Треба ли „мали спортови“ да постану велики, а велики мали?

Тема недеље у данашњој „Политици“ је „Мали” спортови – велики успеси:

Velimir Stjepanović s roditeljima u Berlinu

Буџети Фудбалског савеза Србије (ФСС) и два наша највећа фудбалска клуба, Црвене звезде и Партизана, у претходних неколико година били су приближно исти. Кретали су се, углавном, око 10 милиона евра годишње. А знамо како наша репрезентација и та два тима пролазе на међународној сцени. С друге стране, сведоци смо процвата неких спортова које по навици називамо „малим” – где се „врте” стотине хиљада динара – а по свему што показују последњих година пре ће бити да су они „велики“ а да су ови други „мали“.

 

Детаљније Треба ли „мали спортови“ да постану велики, а велики мали?

 

Татјана Јелача, рецимо, никада није штрајковала, сестре Молдован немају менаџере које им узимају проценат, Чаба Силађи никада није наместио ниједну своју трку, Александру Каракашевићу никада неки навијач није опалио шамар… Сви они не хају кад уличарска свађа водећих људи Звезде и Партизана поједе сав простор у медијима а они заврше у антрфилеима. Они живе за велика такмичења, на којима се Србија слави уз њихове подвиге, а они коначно добијају парче своје славе које су итекако заслужили…

 

 

Ivana Španović

 

 

 

 

 

 

Само од почетка лета освојено је 11 медаља у појединачним олимпијским спортовима…

 

 

Tekst iz Politike

 

 

Шта треба учинити да такмичари из „малих спортова“ добију третман какав заслужују, треба ли децу више усмеравати ка тим спортовима?

Расправљајте о томе у новој теми на нашем форуму Треба ли „мали спортови“ да постану велики, а велики мали? (региструјте се једном и увек ћете моћи да се аутоматски пријавите приликом уласка у форум)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *