Marija Lopičić, Mićo Miladinović, Teniski klub Haron Beograd, Haron kids

Михољско лето у ТК Харон

У београдском ТК Харон увек је живо и има новости – тако је ових дана, док Београд ужива у михољском лету! Иако је у клубу у Звечанској улици још 1. октобра постављен балон изнад шљакастих терена, деца из клуба осим под балоном могу да тренирају и на сунцу, на теренима са тврдом подлогом који се налазе код Ветеринарског факултета, на 3-4 минута хода од терена са шљаком.

 

У суботу 14. октобра 2017. године снимили смо тренинг Haron Kids, најмлађих „хароноваца“, као и тренинг старијих такмичара овог клуба. Чим смо дошли у брвнару која се налази поред терена, приметили смо нове столице и столове, који иначе топлу атмосферу у клубу чине још пријатнијом!

 

Mićo Miladinović, Teniski klub Haron Beograd, Haron kids

 

Малишани из школице тениса Haron Kids тренирали су тог суботњег јутра на теренима са тврдом подлогом са својим тренерима Маријом Лопичић и Мићом Миладиновићем. Сакупљали су поене и уписивали их сами на таблу помоћу креде, а најбољи су добили школски прибор, капе и посуде за ужину у оквиру кампање „Смазалице“ компаније Карнекс.

Било је весело и шарено, што из слика и видео-записа можете и видети, а поред тога што се лепо друже и дивно забављају, знамо да малишани који похађају школу тениса ТК Харон постижу завидне резултате на турнирима црвеног, наранџастог и зеленог нивоа, у оквиру програма Tennis10’s.

 

Mićo Miladinović, Teniski klub Haron Beograd, Haron kids

 

Лука, Страхиња, Анђелија, Андреј, други Андреј и Лена су нам испричали зашто воле баш тенис, шта им се највише допада да раде на тренингу, и колико су поена сакупили тог дана:

 

 

Teniski klub Haron Beograd, Haron kids, Carnex Smazalice
Малишани који су освојили највише поена на поклон су добили школски прибор, капе и посуде за ужину компаније Карнекс – у оквиру кампање Смазалице

 

Тениски тренер Дарко Милошевић је ново тренерско појачање ТК Харон. Дарко се са породицом преселио из Ниша у Београд, а у Нишу је са великим успехом радио у Тениској академији Живковић. Господин Милошевић нам је рекао да се 15 година бави тренерским послом; радио је у иностранству, дуго година у Крушевцу, а затим у ТК ТАЖ, где је радио са девојчицама до 12 и до 14 година, између осталих и са финалисткињама Летњег првенства Србије до 12 година Емилијом Здравковић и Лолом Радивојевић. Лето такмичарки из ТАЖ-а са којима је радио било је веома успешно. Када смо га замолили да упореди рад у Нишу и у Београду, Дарко Милошевић је рекао да је концепт рада у оба клуба сличан – групни рад, а индивидуално се ради зависно од тога којем играчу шта треба. Он у ТК Харон углавном ради са девојкама до 14 и 16 година, и каже да се брзо уклопио у постојећи концепт рада и да се нада да ће допринети да се резултати подигну на још виши ниво.

 

 

Затим смо разговарали са Теодором Врућан и Флер Марис (Fleur Maris). Теодора је из Бијељине, а уписала је Спортску гимназију у Београду, у којем и живи, и сада у пуном режиму тренира у ТК Харон (раније је овде долазила на кампове). Теодора нам је рекла да јој се допада тренирање у клубу, и да тренира са више тренера – Иваном, Луком, Дарком и Маријом. Навикла се и на нови град и на нову школу.

 

 

Флер Марис долази из Белгије, има 11 година (у новембру пуни 12), и допада јој се овде, сви су пријатељски настројени, а тренери су одлични. Замолили смо је да упореди начин рада овде и у Белгији, а тада нам је појаснила да заправо никад није ни живела у Белгији, него је тамо дошла из Румуније, Џакарте и Аустралије; у Аустралији је увек лепо, вруће, овде сам у балону. Флер никада раније није играла на шљаци, увек је тренирала на тврдој подлози. Каже да јој овде тренери више помажу, да желе да брже напредује; Флер сваког дана има и кондициони тренинг са још 3-4 тенисера; понекад је напорно, понекад трче у шуми.

 

 

Андријана Бркић се такмичи углавном у конкуренцији до 16 година, а тренутно се припрема за турнире у Америци, који је очекују крајем новембра и почетком децембра, у организацији ТК Харон. Зато сада око половину тренинга изводи на тврдој подлози. Андријана нам је рекла да ће одиграти три турнира у САД: Casely Open, American Cup и Junior Orange Bowl. Носи лепа сећања од претходних година јер је то велико искуство видети како функционише другачији режим, играти и сингл и дубл са децом из читавог света… Андријана планира да следеће године почне да игра фјучерсе.

 

 

Милан Мацура нам је рекао да је веома задовољан овом сезоном, уз све успоне и падове. Освојио је ОП Београда до 16 година у ТК Баланс, освојио је 5. место на Мастерсу ТСБ до 16 година у ТК Бањица, што је успех с обзиром да је претходне недеље био болестан. Јован Ћирковић није најзадовољнији овом сезоном, а током зимске сезоне прво га очекује одлазак у Америку. Јован је препоручио свим тенисерима који то могу да посете САД и учествују на неком великом турниру. И Милан и Јован у ТК Харон раде са свим тренерима.

 

Поред свих осталих новитета, ТК Харон од пре неки дан има и нови логотип. Ево га у великом формату, нама се допада, надамо се да ће и вама. 🙂

 

Teniski klub Haron Beograd, novi logotip

 

Још једна новост: такмичари клуба ће од понедељка 16. октобра кондицију радити у новој атлетској дворани на Бањици када временски услови не дозвољавају да је раде напољу. С обзиром да та дворана није далеко од клуба, верујемо да ће то допринети да остану у одличној форми и током зимских месеци!

 

 

Желимо пуно успеха такмичарима ТК Харон на предстојећим турнирима у земљи и у иностранству, а пратимо их и током зиме, наравно! 🙂

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *