Andrea Obradović, Iva Šepa, Veljko Krstić, Mikhail Korkunov, ITF J5 Zlatibor Open 2020 Srbija, Teniski klub Zlatibor Springs

Андреа Обрадовић и Михаил Коркунов победници ITF J5 Zlatibor Open 2020 у TK Zlatibor Springs

Међународни турнир ITF Zlatibor Open 2020 за младиће и девојке до 18 година (5. разреда), одржан је од 21. до 27. септембра 2020. године у ТК Zlatibor Springs на Златибору, у оквиру ITF World Tennis Toura. Директор турнира је био Милош Дедић, а супервизор Владимир Ерг.

Српска тенисерка Андреа Обрадовић и Рус Михаил Коркунов освојили су титулу на Златибору, а Вељко Крстић и Ива Шепа су освојили друго место. Титулу у дублу су освојиле српске тенисерке Емилија Здравковић и Ива Шепа, а у конкуренцији младића Душан Милановић и Дражен Петровић (Босна и Херцеговина). Честитамо!

Браво и за српске тенисере Леона Николића, Душана Милановића, Емилију Здравковић и Лару Стојановски, који су играли у полуфиналу сингла, као и за финалисте дубла Николу Јовановића и Алексу Писарића!

Шеснаестогодишњој Андреи Обрадовић, чланици Тениске академије Типсаревић, ово је прва ITF титула, а у финалу је савладала Иву Шепу, такође шеснаестогодишњакињу, 7-5 6-1. Руски тенисер Михаил Коркунов, члан Player Zone Team из Београда, до титуле је дошао из квалификација, а у финалу је победио клупског друга, српског тенисера Вељка Крстића 6-1 6-2.


Детаљније Андреа Обрадовић и Михаил Коркунов победници ITF J5 Zlatibor Open 2020 у TK Zlatibor Springs


У полуфиналу дубла заустављени су српски парови Сенка Делетић/Симона Делетић и Доротеја Петровић/Леонтина Стојановић, односно Филип Мандовић/Стефан Скобелев и Петар Белошевић/Лука Куртовић.

У четвртфиналу сингла играле су Анђела Лазаревић, Мирјана Јовановић, Невена Коларевић и Дуња Марић, а код младића Алекса Писарић и Михаило Савић.


Прошле године су српски тенисери Михаило Радосављевић и Наталија Сенић освојили су своје прве ITF титуле на Златибору, а Лола Радивојевић и Анђела Петровић (игра под заставом Швајцарске) су освојиле титулу у дублу.Резултати у синглу:


Резултати у дублу:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *