Ana i Amar najdobri na Državnoto prvenstvo na Makedonija do 16g. – juniorki i juniori – 20.5.-21.5.23. – TK Pointer, Skopje

Predstojniov vikend 20 i 21 maj 2023 godina, vo TK Pointer – Skopje, se održuva Državno prvenstvo na Makedonija za juniori i juniorki dо 16 godini, оd kalendarot na Teniska federacija na Severna Makedonija. Sledete go turnirot na sajtot Mali Igrači!


Ana Mitevska e novata šampionka na makedonija do 16 g. Vtoroto mesto go osvoi Jana Božinovska dodeka tretoto go podlija Katja Ivanovska i Teona Andova.

Vo konkurencija na dvojki novi šampionki na Makedonija se Katja Ivanovska i Jana Božinovska. Vtoroto mesto go osvoija Teona Andova i Zara Zafirovska.


Amar Huseinovikj e noviot šampion na makedonija do 16 g. Vtoroto mesto go osvoi Kristijan Janev, dodeka tretoto go podelija Aleksandar Trifunovski i Filip Atanasovski.

Vo konkurencija na dvojki novi šampioni se Kristijan Janev i Aleksandar Trifunovski. Vtoroto mesto go osvoija Maksim Treneski i Filip Atanasovski.


Gi molime site vozrasni mnogu vnimatelno da se odnesuvaat na i okolu teniskite tereni. Da gi kontroliraat svoite emocii, da baraat mirni rešenija na sekoj nastanat problem, da ne donesuvaat izbrzani i grubi rešenija, da gi zapoznaat vo celost teniskite pravila i da mislat na efektot što go pravat so svoeto odnesuvanje na site mali igrači – MALI IGRAČI ALARMIRAAT!!Детаљније Ana i Amar najdobri na Državnoto prvenstvo na Makedonija do 16g. – juniorki i juniori – 20.5.-21.5.23. – TK Pointer, Skopje

Огласи


Žreb – rezultati – juniori:


Žreb – rezultati – Juniorki:


Cherry Cup Skopje 2023 od 3.9.2023 do 17.9.2023 – eden nastan osum turniri ovaa godina i toa: crven, portokalov, zelen, U11, U12, U13, U14 i specijalno izdanije na juniorski U18 turnir.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *