Kristina Stamenković
Лични Подаци

Кристина Стаменковић

Кристина Стаменковић

Портрет Малог Играча


Кристина Стаменковић (Црвена звезда, 2003. годиште) je победница ОП Београда, тениског турнира III категорије за девојчице до 12 година, одржаног у ТК Victoria. Од почетка ове године Кристина је освојила још два турнира III категорије: ОП Бора и ОП Чачка, а на ОП Суботице била је финалиста. Представљамо вам ову перспективну малу тенисерку:

 

Kristina Stamenković 

 

Znak pitanjaКристина, честитамо! Можеш ли да нам откријеш шта је твој најјачи адут у игри и какви су ти планови за летњу сезону?

Највећи адут ми је када играм форхенд, а највише волим да одиграм слајс. Тако освојени поени су ми најслађи.

За време распуста планирам да направим једну малу паузу и отпутујем са родитељима на море, а онда настављам са тренинзима и летњим турнирима.

 

Kristina Stamenković

 

Znak pitanjaКада си почела да тренираш тенис и зашто си се определила за индивидуални спорт?

„Главни кривац“ који ме је упознао и увео у све вештине тениса је татин пријатељ из детињства Влада Цветковић.

Тенис сам почела да тренирам са својих шест година.

Након две године тренирања освојила сам прву медаљу у свом клубу. Тада сам схватила да морам да се борим за победу и то ми се јако допало. Из тог разлога сам одабрала индивидуални спорт.

 

Kristina Stamenković

 

Znak pitanjaДа ли би нам представила свог тренера, који је најзаслужнији за твој напредак и самопоуздање, и другарице са којима најчешће спарингујеш?

Већ три године тренирам у ТК Црвена Звезда, а радим и индивидуалнe тренингe у ТК Олимп са Бојаном Ћећез. То је девојка са много воље да пренесе своје знање на мене. Поред тога што је добра, смирена, Бојана је и лепа. Редовно ме прати на свим турнирима и тако ми даје самопoуздање.

Другарица на тенису имам много. Најчешће спарингујем са: Теодором Стефановић, Милицом Радуновић, као и са Марком Цветковићем

 

Kristina Stamenković

 

Znak pitanjaСа ким радиш на кондицији и како изгледа један твој кондициони тренинг?

На кондиционе тренинге баш и не идем редовно, тако да ћу сада морати посебну пажњу да посветим кондицији.

 

Kristina Stamenković

 

Znak pitanjaКолико ти помажу савети и подршка родитеља током турнира?

Све турнире до сада које сам играла, обавезно је присуствовао неко од мојих родитеља или Влада Цветковић. Тата чешће иде са мном и увек ми даје неке корисне савете. Мама само навија и плаче (од среће) када победим. Велика су ми подршка и тата и мама.

 

Kristina Stamenković

 

Znak pitanjaКоју спортску опрему користиш?

Опремa коју користим је: Nike, Adidas, Wilson, Pacific, a најомиљенија ми је Adidas.

 

 

Znak pitanjaКо је твоја омиљена тенисерка и зашто?

Марија Шарапова је тенисерка по мом укусу. Веома је успешна. Освојила је много турнира и учествовала је на Олимпијским играма 2012. године, где је освојила сребро. Желим да моји успеси буду једнаки њеним, а надам се и бољи.

 

Kristina Stamenković

 

Znak pitanjaКако си се снашла у петом разреду и да ли успеваш да испуниш све школске обавезе, тренинге и турнире, а да ти ипак остане довољно времена за дружење?

У петом разреду има успона и падова. Тешко је јер има доста да се учи, а тренинзи су свакодневни. Добро сам се организовала, тако да све постижем. Са другарицама најчешће проводим време после часова. Тада се опустим у дружењу и краткој игри.

 

Kristina Stamenković

 

Znak pitanjaИ за крај: ко је твоја омиљена глумица и да ли би препоручила својим вршњацима неки добар филм?

Највише уживам када гледам филмове због којих морам да се смејем. Својим вршњацима топло препоручујем „Мrs. Doubtfire“, главну улогу игра Робин Вилијамс. Омиљена глумица ми је Џулија Робертс. Она такође често игра у комедијама као што је „Одбегла млада“.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *