Novak Đoković, Milan Slavković, Dodela nagrada najboljim teniserima Beograda u 2021. godini, Teniski savez Beograda

Новак увеличао доделу годишњих награда Тениског савеза Београда најбољим тенисерима

Тениски савез Београда је 17. децембра 2021. годинe у Тениском центру Новак на Дорћолу доделио награде најбољим младим тенисерима Београда у 2021. години, а доделу је увеличао најбољи тенисер света и најбољи српски спортиста свих времена Новак Ђоковић, који је лично уручио признања тенисерима, што за њих представља велики подстрек да наставе да вредно тренирају и постижу добре резултате.

Додели пехара су као и прошле године присуствовала само награђена деца, због епидемиолошких мера услед пандемије изазване вирусом корона.

Новак Ђоковић је доделио награде ТСБ најбољим учесницима мастерс турнира (прва три места) до 12, 14, 16 и 18 година, првима са ранг-листе до 12, 14, 16 и 18 година. Председник Тениског савеза Београда Милан Славковић уручио је Новаку икону Белог анђела за све што је учинио у тениском спорту, спорту уопште, за сва достигнућа и племенитост коју свакодневно чини широм планете, што је јединствен и уникатан херој Србије, спорта и људи широм меридијана.


Детаљније Новак увеличао доделу годишњих награда Тениског савеза Београда најбољим тенисерима
Novak Đoković, Milan Slavković, Novak Đoković, Dodela nagrada najboljim teniserima Beograda u 2021. godini, Teniski savez Beograda
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић са председником ТСБ Миланом Славковићем и секретаром ТСБ Немањом Дервишевићем foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ево којим речима се тениски узор свих српских малих тенисера обратио најбољим београдским тенисерима:

„Честитам свим добитницима награда и победницима турнира у различитим узрасним категоријама. Заиста смо сви поносни на вас, на вашу посвећеност и тренинге, вољу и рад, на све што сте урадили да бисте дошли до овога данас. Сигуран сам да је ово само један степеник за све вас ка остварењима снова, а по мени, оно што је најбитније је да наставите себе да подсећате зашто сте желели да се бавите тенисом, посебно у вашем узрасту, где верујем већина вас стреми ка томе да се остварите као велики играчи. Претпостављам да сте, ако не сви онда велика већина вас, одлучили да играте тенис зато што га волите, зато што вам чини задовољство, зато што сте стекли пријатељства која ћете са собом носити читавог живота. Све остало ће да се поклопи. Знате који су ваши таленти, ваши тренери ће заједно са вама да се постарају да се ваше вештине претворе у способности и могућности, и у алат који ће вам помоћи да досегнете највеће висине. Честитам вам и само напред, осмех на лице, верујте у своје снове и све је могуће“.


Погледајте како је изгледала додела награда у Скупштини града Београда у новембру 2016. године, како у децембру 2017. године; ево извештаја са доделе награда у новембру 2018. године, а ево како је било 2019. године у сали за новинаре Штарк Арене. Извештај о додели награда у ТЦ Новак 2020. године можете прочитати на овом линку.


Teniska akademija Tipsarević Beograd, Tipsarevic Tennis Academy Belgrade

Тениски савез Београда има 45 регистрованих клубова; одиграно је 252 турнира до мастерса, плус 8 мастерса, а такмичило се укупно 4.477 такмичара. Покровитељ свих такмичења Тениског савеза Београда, без чије помоћи не би било могуће организовати сва такмичења, је Секретаријат за спорт и омладину Града Београда. Најбољи тенисери Београда добили су вредне тениске награде од спонзора ТСБ, немачке компаније Polyfibre. ТСБ је и ове године у захтевним условима успео да организује доделу награда и прида велики значај успесима младих тенисера, а знамо да то много значи њима и њиховим родитељима. Сигурни смо и да ће Новаково присуство додели награда мали тенисери памтити читавог живота, као и речи подршке које им је упутио. Захваљујемо Тениском савезу Београда на одличној сарадњи и ове године, као и на томе што доприноси да наш сајт функционише и у отежаним условима.

Захваљујемо Неди Милетић, PR-у Тениског савеза Србије, што нам је уступила лепе фотографије које илуструју атмосферу на додели награда.Комплетан списак добитника признања за 2021. годину:

Мастерс до 12 година, девојчице

1. Чоловић Анастасија, Новак

2. Стевановић Драгицa, Топако

3. Марковић Мина, Партизан

Мастерс до 12 година, дечаци

1. Пантић Црнчевић Вук, Обрадовић

2. Кривокапић Крсто, Трик

3. Шапић Ђорђе, Fair Play

Мастерс до 14 година, девојчице

1. Џимовић Стела, Winner

2. Миљковић Емилија, Топако

3. Ђуричковић Гаја, Winner

Мастерс до 14 година, дечаци

1. Шавија Марко, Црвена звезда

2. Пепић Тарик, Харон

3. Албијанић Страхиња

Мастерс до 16 година, девојчице

1. Штула Саша Сакура, Стари Кошутњак

2. Ђукић Дарија, Winner

3. Јаношевић Невена, ОТК Београд

Мастерс до 16 година, дечаци

1. Ћертић Петар, Match Point

2. Кнежевић Давид, Set Net

3. Стокановић Немања, Црвена звезда

Мастерс до 18 година, девојчице

1. Штула Саша Сакура, Стари Кошутњак

2. Ковачевић Анамарија, Winner

3. Рафаиловић Ива, ОТК Београд

Мастерс до 18 година, дечаци

1. Ћертић Петар, Match Point

2. Хуђец Александар, Агримес

3. Стојовић Виктор, Партизан


Први са ранг-листа ТСБ за 2021. годину:

До 12 година

Чоловић Анастасија, Новак

Перић Игор, Типсаревић

До 14 година

Влајић Теодора, Топако

Јанковић Димитрије, Харон

До 16 година

Штула Саша Сакура, Стари Кошутњак

Ћертић Петар, Match Point

До 18 година

Ковачевић Анамарија, Winner

Стојовић Виктор, Партизан


Плакете

Огњен Милић – за изузетне резултате на међународној сцени и прво место на Tennis Europe листи до 14 година

Виктор Бубањ – председник такмичарске комисије ТСБ за изузетан допринос у развоју тениса у Београду. У 2021 години увео нови систем такмичења прво се звао Швајцарац, а од зимске сезоне SERBIAN GRAN PRIX.

Стефан Чукић – члан такмичарске комисије ТСБ и ТСС за изузетан допринос у развоју тениса у Београду. Спона између такмичарске комисије ТСС и такмичарске комисије ТСБ већ неколико година доприноси да све буде по правилнику, а у 2021 години је допринео да у Београду имамо рекреативну лигу.

Вук Николић – председник судијске организације за изузетан допринос у развоју тениса у Београд. Вук стално поспешује организацију такмичења у Београду, дезигнира судије на турнирима како на нивоу млађих узраста тако и професионалних турнира. Као круна на крај 2021. године је и ITF златни беџ за супервизора што га сврстава у светски врх.

TK Classics – пехар за I место Београдска лига клубова 35+.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *