у Америку. Јован је препоручио свим тенисерима који то могу да посете САД и учествују на неком великом турниру. И Милан и Јован у ТК Харон раде са свим тренерима.

 

Поред свих осталих новитета, ТК Харон од пре неки дан има и нови логотип. Ево га у великом формату, нама се допада, надамо се да ће и вама. 🙂

 

Teniski klub Haron Beograd, novi logotip

 

Још једна новост: такмичари клуба ће од понедељка 16. октобра кондицију радити у новој атлетској дворани на Бањици када временски услови не дозвољавају да је раде напољу. С обзиром да та дворана није далеко од клуба, верујемо да ће то допринети да остану у одличној форми и током зимских месеци!

 

 

Желимо пуно успеха такмичарима ТК Харон на предстојећим турнирима у земљи и у иностранству, а пратимо их и током зиме, наравно! 🙂

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *