Andrej Komnenić
Лични Подаци

Андреј Комненић (2005)

Место: Београд
Држава: Србија
Клуб: ТК Газела
Tренер: Давид Јудин
Година Отпочињања Каријере: 2010
Тениски Узор: Роџер Федерер
Хоби / интересовање: Веслање, атлетика, шах, пењање
Турнири:

Андреј Комненић

Портрет Малог Играча


Андреј Комненић (ТК Газела Београд, 2005. годиште) je победник Првенства Београда, турнира Б категорије до 12 година, одиграног пре неколико дана у ТК Ђукић. То је његова прва титула до 12 година, а прошле године је двапут био финалиста београдских турнира IV категорије – у јуну у ТК Ековел и у новембру у ТК Green Set. Напредак у његовој игри и резултатима је очигледан!

 

 

❓ Андреј, какви су твоји утисци после освајања првог турнира у конкуренцији до 12 година? Направио си изненађење, а да ли си изненадио и самог себе?

Много сам срећан и задовољан због освојене прве титуле до 12 година, јер сам играо још два финала до 12 година. У дубловима сам освојио четири титуле са Вуком Рађеновићем и једну са Лазаром Виријевићем. На овом турниру сам направио изненађење јер сам био четврти носилац а освојио сам турнир. У полуфиналу сам играо тежак меч у три сета са Марком Николићем, који је један од мојих најбољих другова са тениса.

Свакако сам направио изненађење, али не толико велико за самог себе.

 

Andrej Komnenić, Lazar Virijević, Uroš Kontić, Prvenstvo Beograda za dečake do 12 godina, Teniski klub Đukić Beograd
Финалисти Првенства Београда Лазар Виријевић и Андреј Комненић са Урошем Контићем, тренером у ТК Ђукић

 

❓ Да ли би нам представио свој тениски клуб и тренера? Са ким најчешће спарингујеш, а са ким се највише дружиш на турнирима?

Клуб у коме тренирам од септембра 2016. године је ТК Газела. Пре тога сам тренирао у ТК Winner код Ивана Гажа. У ТК Газела много сам напредовао, јер је конкуренција јака и тренинзи су занимљиви.

Мој тренер је Давид Јудин. Тренирам четири пута недељно у групи са Вуком Рађеновићем, Тијаном Сретеновић и Алексом Мишићем. Најчешће спарингујем са Марком Николићем и Лазаром Виријевићем. Волим да се дружим са свима и сви су ми добри другари, а најбољи су ми: Тодор Вукомановић,  Марко Николић и Вук Рађеновић.

 

 

❓ Шта може да те насмеје на турниру, а шта да те стварно наљути?

Дружења на турниру су ми занимљива и увек се нађе нека шала и исприча нека догодовштина.

Волимо да се шалимо између себе а да се нико не наљути. Ја се до сада нисам никад наљутио на турниру, али се понекад изнервирам када неко украде више поена, али то брзо заборавим јер ми је игра и дружење важније од свега.

 

Andrej Komnenić, prvi pehar
Прва освојена титула у тенису – 2014. у ТА Типсаревић

 

❓ Са којим познатим тенисером би волео да играш дубл?

Највише бих волео да играм дубл са Роџером Федерером. Он је иначе мој идол у тенису.

 

Andrej Komnenić, Stefan Komnenić, Vuk Rađenović, Uroš Rađenović, Tijana Sretenović, David Judin, Prvenstvo Beograda za dečake do 12 godina, Teniski klub Đukić Beograd
За 6 дана 3 важне титуле ТК Газела – не може бити случајно: Андреј Комненић, Вук Рађеновић, Тијана Сретеновић, Андрејев брат Стефан и Урош Рађеновић са главним тренером у ТК Газела Давидом Јудином

 

❓ Шта би желео да постигнеш ове године, а шта за шест-седам година?

До краја ове године циљ ми је да будем рангиран у прва три играча до 12 година и да будем у Top 20 до 14 година. Моја жеља је да за седам година будем у Top 20 играча на ATP листи и да освојим два гренд слема пре него што напуним 20 година.

 

Vuk Rađenović, Andrej Komnenić, Otvoreno prvenstvo Beograda do 12 godina, Teniski klub Topaco Beograd, TK Topako 

 

❓ Да ли ти уз тениске обавезе остаје довољно времена за учење, дружење и игру? Какав успех очекујеш на крају школске године?

Врло мало времена ми остаје за учење јер поред тениса тренирам и веслање у ВК Црвена Звезда, атлетику у клубу Нови Београд и када стигнем пењем се на стену у ОШ „Лаза Костић“, чији сам и ђак.

На крају године очекујем одличан успех, уз мало среће можда и 5.0.

 

Andrej Komnenić, prvi osvojeni pehar, olimpijada u šahu
Први освојени Андрејев пехар – 2012. године на Олимпијади у шаху

 

Vuk Rađenović, Andrej Komnenić, Andrija Zagorac, Filip Glogovac, Otvoreno prvenstvo Beograda za dečake do 12 godina, Teniski klub Lokomotiva Beograd
Финалисти дубла Андрија Загорац, Андреј Комненић, Вук Рађеновић и Филип Глоговац

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *