Radovan Petrović, Anastasija Marjanović, Nikola Živković, Otvoreno prvenstvo Niša do 10 godina narandžasti nivo, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš

Бели тим најуспешнији на турниру наранџастог нивоа у ТК ТАЖ

Отворено првенство Ниша за дечаке и девојчице до 10 година, турнир наранџастог нивоа из програма Tennis 10s, одржан је у суботу 22. августа 2020. године у Тениској академији Живковић, у оквиру календара Тениског савеза источне Србије. Учествовало је 14 малих тенисера. Судио је Душан Лазаревић.


Девојчице и дечаци су били подељени у 5 тимова. Победио је бели тим, који су чинили Лука Перић, Милутин Марић и Радован Петровић.


За најбољег дечака проглашен је Радован Петровић (ТК ТАЖ Ниш), а за најбољу девојчицу Анастасија Марјановић (ТК Славија Ћуприја).


Детаљније Бели тим најуспешнији на турниру наранџастог нивоа у ТК ТАЖ

  • Radovan Petrović, Anastasija Marjanović, Luka Živković, Milan Petrović, Otvoreno prvenstvo Niša do 10 godina narandžasti nivo, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš
  • Radovan Petrović, Nikola Živković, Otvoreno prvenstvo Niša do 10 godina narandžasti nivo, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš
  • Anastasija Marjanović, Nikola Živković, Otvoreno prvenstvo Niša do 10 godina narandžasti nivo, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš
  • Nikolina Pešić, Luka Živković, Otvoreno prvenstvo Niša do 10 godina narandžasti nivo, Teniski klub TAŽ Niš, Teniska akademija Živković Niš

Турнир је одигран по новом систему који је Тениски савез Србије увео од ове године, а правилник можете видети овде. Издвојили смо за вас најважније детаље који се односе на турнире наранџастог нивоа. Такмичења на НАРАНЏАСТОМ НИВОУ је за играче узраста од 8 до 10 година и за играче црвеног нивоа који су достигли 750 поена.

На НАРАНЏАСТОМ НИВОУ је екипно такмичење. Играчи се жребају у тимове и тимови се такмиче између себе. У тимовима играју заједно дечаци и девојчице. Жребом се играчи деле у тимове који се надмећу између себе. Тим може да броји 3 и више играча. После жреба тимова играчи се деле у Round Robin групе. У сваку групу сврстава се играч из једног тима. У оквиру група играчи играју меч против свих играча из групе.


Мечеви се играју на један сет до 4 освојена гема. Победнички тим је онај тим чији су играчи освојили највише поена. Сваком тиму се сабирају освојени гемови које је освојио сваки играч из тима и добије се укупни збир поена које је један тим освојио. Један гем вреди један поен. Тим који је освојио највише поена је победник такмичења.


СИСТЕМ НАГРАЂИВАЊА ИГРАЧА

Играчи се награђују за своја достигнућа на такмичењима као и за њихов развој. Развојни пут играча посматраће се кроз табелу достигнућа и резултат ће бити забележен на заједничкој листи.

СИСТЕМ БОДОВАЊА НАРАНЏАСТИ НИВО

Играчи за учествовање добијају 50 поена и за сваки освојени гем добијају 3 поена за листу достигнућа.

ЛИСТА ДОСТИГНУЋА ИГРАЧА

Играчи скупљајући поене са такмичења прате свој развој на листи достигнућа.

Листа достигнућа има следеће нивое развоја играча:

КЛУБ 100 за освојених 100 поена и више КЛУБ 250 за освојених 250 поена и више КЛУБ 500 за освојених 500 поена више КЛУБ 750 за осовојених 750 поена и више КЛУБ 1000 за освојених 1000 поена и више.

За достизање сваког нивоа играч ће бити награђиван од стране Тениског савеза Србије за свој успех.

Када играч прелази са црвеног на нараџасти ниво и са наранџастог на зелени ниво, не преноси бодове са нижег нивоа већ почиње такмичење на вишем ниову без поена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *