Komunikacija je važna – molba jedne mame

Redakcija Malih igrača dobila je dopis jedne mame malog tenisera koji vam prenosimo u celosti. Smatramo da je važno pročitati, važno tražiti zajednička rešenja, a najvažnije komunicirati. Jer komunikacija je stvarno važna.


Детаљније Komunikacija je važna – molba jedne mame


ОгласиКомуникација је важна, молба једне маме,
Овим путем хтели бисмо да Вам укажемо на разне пропусте који нас као родитеље деце која тренирају тенис брину већ дуже време. Проблеми који се појављују из сезоне у сезону, из лета у зиму, из отвореног првенства у затворено. Ми се међусобно жалимо једни другима али ето, ништа не предузимамо. Комуникације између нас, родитеља и тениског савеза готово да нема. Имали бисмо заједничких тема пуно. Имали бисмо пуно предлога. Предлога који не оптерећују буџет Савеза а растерећују наше бриге и муке.


Наши предлози су следећи:
-организовати за децу до 12 и до 14 година од следеће године лигу, како и на који начин треба видети у другим државама како се то ради, Француска или Италија на пример.


-изабрати клубове који могу финансијски и технички да организују турнир и да квалитет турнира буде на нивоу клуба. Не тражимо ми много али није у реду да се у сред турнира пусте рекреативци да играју тенис. Није у реду да се мечеви играју у касним вечерњим сатима.-увести оцене за организацију турнира-применити сва правила која се тичу понашања на терену и ван њега а која су по правилиам ТСС.-судија треба да буде присутан на турниру и да примењује сва правила која је прописао ТСС без изузетака.-предлажемо да се оформи вајбер заједница где ће сви моћи да прате резултате турнира као и жребове. Преко поменуте вајбер заједнице моћићемо да уложимо све сугестије, жалбе везане за одређени турнир Моћиемо да оценимо клуб који је организовао турнир. Дакле, комуникација између нас родитеља и Савеза била би кроз вајбер заједницу.
Ово је нешто што ће у великој мери побољшати комуникацију између нас родитеља и Савеза, није скупо, а врло ефикасно.-предлажемо да се формира савет родитеља који би био посматрачки и давао сугестије за кваилтенији рад савеза. Савет би чинили по један родитељ из сваке категорије. Родитеље би делегирао клуб који има такмичаре и мењали би се сваког месеца. Комуникација између нас родитеља и Савеза била би кроз вајбер ЗАЈЕДНИЦУ (не види се ко је члан, не види се број телефона чланова само администратора коме бисмо могли да шаљемо све недостатке као и оцене клуба који организује такмичење). Укључити све родитеље у целој Србији. Не само из београдских клубова!Свима нам је циљ да подигенмо овај спорт на један нови ниво. Сад смо што се тиче клубова, организације турнира, понашања на терену на јако, јако ниском нивоу.
Искрено се надам да ћемо успети да успоставимо комуникацију.
Јер комуникација је битна. За све.
Срдачан поздрав,
Снежана Адамовић, мама једног малог тенисера


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *