Tennis Europe turniri – Kako se najjednostavnije uključiti u sistem – epizoda 3

Razgovarali smo sa Danijelom Todorović – 30.12.2022, Novi Sad

tema – epizode 3: korisno je da se zna i ovo

Tim povodom razgovarali smo sa Danijelom Todorović, ženu koju često viđate na nacionalnim i Tennis Europe turnirima. Doživeli smo je kao velikog profecionalaca, jasnog i preciznog načina izražavanja. Pravedna, dosledna, objektivna, precizna i uvek u službi sistema koji zastupa i na usluzi kvalitetnog nastupa na turniru svih igrača. Međunarodni teniski sudija sa licencama: PRO GS1/PRO VS1, ITF White badge Chair UmpireITF White badge Referee.


Детаљније Tennis Europe turniri – Kako se najjednostavnije uključiti u sistem – epizoda 3


ОгласиKlikom na baner otvorite članak „Kako se najjednostavnije uključiti u sistem – epizoda 1“

Klikom na baner otvorite članak „Kako se najjednostavnije uključiti u sistem – epizoda 2“


Korisne informacije


Vrhovni sudija turnira je zadužen da sprovede turnir po definiranim pravilima Tennis Europe turnira. Nije u mogućnosti i ne sme da otstupa od svog zadatka kako bi udovoljio nekoj situaciji, igračima, trenerima i roditeljima.


Igrač mora da bude dostupan za meč po definiranom tajmingu za tekući dan.

Budite pažljivi kada na rasporedu vidite „ne pre…“ ili „sledi“. „Ne pre…“ znači da je igrač slobodan do tačno definiranog termina u rasporedu. U situaciji „sledi“ igrač mora da prati sam kako se vremenski razvija prethodni meč. Nije nadležnost vrhovnog sudije da redovno telefonon ili na drugi način obaveštava igrače i roditelje o trenutnom stanju mečeva.


Sve informacije koje su potrebne za nastup na turniru imate na strani Tennis Europe za konkretni turnir i još na oglasnoj tabli u klubu. Prvo pročitajte sve, pa ukoliko imate pitanja obratite se sudiji. U cilju kvalitetno realizovanog turnira, najbolje je da vrhovni sudija ne odgovara na pitanja čije odgovore već imate.


Upis za dubl se pravi na licu mesta do defiranog roka za prijavu parova. Prijavljuju se oba igrača zajedno.


Igrači koji su izgubili u poslednjem kolu kvalifikacija mogu da dobiju mesto u glavnom turniru kao LL – lucky looser. Svi igrači koji su izgubili u poslednjem kolu ulaze automatski u žreb za LL. LL se određije žrebom, a ne rangom. Ovo se događa pre pravljenja žreba glavnog turnira.

LL mogu da dobiju svoje mesto u glavnom turniru i nakon što je žreb urađen, sve dok traje prvo kolo turnira. Za ovo neophodno je da se LL prijavi vrhovnom sudiji sam najkasnije pola sata pre početka takmičarskog dana kada se igra prvo kolo.


Pažljivo pročitajte kodeks oblačenja definiran od strane Tennis Europe. Igračima za vreme meča nije dozvoljeno da nose bilo koji deo garderobe koji na sebi ima aplikaciju sa nedozvoljenim dimenzijama. To čak podrazumeva da ne mogu da se nose i majice nacionalnog tima. Ukoliko niste ispoštovali dozvoljeni dreskod, sudija će vas upozoriti i naložiti da promenite deo garderobe koja nije u skladu sa pravilima.


Pokušajte da ne prenosite navike koje ste stekli na turnirima nižeg ranga, jer će vas to možda odneti u pravac koji ne koristi ili čak nije dozvoljen.


Uvek na turniru ponašajte se kulturno, odgovorno i shodno definiranim pravilima. Posebno ovo važi za članove tima koji nisu na terenu. Postoji sistem sankcioniranja igrača (o kome ćemo posiati) koji se koristi ako igrač ili neko iz tima se ne ponaša shodno pravilima.


Sajt Mili igrači sa velikim zadovoljstvom i ponosom prati nastup naših takmičara na Tennis Europe turnirima. Godinama unazad pisali smo mnogo o velikim dostignućima naših igrača. Nadamo se da će taj trend produžiti i da će oni koji se ove godine uključe u ovaj sistem imati veliki uspeh na turnirima. Nadamo se da smo sa ovim blogom malo pomogli da se igrači što jednostavnije uključe u sistem i da imaju što manje nejasnoća kako bi svaki Tennis Europe turnir bio jedno kvalitetno i pozitivno iskustvo i za igrače i za njihove timove. Ukoliko vas još nešto zanima slobodno se obratite redakciji Malih igrača, potrudičemo se da vam u što kraćem damo jasan i tačan odgovor. A do tada, dragi naši igrači radite i trenirajte vredno i igrajte turnire pametno i hrabro!

kraj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *