Lucija Ćirić Bagarić
Лични Подаци

Луција Ћирић Багарић (2004)

Место Рођења: Дубровник
Место: Дубровник
Држава: Хрватска
Клуб: ТК Дубровник
Користи руку: Десну
Tренер: Дијана Стојановић
Година Отпочињања Каријере: 2009
Омиљена Подлога: Бетон
Омиљени Тениски Ударац: Волеј
Тениски Узор: Марија Шарапова
Марка Рекета: Баболат
Дубл Партнер по Избору: Антонија Ружић
Хоби / интересовање: Плес
Омиљена Књига/Књиге: Коко и духови

Луција Ћирић Багарић

Портрет Малог Играча


Lucija Ćirić-Bagarić (ТК Dubrovnik, 2004. godište) је pobednica Dvoranskog prvenstva Hrvatske do 12 godina, održanog u Nacionalnom teniskom centru u Zagrebu. Na rang-listi Hrvatskog teniskog saveza Lucija se nalazi na prvom mestu, a uskoro joj predstoji i učešće na Tennis Europe Winter Cups by HEAD Zone B u Rakovniku u Češkoj. Čestitamo!

❓ Lucija, posle velike borbe u finalu, osvojila si pobedničku titulu na Državnom prvenstvu. Kakvi su tvoji utisci i da li si, iskreno, očekivala takav ishod?

Očekivala sam težak meč i mogla sam sve riješiti u prvom setu jer sam vodila 5:2, međutim nekoliko mojih pogrešaka i Danijelina dobra igra dovela je do tie breaka drugog seta, koji sam dobila. Treći set sam bila dosta bolja te zasluženo pobijedila.

 

Lucija Ćirić Bagarić

 

❓ Kada si počela da treniraš tenis i koje dosadašnje rezultate bi izdvojila kao najvažnije u svojoj takmičarskoj karijeri?

Tenis sam počela igrati s 6 godina, a ovo mi je jako važan rezultat koji mi puno znači za daljni razvoj u teniskom svijetu.

 

❓ Možeš li da nam predstaviš svoj teniski klub, trenera i klupske drugarice?

Moj klub je TK Dubrovnik, međutim treniram na svom terenu pri hotelu Adriatic u Dubrovniku, trenerica mi je Dijana Stojanović iz TK Libertas također iz Dubrovnika, a treniram zajedno s Miom Vićan i Markom Stojanovićem. Ovim putem bi željela pozdraviti Andreja Popovića i njegovog tatu „Agassija“ iz Beograda, koji su bile prošlo ljeto gosti na našem terenu i kroz mjesec dana sam dosta puta igrala s Andrejom singl i parove.

 

❓ Šta smatraš svojom najvećom vrlinom u tenisu, a šta bi promenila ili popravila u svojoj igri?

Dosta volim ofenzivnu igru, a moram dosta raditi na strpljivosti te dovesti forhend na još veći nivo.

 

Lucija Ćirić Bagarić

 

❓ Kako uspevaš da uskladiš obaveze u školi sa treninzima i da li imaš dovoljno vremena za čitanje, druženje ili neki hobi?

Dobra sam učenica pa mi je lakše stići gradivo u školi, a što se tiče slobodnog vremena teško ga je naći. Iskoristim priliku kad mi je nekoj prijateljici rođendan pa se tu družimo, a volim i ples.

 

Lucija Ćirić Bagarić

 

❓ Kakvi su ti planovi za ovu godinu, a kakvi za sedam-osam godina?

Sad idem u Češku s reprezentacijom, voljela bi ići u Ameriku na Orange Bowl na kraju godine, a također bi voljela za 7-8 godina biti profesionalac i nastupati na velikim turnirima.

 

❓Možeš li svojim vršnjakinjama da preporučiš neki dobar film?

Pa preporučila bi sve filmove Jasona Stathmana, jer mi je on drag i svi su mu filmovi puni akcije i uzbuđenja.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *