Featured Video Play Icon

Иван Петковић најављује 13. Тениске Наде – U9, U10, U11, U13 и U15

Са власником београдског ТК Харон и познатим српским тениским тренером Иваном Петковићем разговарали смо о предстојећим 13. Тениским Надама, једином дечјем међународном турниру који ће овог лета бити одигран у Србији, а могуће и на простору бивше Југославије, и то од 1. до 10. јула.

У ТК Харон је док смо снимали прилог, у уторак 16. јуна 2020. године, у току био турнир за девојке до 16 година, тако да је Иван Петковић најавио и остале турнире из календара Тениског савеза Београда који ће бити одиграни у овом клубу. а децом из клуба, о новостима у клубу и о плановима за ову годину.


Детаљније Иван Петковић најављује 13. Тениске Наде – U9, U10, U11, U13 и U15

ТК Харон се потрудио да се овогодишње Тениске Наде не поклопе са другим важним домаћим турнирима, и потрудиће се уз помоћ Тениског савеза Београда, који подржава турнир, као и спонзора, компанија Вилсон и Биди Баду, обезбеди још више награда него прошле године.


Ivan Petković, Anja Petković, Saša Sakura Štula, 13. Teniske Nade, Champions Bowl Serbia 2020, Trofej grada Beograda, dečji teniski turnir 13. teniske nade, TK Haron Beograd
Ања Петковић, Иван Петковић и Саша Сакура Штула

С озбиром да је турнир изборни за Србију, Црну Гору, Северну Македонију и Босну и Херцеговину, очекује се да ће ускоро бити укинуте забране преласка граница и да ће сви заинтересовани учесници моћи да се пријаве. Такође, ове године постоји и интересовање деце из Хрватске, Румуније и Грчке да наступе на овом престижном међународном турниру. Иван Петковић је пренео званичну информацију да ће финални турнир Champions Bowl у Умагу бити одржан у септембру.


Новост на овогодишњем турниру је да ће бити одржан и турнир за децу до 15 година, управо због тога што током лета неће моћи да се играју Tennis Europe турнири.

„Желели смо и овој деци да омогућимо бар једно место на којем овог лета могу да се сретну са вршњацима из региона, са којима нису могли да се виде пар месеци.“

Деца ће се такмичити у конкуренцији до 9, 10, 11, 13 и 15 година.

Ivan Petković, 13. Teniske Nade, Champions Bowl Serbia 2020, Trofej grada Beograda, dečji teniski turnir 13. teniske nade, TK Haron Beograd

„Овај турнир је познат по атмосфери као у Хали Александар Николић, јер овде је играч окружен са много публике. Побринућемо се и за забавни програм, и да направимо једну већу фешту дечјег јуниорског тениса ове године.“

Тениски клуб Харон је у оквиру клуба направио апартман за тенисере са два кревета и купатилом, тако да другари изван Београда могу да буду смештени на тениским теренима, уз обезбеђен паркинд.

Иван Петковић је најавио и камп на Златибору, који је због државних првенстава до 12 и 16 година померен за 29. јул. Тренираће се на теренима TK Zlatibor Springs, где ће деца бити и смештена, и господин Петковић сматра да је Златибор идеалан за летње припреме тенисера.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *