Cherry Sport logotip, međunarodni dečji turnir u Skoplju Cherry Cup Severna Makedonija

ТК Чери спорт

One team same dream

Нов тениски клуб со огромна традиција, во светот на тенисот во Македонија. Регистриран оваа година, 2022 како дооформување на концептот кој Цреша спорт го поставува и го реализира во земјата.

Претседател и основач на клубот е Вилма Марковска, долгогодишен тениски работник која во своето CV ги бележи следните моменти:

•1994 почнува да работи како тениски тренер

•1995 основач, косопственик и координатор на ТК МТП – Скопје

•1996 дипломира на ЕТФ Скопје

•2006-2010 претседател на Комитет за развој на МТФ и координатор на развојниот проект на ИТФ во Македонија – Скопје

•2009-2012 основач и координатор на Tennis Academy Markovski & Chubrinoski – Скопје

•2014 основач на Дечији свет тениса – Белград

•2019 основач и претседател на ЦРЕША СПОРТ

•2019, 2020, 2021 турнирски директор на CHERRY CUP SKOPJE

Целокупното искуство и знаење таа го уобличува и го става „под еден Cherry кров“ од што се изродува и ТК Чери спорт.

Од Чери спорт знаат да кажат “ Секогаш играме и бираме најубави места за тренирање“ па така најчесто можете да ги најдете на терените на ABC premium club и Спортскиот комплекс на хотелот Александар Палас.

Тренерскиот тим е составен од тренерите Вилма Марковска, Антонија Марковска, Драган Трпковски и моторика Дејан Новковски. Со оглед дека се зголемува обемот на работа тенденција е да овој тим стане и поброен.

Клубот реализира обемна годишна програма во која носители се Cherry програмите

  • ХАЛКИ ЦРЕШКИ – Cherry училиште за спорт и тенис – иновативна програма за почетен детски тенис по светскиот концепт tennis10s.
  • Cherry kids academy – програма за напредни натпреварувачи
  • Скопски женски тениски тим ЦРЕША – програма за женски тенис
Скопски женски тениски тим ЦРЕША

Сите новости за активностите на овој клуб можете да ги најдете на:

  • WEB: www.cherrysport.net
  • FB: Cherry sport & Cherry Cup Skopje
  • Instagram: cherry.sport
  • You tube: Cherry sport
  • viber: +381 61 665 48 61
  • mob: +389 70 234 900